Ανακοίνωση Π.Ε.Φ. για την συλλογή υπογραφών για τα Αρχαία

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔25/05/2016 - 23:57 | Author: Newsroom

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Π.Ε.Φ. ΣΧΕΤΙΚΗ ΜΕ ΤΗ ΣΥΛΛΟΓΗ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ένωσης Φιλολόγων δηλώνει την πλήρη αντίθεσή του στην πρωτοβουλία πανεπιστημιακών κύκλων για συγκέντρωση υπογραφών υπέρ της αύξησης των ωρών διδασκαλίας της Νέας Ελληνι κής Γλώσσας στο Γυμνάσιο , με παράλληλη μείωση των ωρών διδασκαλίας της Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσας και Γραμματείας.

Πρόκειται για μια πρωτοφανή εξωθεσμική πρωτοβουλία, η οποία παρακάμπτει τα εκλεγμένα επιστημονικά όργανα των φιλολόγων και θέτει ένα σοβα ρό εκπαιδευτικό ζήτημα στην πρόχειρη κρίση μιας συχνά τυχαίας υπογραφής .

Λυπούμαστε διπλά που η κίνηση αυτή γίνεται σε εποχή κατά την οποία τα ανθρωπιστικά μαθήματα δέχονται ολόπλευρη επίθεση από το Υπουργείο Παιδείας (κατάργηση της διδασκαλίας του Επιταφίου στο Λύκειο, μείωση των ωρών διδασκαλίας της Λογοτεχνίας, αφαίρεση της διδασκαλίας της Τοπικής Ιστορίας από τους καθ’ ύλην αρμόδιους φιλολόγους).

Οι συντάκτες του κειμένου, που αιτ ούν ται μάλιστα τις υπογραφές των φιλολόγων, αντί να εργασθούν υπέρ της αναγκαίας αύξησης της διδασκαλίας της νέας ελληνικής γλώσσας, στην πραγματικότητα συναινούν στην υποβάθμιση της διδασκαλίας των αρχαίων ελληνικών , καθώς μάλιστα επιχειρούν να στηρίξουν την πρότασή τους με αντιεπιστ ημονικά επιχειρήματα τα οποία αρνούνται τη σημασία της ανάδειξης , κατά τη διδασκαλία , της διαχρονικής συνέχειας της ελληνικής γλώσσας ανά τους αιώνες.

Η ΠΕΦ καλεί τους συναδέλφους φιλολόγους και όλο τον εκπαιδευτικό κόσμο να αγνοήσουν επιδεικτικά τη ν απαράδεκτη αυτή πρωτοβουλία.

Από την Πανελλήνια Ένωση Φιλολόγων

Loading...
  • ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

    europalso

    ideascentral