Ανακοίνωση για τις κινητοποιήσεις των εκπαιδευομένων του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Ορεστιάδας

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔19/02/2017 - 10:47 | Author: Newsroom

Είμαστε οι φοιτούντες ενήλικοι μαθητές/μαθήτριες στα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και συγκεκριμένα το Σ.Δ.Ε.

Ορεστιάδας.

Θέλουμε να σας γνωστοποιήσουμε τα πολύ σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει για μια ακόμη χρονιά το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Ορεστιάδας.

Τα προβλήματά μας είναι:

• Έλλειψη διδακτικού προσωπικού

Το σχολείο, τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή, λειτουργεί μόνο με τρεις (3) εκπαιδευτικούς (το διευθυντή και δύο μόνιμους αποσπασμένους. Αποτέλεσμα της έλλειψης αυτής, είναι να δίνονται λύσεις ανάγκης, όπως η λειτουργία με δύο (2) ή τρεις (3) ώρες ημερησίως ανά τμήμα.

Μια άλλη συνέπεια της έλλειψης αυτής είναι και η μαθητική διαρροή, καθώς κάποιοι/οιες μαθητές/μαθήτριες βλέποντας την κατάσταση δεν παρακολουθούν τακτικά ή εγγράφηκαν αλλά δεν παρακολουθούν και κάποιοι/κάποιες που παρακολουθούν, απογοητεύονται καθώς βλέπουν τις προσδοκίες τους να απαξιώνονται.

Οι μαθητές/μαθήτριες του Β΄κύκλου βλέπουμε τον αγώνα μας και τα όνειρά μας για κάτι καλύτερο να κινδυνεύουν να διαψευστούν και με μεγάλο αγώνα συνεχίζουμε να ερχόμαστε για να μην απαξιώσουμε και εμείς οι ίδιοι/ίδιες προσωπικά τον αγώνα που έχουμε κάνει εδώ και ενάμιση χρόνο για να πραγματοποιήσουμε το στόχο μας, την απόκτηση του τίτλου σπουδών του Σ.Δ.Ε.

• Μεγάλη καθυστέρηση στην προσέλευση ωρομισθίων καθηγητών/καθηγητριών

Οι ωρομίσθιοι/ωρομίσθιες καθηγητές/καθηγήτριες, τα τελευταία δύο χρόνια, προσελήφθησαν το μήνα Μάρτιο. Φέτος, δυστυχώς, δεν διαφαίνεται να υπάρξει πρόσληψη πριν από τον Απρίλιο.

• Λειτουργικά προβλήματα

Εξαιτίας της έλλειψης χρημάτων από την αρχή του σχολικού έτους (Σεπτέμβριο 2016) υπάρχουν:

1. Σοβαρό πρόβλημα στην καθαριότητα: Το πρόβλημα της καθαριότητας λόγω έλλειψης κονδυλίων είναι μεγάλο, ειδικά στις τουαλέτες, όπου η υγιεινή είναι ζωτικής σημασίας.

2. Σοβαρότατο πρόβλημα στην προμήθεια πετρελαίου: Μέχρι σήμερα δεν υπάρχει δυνατότητα προμήθειας πετρελαίου λόγω έλλειψης κονδυλίου αλλά και λόγω της μεγάλης καθυστέρησης της εξόφλησης των προμηθευτών από το Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ., κανείς προμηθευτής δε θα δέχεται να μας εφοδιάσει φέτος με πετρέλαιο. Μπορεί να φανταστεί ή να υποθέσει κανείς πως είναι οι αίθουσες διδασκαλίας και οι σχολικοί χώροι, αν συνυπολογίσει τις κλιματολογικές συνθήκες της περιοχής, που είναι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες. Την περσινή χρονιά, οι ανάγκες μας σε πετρέλαιο καλύφθηκαν με δωρεά. Τέτοιου είδους λύσεις όμως είναι προσωρινές και δεν μπορούμε να τις επαναλαμβάνουμε συνέχεια.

3. Αδυναμία μικροεπισκευών και προμηθειών: Εξαιτίας της έλλειψης χρημάτων δεν μπορεί να προχωρήσει καμία διαδικασία αγοράς (αναλώσιμα, γραφική ύλη κ.ά.) ή συντήρησης (καυστήρα, αναγομώσεις πυροσβεστήρων, μηχανημάτων κ.ά.). Όλα αυτά καθιστούν δύσκολη, έντονα προβληματική, αλλά και επικίνδυνη τη λειτουργία του σχολείου μας.

4. Αδυναμία πραγματοποίησης Σχεδίων Δράσης, Εργαστηρίων, Εκπαιδευτικών επισκέψεων και άλλων εκδηλώσεων: Λόγω έλλειψης καθηγητών είναι αδύνατη η πραγματοποίηση των καθορισμένων από τον κανονισμό και το πρόγραμμα του σχολείου μας των Σχεδίων Δράσης, των Εργαστηρίων και των Εκπαιδευτικών Επισκέψεων ή άλλων εκδηλώσεων.

Για τους παραπάνω λόγους συμμετέχουμε στην αποχή από τα μαθήματα όλων των εκπαιδευόμενων της χώρας στις 20, 21 και 22 Φεβρουαρίου που προκηρύσσει η ΠΕΦΑΣΔΕ.

Οι Εκπαιδευόμενοι/νες Α’ και Β’ Κύκλου του ΣΔΕ Ορεστιάδας

Πηγή: http://www.alexpolisonline.com/2017/02/blog-post_55.html#ixzz4Z7QJENS8
Alexandroupoli Online
Loading...
  • europalso

    ideascentral