ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΠΕΡΓΙΑ 3/12/2015 -ΕΛΜΕ ΚΕΡΚΥΡΑΣ – ΣΕΠΕ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔01/12/2015 - 16:36 | Author: Newsroom

ΕΛΜΕ ΚΕΡΚΥΡΑΣ – ΣΕΠΕ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΠΕΡΓΙΑ 3/12/2015

Ολοκληρώνεται από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ το έγκλημα κατά της κοινωνικής ασφάλισης των προηγούμενων κυβερνήσεων.

Αφού επί δεκαετίες συλήθηκαν τα αποθεματικά των ταμείων με υποχρεωτικά μειωμένο επιτόκιο, έναντι του τρέχοντος. Αφού καταληστεύθηκαν τα ασφαλιστικά ταμεία με την υποχρεωτική συμμετοχή τους στο τζόγο του χρηματιστηρίου, με την κυβέρνηση Σημίτη και με τα δομημένα ομόλογα της κυβέρνησης Καραμανλή. Αφού το περίφημο «κούρεμα» των ομολόγων εξαφάνισε μεγάλο μέρος των αποθεματικών των ταμείων, δίνεται το τελικό κτύπημα με την απόσυρση της κρατικής χρηματοδότησης στο ασφαλιστικό και την εφαρμογή της λεγόμενης «ρήτρας μηδενικού ελλείμματος». Η προβλεπόμενη εθνική σύνταξη των 360 ευρώ και για όσους έχουν συμπληρώσει τα 67 χρόνια, οι νέες μειώσεις των επικουρικών συντάξεων έως την πλήρη κατάργηση τους, οδηγούν τους νυν, αλλά και τους μέλλοντες συνταξιούχους στην πλήρη εξαθλίωση.

Η υφαρπαγή των ασφαλιστικών εισφορών των εργαζομένων από το κράτος και η άρνηση επιστροφής τους μέσω της σύνταξης, είναι η μία πλευρά μίας γενικότερης επίθεσης σε δικαιώματα και κατακτήσεις πολλών δεκαετιών. Η άλλη πλευρά είναι η ελαχιστοποίηση έως κατάργηση κάθε κοινωνικής παροχής, όπως δημόσια παιδεία υγεία κλπ. Χαρακτηριστικό του τελευταίου είναι τα προβλήματα τα οποία αναδείχθηκαν σε σχολικά κτίρια της Κέρκυρας από τον πρόσφατο σεισμό στην Λευκάδα. Πρόβληματα που πιστοποιούν πως τα ζητήματα της εκπαίδευσης τόσο η κεντρική, όσο και η τοπική εξουσία συστηματικά για πάρα πολλά χρόνια έχουν επιλέξει να τα υποβαθμίζουν και να τα υποτιμούν. Αν σε αυτό προστεθεί και η κατάδηλη ανεπάρκεια των κατά καιρούς «υπευθύνων» και παραγόντων, η κατάσταση γίνεται εκρηκτική. Αυτή τη στιγμή δύο κτίρια, αυτό του 1ου ΕΠΑΛ στο Μαντούκι, το οποίο στεγάζει πέντε σχολεία και το κτίριο του 4ου Γυμνασίου δε λειτουργούν και οι μαθητές τους δεν κάνουν μάθημα. Το ακόμη χειρότερο είναι ότι δεν είναι ορατός ο χρόνος, που θα χρειαστεί, ώστε να γίνουν οι ελάχιστες έστω παρεμβάσεις, ώστε να ξαναλειτουργήσουν. Για άλλη μια φορά λέμε ότι τα σχολεία αυτά δεν είναι εξαίρεση, αλλά ο κανόνας της άθλιας κατάστασης της σχολικής στέγης στην Κέρκυρα. Επαναλαμβάνουμε ότι προ ολίγων ημερών ζητήσαμε, χωρίς να ιδρώσει το αυτί κανενός αρμοδίου, τρείς φορείς (ΕΛΜΕ, ΣΕΠΕ, Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων):

  • Να πραγματοποιηθεί στατικός έλεγχος όλων των σχολείων της Κέρκυρας από τις αρμόδιες αρχές και να γίνουν δημόσια γνωστά τα αποτελέσματα.
  • Να γίνουν όποιες ενέργειες απαιτούνται ώστε η Κέρκυρα να ενταχθεί, όσο αφορά τα σχολικά κτίρια σε κάποιας μορφής ειδικό καθεστώς και να απαιτηθούν άμεσα κρατικά κονδύλια προκειμένου τουλάχιστον να αποκατασταθούν στατικά όσα κτίρια έχουν πρόβλημα.
  • Να πραγματοποιηθεί τις επόμενες μέρες δημόσια διαβούλευση με συμμετοχή όλων των πολιτικών και διοικητικών παραγόντων και με την παρουσία εκπαιδευτικών, γονέων και όλους τους κοινωνικούς και συνδικαλιστικούς φορείς , με αποκλειστικό θέμα το πρόβλημα της σχολικής στέγης και τις άμεσες δράσεις για την αντιμετώπιση του.

Η απεργία στις 3/12/2015 για το ασφαλιστικό πρέπει να γίνει και απεργία διεκδίκησης ασφαλούς και σύγχρονης σχολικής στέγης για την Κέρκυρα.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΤΙΣ 3/12/2015 ΚΑΙ ΩΡΑ 10 ΠΜ ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΑ ΛΥΚΕΙΑ.

  • Για να μην περάσουν τα αντιασφαλιστικά σχέδια της κυβέρνησης, ΕΕ και ΔΝΤ.
  • Για σύγχρονες και ασφαλείς σχολικές υποδομές στο νησί μας.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΜΕ ΚΕΡΚΥΡΑΣ : ΝΙΚΟΣ ΜΕΤΑΛΛΗΝΟΣ

ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΕΠΕ ΚΕΡΚΥΡΑΣ : ΜΑΛΑΧΑ ΕΛΕΝΗ

Loading...
  • ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

    europalso

    ideascentral