Ανακοινοποίηση: Ενημέρωση για τη χθεσινή συνάντηση της ΠΟΣΕΕΠΕΑ στη Δ/νση ΕΑΕ

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔12/04/2017 - 22:29 | Author: Newsroom

Τη Μ.Τρίτη 11 Απριλίου, στη Διεύθυνση Ειδικής Αγωγής πραγματοποιήθηκε συνάντηση του προϊσταμένου της Δ/νσης κου Κασσιανού και του ΔΣ της ΠΟΣΕΕΠΕΑ (παρόντες ήταν ο πρόεδρος κος Καρπενησιώτης, ο υπεύθυνος τύπου και δημοσίων σχέσων κος Παπαευαγγέλου, η ταμίας κα Αλμπάνη και από τον ΣΕΕΠΕΑ Αττικής η κα Χάσκα Σοφία συνάδελφος αναπληρώτρια κοινωνική λειτουργός και ο αιρετός του ΠΥΣΕΕΠ Αττικής κος Αρβανίτης Δημήτρης).

Η συνάντηση αφορούσε την τοποθέτηση της ομοσπονδίας σχετικά με τα κριτήρια πρόσληψης των αναπληρωτών και την επικείμενη εγκύκλιο που θα εκδοθεί.

Από το διάλογο βγήκε το συμπέρασμα ότι δε θα υπάρξουν ιδιαίτερες αλλαγές σε σχέση με την περσυνή εγκύκλιο.

Προτεινόμενες αλλαγές:

Το βασικό πτυχίο θεωρείται τυπικό προόν διορισμού σύμφωνα και με τα ισχύοντα αλλά η κατοχή ΜΤΣ στη λογοθεραπεία που συνοδεύεται και από την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος δεν μπορεί να μην θεωρηθεί ως προσόν απαραίτητο για να μπορέσουν να κάνουν οι συνάδελφοι αίτηση.

Όσον αφορά τη μοριοδότηση συναδέλφων ΕΒΠ που είναι απόφοιτοι ΕΠΑΛ και ΙΕΚ θα ξεκινάει σε σχέση με την περσινή εγκύκλιο από την ίδια βαθμολογική βάση του 10 αλλά θα υπάρχει διαφορά στον συντελεστή με τον οποίο θα υπολογίζονται τα μόρια και θα βαθμολογούνται οι απόφοιτοι των ΙΕΚ (ο συντελεστης θα είναι 0,75 ή και μεγαλύτερος).

Οι τίτλοι σπουδών που δίνουν συνάφεια ταυτόχρονα στον κλάδο αλλά και στην ειδική αγωγή δεν θα μοριοδοτούνται διαφορετικά γιατί θεωρείται ότι με αυτό τον τρόπο αδικούνται οι συνάδελφοι που έχουν κάνει μεταπτυχιακό σχετικό με τον κλάδο και το αντικείμενο εργασίας τους. Η μοριοδότηση των τίτλων σπουδών που αφορούν την ειδική αγωγή επηρεάζει και τον τρόπο με τον οποίο τα υπηρεσιακά συμβούλια κρίνουν την μισθολογική τους κατάταξη και εξέλιξη.

Στην περίπτωση που σε μια περιφέρεια δεν υπάρχει ΕΕΠ ή ΕΒΠ που να γνωρίζει braille ή νοηματική, θα αναζητούνται υποψήφιοι σε άλλη περιφέρεια. Εάν δεν υπάρχουν ούτε σε αυτή την περίπτωση, τότε θα αναζητούνται συνάδελφοι με λιγότερα προσόντα που θα έχουν πιστοποίηση είτε θα πρόκειται πολύ σύντομα να την πάρουν.

Η προϋπηρεσία στο χώρο της ειδικής αγωγής θα προσμετράται με τρία μόρια αν και θεωρείται ότι η προϋπηρεσία γενικά στον κλάδο και στο αντικείμενο είναι πολύ σημαντική.

Η μοριοδότηση της αναπηρίας αλλά και της πολυτεκνίας και τριτεκνίας, θα γίνει με τον τρόπο που έχει αποφασισθεί γιατί με βάση υπολογισμούς που έχουν γίνει δεν ξεπερνούν το μέγεθος της προϋπηρεσίας αλλά και των μεταπτυχιακών και διδακτορικών τίτλων σπουδών. Όπως και για τους εκπαιδευτικούς έτσι και για το ΕΕΠ και ΕΒΠ η μοριοδότηση της προϋπηρεσίας θα είναι 0,25 ανά μήνα.

Στη νέα εγκύκλιο η παιδαγωγική επάρκεια θα θεωρείταιαπαραίτητο προσόν για τους απόφοιτους ΤΕ. Η προϋπηρεσία, εξαιτίας του σύντομου χρόνου μέσα στον οποίο θα εκδοθεί,μάλλον θα προσμετρηθεί μέχρι το τέλος Απριλίου,η υπόλοιπη προϋπηρεσία θα προσμετρηθεί την επόμενη χρονιά είτε δουλέψει ο υποψήφιος είτε όχι.

Επίσης υποψήφιοι, που απορρίφθηκε η αίτησήτους για την αναγνώριση της συνάφειας, θα μπορούν να ξανακάνουν αίτηση χρησιμοποιώντας οποιοδήποτε υποστηρικτικό επιπλέον υλικό.

Από την ΠΟΣΕΕΠΕΑ τονίστηκε η ανάγκη τήρησης της προτεραιότητας του βασικού πτυχίου μαζί με την άδεια άσκησης επαγγέλματος ως βασικές προυποθέσεις διορισμού.

Ενημερωθήκαμε, μετά απο ερώτημα σχετικά με τον προγραμματισμό της επόμενης χρονιάς, ότι η πρόβλεψη είναι για προσλήψεις με την έναρξη της σχολικής χρονιάς και σε αριθμό αναπληρωτών ισόποσο με τον φετινό.

Loading...
  • europalso

    ideascentral