Αναγνώριση προϋπηρεσίας έκπαιδευτικών σε σχολεία ιδιωτικά και του εξωτερικού

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔13/01/2015 - 00:23 | Author: Newsroom

Ήταν μια απόφαση που εκκρεμούσε τουλάχιστο 4 χρόνια και συγκεκριμένα από το Νοέμβριο του 2011.

Πρόκειται για την αναγνώριση της προϋπηρεσίας των αναπληρωτών που διανύθηκε:

· σε σχολεία της ιδιωτικής εκπαίδευσης

· σε σχολεία της Κύπρου και σε ισότιμα ελληνικά σχολεία του εξωτερικού.

Σύμφωνα με το ενιαίο μισθολόγιο, έπρεπε να εκδοθεί νόμος που να αναγνωρίζει την θητεία και ο νόμος αυτός εκδόθηκε παραμονές των εκλογών του Γενάρη 2015.

Στο μεταξύ από το 2011 και μετά χιλιάδες μόνιμοι και αναπληρωτές εκπαιδευτικοί έχασαν χιλιάδες ευρώ όλα αυτά τα χρόνια, αλλά και που δυστυχώς θα συνεχίσουν να τα χάνουν αφού:

· Αν δείτε το νόμο αναφέρει σχετικά με την αναγνώριση προϋπηρεσίας πριν το διορισμό έως 7 έτη σε δημόσιο τομέα χωρών ευρωπαϊκής ένωσης (και η Κύπρος δηλ) και σε ιδιωτικό με προεδρικό διάταγμα (εν προκειμένου ο παρόν νόμος του 2014) πάλι όμως έως 7 έτη.

· Επομένως εντάσσει την αναγνώριση προϋπηρεσίας στον ιδιωτικό τομέα (που δεν αναγνωριζόταν μέχρι χθες), αλλά δεν ρυθμίζει το χρονικό διάστημα δηλ προϋπηρεσία πάνω από 7 έτη.

· Επομένως αποτελεί προεκλογικό παιχνίδι που αφορά φαινομενικά πολλούς εκπαιδευτικούς (ειδικά τους νηπιαγωγούς και ειδικότητες).

· Αν δούμε προσεκτικά το άρθρο 28 του 4024/2011 (μεταβατικές διατάξεις για εισαγωγή στους νέους βαθμούς) μέχρι 9 έτη πραγματικής προϋπηρεσίας εντάσσονται στο βαθμό Ε.

· Επομένως όλοι οι συνάδελφοι (αναπληρωτές τουλάχιστον) περιορίζονται στο βαθμό Ε έτσι κι αλλιώς. Δηλαδή είναι περισσότερο επικοινωνιακό-προεκλογικό τρικ για τους αναπληρωτές.

· Για το μόνιμο προσωπικό δεν είμαι βεβαίως αλλά νομίζω ότι δεν αφορά εκπαιδευτικό προσωπικό σε μεγάλη έκταση.

Συνάδελφοι, ούτως ή άλλως, μόνιμοι και αναπληρωτές θα συνεχίσουν καθηλωμένοι στους βαθμούς τους, αφού έχει συνδεθεί η αλλαγή βαθμούς με την ψευτοαξιολόγηση που επιχειρείται και που δεν πρόκειται να δώσει αυξήσεις ΠΟΤΕ…

Χρειάζεται ΠΟΛΙΤΙΚΗ απόφαση, που να:

· Επιτρέπει την απρόσκοπτη αλλαγή βαθμών των δημοσίων υπαλλήλων.

· Αναγνωρίζει ΟΛΟΙ τη διανυθείσα προϋπηρεσία των αναπληρωτών, χωρίς περικοπές και χρονικούς περιορισμούς…

fek

e-mesara.gr,

Loading...
  • Δίκτυο ανεξάρτητων διαφημίσεων
    loading...


  • europalso

    ideascentral