Αn Υπουργός – Θα υπερασπιστούμε το δημόσιο σχολείο

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔02/11/2015 - 09:00 | Author: Newsroom

«Είμαστε εδώ για να υπερασπιστούμε κατ’ αρχάς το δημόσιο σχολείο. Επίσης, τις δομές όπου πάει η μεγάλη μάζα του πληθυσμού και ειδικά οι πιο αδύναμες τάξεις, δηλαδή τους βρεφονηπιακούς σταθμούς και τα φροντιστήρια.

Εκεί όντως έχουμε χρέος να προσπαθήσουμε για μηδενικό ή ελάχιστο ΦΠΑ. Από εκεί και πέρα, τα ιδιωτικά σχολεία αφορούν πολύ μικρές ομάδες πληθυσμιακά και όχι τις πλέον αδύναμες», είπε η αναπ. υπουργός Παιδείας, Σία Αναγνωστοπούλου, μιλώντας στο «Κόκκινο» και τον Κώστα Αρβανίτη για το θέμα του ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση.

Σε σχέση με τα κενά στα σχολεία, η κ. Αναγνωστοπούλου επισήμανε: «Είμαστε σε καλό δρόμο, δεν έχουμε πλέον κενά που να μην επιτρέπουν τη λειτουργία των σχολείων. Στις περισσότερες περιοχές δεν υπάρχουν καθόλου κενά, ενώ τώρα θα πάρουμε μια καινούρια δόση αναπληρωτών και δασκάλων και πιστεύουμε ότι θα καλυφθούν όλα τα κενά, όπου υπάρχουν ακόμα».

«Έχει γίνει υπεράνθρωπη προσπάθεια. Να θυμίσω ότι σε προηγούμενες χρονιές φτάναμε Δεκέμβρη μήνα για να συμπληρωθούν τα κενά ή ξεκινούσαν τα σχολεία χωρίς βιβλία, με φωτοτυπίες», σημείωσε η κ. Αναγνωστοπούλου, τονίζοντας ότι θα γίνουν προσλήψεις αναπληρωτών καθηγητών και στα μουσικά σχολεία.

Σε σχέση με τις αποσπάσεις, η αναπ. υπουργός υπογράμμισε ότι αποτελεί στοίχημα του υπουργείου Παιδείας για φέτος, να γυρίσουν στα σχολεία οι καθηγητές.

Για τις μεταγραφές στα ΑΕΙ τέλος, η κ. Αναγνωστοπούλου ενημέρωσε ότι τη Δευτέρα θα είναι όλα έτοιμα για να ξεκινήσουν. «Υπήρξε μια μικρή καθυστέρηση γιατί ήθελα να διορθώσω μια κατά τη γνώμη μου αδικία, ώστε να μπορεί να λάβει μεταγραφή και το 5% των παιδιών με σοβαρές ασθένειες, που μπαίνουν στα ΑΕΙ με ποσόστωση», είπε η υπουργός.

(συνέντευξη στο ρ/σ Στο Κόκκινο)

alfavita.gr/

Loading...
  • Δίκτυο ανεξάρτητων διαφημίσεων
    loading...
  • europalso

    ideascentral