Άμεση θεσμοθέτηση 1300 βιβλιοθηκών στα δημοτικά

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔25/06/2017 - 11:05 | Author: Newsroom

Άμεση θεσμοθέτηση των 1300 βιβλιοθηκών στα δημοτικά σχολεία προανήγγειλε από τη Βουλή ο Κώστας Γαβρόγλου, απαντώντας σε σχετική ερώτηση.Ο Υπουργός Παιδείας τόνισε ότι είναι αναγκαίες οι προσλήψεις των βιβλιοθηκονόμων τονίζοντας ότι είναι από τις προτεραιότητες.

Tο δίκτυο των Βιβλιοθηκών που θα είναι συνδεδεμένο με την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδας. Αυτό θα αναβαθμίσει πάρα πολύ τις δημόσιες και δημοτικές βιβλιοθήκες. Ήδη το σύστημα άρχισε να λειτουργεί και είναι μια από τις πολλές σιωπηλές επιτυχίες της Εθνική Βιβλιοθήκης της Ελλάδος: και η σύνδεση, αλλά και η συνεχής τροφοδότηση.

«Το αναφέρατε και εσείς και θέλω να το αναφέρω υπογραμμίζοντάς το, ότι θα θεσμοθετήσουμε άμεσα –είναι έτοιμο- τις χίλιες Βιβλιοθήκες στα δημοτικά σχολεία, οι οποίες στήθηκαν με πρωτοβουλία των εκπαιδευτικών» δήλωσε ο Κώστας Γαβρόγλου.

«Είναι πρωτοβουλίες των εκπαιδευτικών που διαμόρφωσαν χώρους βιβλιοθήκης. Όπως ξέρετε και εσείς, ενδεχομένως καλύτερα από εμένα, οι χώροι βιβλιοθήκης που διαμόρφωσαν δεν είναι μόνο χώροι που πας και διαβάζεις ένα βιβλίο, είναι ένα πιο σύνθετο περιεχόμενο ο χώρος μιας σύγχρονης βιβλιοθήκης. Αυτό πρέπει να το χαιρετίσουμε και για αυτόν τον λόγο τον θεσμοθετούμε».

 

 

Loading...
  • ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

    europalso

    ideascentral