Άμεση ανάγκη κάλυψης κενών οικονομικών μαθημάτων – πρόσληψης Οικονομολόγων (ΠΕ09) αναπληρωτών

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔09/09/2014 - 13:50 | Author: Newsroom

Άμεση ανάγκη κάλυψης κενών οικονομικών μαθημάτων – πρόσληψης Οικονομολόγων (ΠΕ09) αναπληρωτών εκπαιδευτικών.

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να σας επισημάνουμε ότι στα Λύκεια της χώρας, Γενικά και ΕΠΑΛ υπάρχει πληθώρα καταγεγραμμένων λειτουργικών κενών για τα μαθήματα όλων των τάξεων στην ειδικότητα των Οικονομολόγων (ΠΕ09).

Ιδιαίτερη έμφαση πρέπει να δοθεί στα πανελλαδικά εξεταζόμενα μαθήματα «Αρχές Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων» και «Αρχές Οικονομικής Θεωρίας» των Γενικών Λυκείων αλλά και σε μαθήματα των ΕΠΑΛ και στο νέο μάθημα της Β Λυκείου Θεωρητικής Κατεύθυνσης, Αρχές Κοινωνικών Επιστημών, με σκοπό την άμεση στελέχωση των σχολείων με οικονομολόγους εκπαιδευτικούς προκειμένου τα παιδιά να μην χάσουν ούτε μια διδακτική ώρα!

Δυστυχώς στην πρώτη φάση των προσλήψεων που πραγματοποιήθηκε στις 6 Σεπτεμβρίου, δεν προσλήφθηκαν οικονομολόγοι εκπαιδευτικοί αλλά μόνο συγκεκριμένες ειδικότητες όπως φιλόλογοι, μαθηματικοί και φυσικοί. Τα λειτουργικά κενά στα οικονομικά μαθήματα, μετά και τις 108 συνταξιοδοτήσεις, αλλά και τις μεταθέσεις και τις αποσπάσεις των συναδέλφων του κλάδου (ΠΕ09) των οικονομολόγων, είναι πάρα πολλά και δεν δύναται να τα αγνοήσουμε. Πιστεύουμε πως είναι απαραίτητο, όλοι οι μαθητές να έχουν τις ίδιες δυνατότητες, να διεκδικήσουν θέσεις στα Ανώτερα και Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας. Για τον λόγο αυτό κρίνεται αναγκαία και επιβεβλημένη η θετική παρέμβασή σας, για την πρόσληψη οικονομολόγων αναπληρωτών εκπαιδευτικών που θα καλύψουν το συντομότερο τα υπάρχοντα λειτουργικά κενά.

Με εκτίμηση,
Συντονιστική Ομάδα Αναπληρωτών Οικονομολόγων.
oikonomologoianaplirotes@yahoo.com

Loading...
  • Δίκτυο ανεξάρτητων διαφημίσεων
    loading...
  • europalso

    ideascentral