Αλλοι 4.500 αναπληρωτές έως το τέλος του μήνα

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔18/09/2014 - 17:35 | Author: Newsroom

Λοβέρδος: Προσλαμβάνονται 4.500 αναπληρωτές έως το τέλος του μήνα

Το υπουργείο Παιδείας εκτιμά ότι τα κενά ήταν συνολικά 16.500, ο δε συνολικός αριθμός των αναπληρωτών θα φτάσει τις 16.000

«Το θέμα μάς ταλανίζει, αναζητούμε μια έντιμη λύση με τους πρυτάνεις και τους προέδρους των ΤΕΙ.

Οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν την επόμενη εβδομάδα», δήλωσε για το θέμα των μετεγγραφών ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε για τις θρησκευτικές κοινότητες.

Ως προς την πλήρωση των κενών στην πρωτοβάθμια και τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, ο υπουργός ανέφερε ότι μέχρι σήμερα έχουν προσληφθεί 9.500 αναπληρωτές καθηγητές, εκ των οποίων οι 5.000 πριν από την έναρξη του σχολικού έτους και ως το τέλος του μήνα θα προσληφθούν 4.500.

Σημειώνεται ότι το υπουργείο Παιδείας εκτιμά ότι τα κενά ήταν συνολικά 16.500, ο δε συνολικός αριθμός των αναπληρωτών θα φτάσει τις 16.000.

Ο υπουργός αναφέρθηκε επίσης σε δύο οικονομικά δεδομένα: Το ένα είναι η ενίσχυση του κονδυλίου στεγαστικού επιδόματος, που δικαιούνται οι φοιτητές, με 5,5 εκατ. ευρώ. Το κονδύλι ανέρχεται σε 42 εκατ. ευρώ, ενώ δικαιούχοι είναι οι φοιτητές, το οικογενειακό εισόδημα των οποίων είναι κάτω των 30.000 ευρώ. Το στεγαστικό επίδομα είναι 1.000 ευρώ τον χρόνο για κάθε φοιτητή.

Παράλληλα ο προϋπολογισμός του υπουργείου ενισχύεται με 9,5 εκατομμύρια ευρώ. Τα χρήματα αυτά προέρχονται από τις κατασχέσεις λογαριασμών δημόσιων λειτουργών, που δωροδοκήθηκαν και θα κατανεμηθούν ως εξής: 2,5 εκατ. θα λάβουν οι πανεπιστημιακές κλινικές των νοσοκομείων Αρεταίειο και Αιγινήτειο, 2 εκατ. τα περιφερειακά πανεπιστήμια της Βόρειας Ελλάδας για θέρμανση, 1,5 εκατ. θα διατεθούν στη δια βίου μάθηση, 2 εκατ. στα ερευνητικά κέντρα και 2 εκατ. θα μοιραστούν τα 36 ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας για τις διαχειριστικές τους ανάγκες.

news.gr

Loading...
  • Δίκτυο ανεξάρτητων διαφημίσεων
    loading...
  • europalso

    ideascentral

    ideascentral