Αλλαγή σκυτάλης στο Πολυτεχνείο Κρήτης – Νέος πρύτανης ο Ευάγγελος Διαμαντόπουλος

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔10/10/2017 - 14:26 | Author: Newsroom

Αλλαγή σκυτάλης στο Πολυτεχνείο Κρήτης μετά τις αρχαιρεσίες που έλαβαν χώρα σήμερα από τις 9 το πρωί και ολοκληρώθηκαν στις 3 μετά το μεσημέρι.

Νέος Πρύτανης του Πολυτεχνείου Κρήτης αναδείχθηκε ο Ευάγγελος Διαμαντόπουλος, παίρνοντας το τιμόνι του ανώτατου εκπαιδευτικού ιδρύματος από τον νυν Πρύτανη, τον Βασίλη Διγαλάκη.

Συγκεκριμένα για το αξίωμα του Πρύτανη έλαβαν:
1. Διαμαντόπουλος Ευάγγελος: 52,80%
2. Ματσατσίνης Νικόλαος: 31,20%
3. Σταυρουλάκης Γεώργιος: 14,40%

Για το αξίωμα του Αντιπρύτανη έλαβαν:
1. Λαγουδάκης Μιχαήλ: 32,00%
2. Καλλίθρακας-Κόντος Νικόλαος: 27,20%
3. Ζερβάκης Μιχαήλ: 26,40%
4. Τσομπανάκης Ιωάννης: 13,60%

Αντιπρυτάνεις εκλέγονται οι:
Αναπλ. Καθηγητής Μιχαήλ Λαγουδάκης
Καθηγητής Νικόλαος Καλλίθρακας-Κόντος
Καθηγητής Μιχαήλ Ζερβάκης

Σε δηλώσεις του ο νυν Πρύτανης Βασίλης Διγαλάκης ανέφερε
«Το Πολυτεχνείο Κρήτης σήμερα ολοκλήρωσε με τον πλέον άρτιο και διαφανή τρόπο την εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη της νέας Πρυτανικής Αρχής. Η υποβολή σημαντικού αριθμού υποψηφιοτήτων σε συνδυασμό με τη μαζική συμμετοχή των μελών της κοινότητάς μας στην εκλογική διαδικασία, επιβεβαιώνει για μια ακόμη φορά το υψηλό επίπεδο Δημοκρατικού ήθους και Ακαδημαϊκής ποιότητας, τα οποία όλα αυτά τα χρόνια χαρακτηρίζουν το στελεχιακό δυναμικό του Ιδρύματος.

Και σε προσωπικό επίπεδο, όπως άλλωστε και η πλειοψηφία της Ακαδημαϊκής μας κοινότητας, έχω την πεποίθηση ότι ο νέος Πρύτανης, καθηγητής κος Βαγγέλης Διαμαντόπουλος, αποτελεί την ιδανική επιλογή για να δώσει περαιτέρω ώθηση και αξιόπιστη συνέχεια στο πολυδιάστατο και δυναμικό έργο της απερχόμενης Πρυτανικής Αρχής με στρατηγικό στόχο να καθιερώσει το Πολυτεχνείο των Χανιωτών ως ένα από τα κορυφαία ερευνητικά και ακαδημαϊκά ιδρύματα της πατρίδας μας.

Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους, στο νέο Πρύτανη καθ. Βαγγέλη Διαμαντόπουλο και στους νέους Αντιπρυτάνεις, καθ. Μιχάλη Λαγουδάκη, Νικόλαο Καλλίθρακα-Κόντο και Μιχάλη Ζερβάκη. Συνεχίζουμε ενωμένοι με σκληρή δουλειά και σχέδιο για το μέλλον».

Από την πλευρά του ο νέος Πρύτανης Ευάγγελος Διαμαντόπουλος, ο οποίος θα αναλάβει τα καθήκοντα του από την 1η Δεκεμβρίου 2017 επεσήμανε:

Το ειδικό εκλεκτορικό σώμα (καθηγητές, εκπαιδευτικό και διοικητικό προσωπικό) με τίμησε με την ψήφο του εκλέγοντάς με στο αξίωμα του Πρύτανη του Πολυτεχνείου Κρήτης. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσους συμμετείχαν σ’ αυτήν τη δημοκρατική διαδικασία, καθώς και τους συνυποψηφίους πρυτάνεις και αντιπρυτάνεις για έναν πολιτισμένο και εποικοδομητικό διάλογο.

Μαζί με τους εκλεχθέντες αντιπρυτάνεις-συνεργάτες μου θα εργαστούμε με σεβασμό προς τους φοιτητές, τους υπαλλήλους και τα μέλη ΕΤΕΠ, ΕΔΙΠ και ΔΕΠ του Πολυτεχνείου, με πίστη στις δυνατότητες του ιδρύματός μας και με διαφάνεια. Με στόχο τη συνέχεια στη διοίκηση, θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για τη συνεχή ανάπτυξη και πρόοδο του Πολυτεχνείου Κρήτης.

Το επόμενο χρονικό διάστημα και έως την ημερομηνία ανάληψης των καθηκόντων μας (1η Δεκεμβρίου) θα συνεργαστούμε στενά με την Πρυτανεία του ιδρύματος, καθώς και με τις ακαδημαϊκές, τεχνικές και διοικητικές υπηρεσίες και μονάδες του, ώστε να ενημερωθούμε πλήρως για τα προβλήματα, να αναζητήσουμε λύσεις και να οδηγηθούμε σε μια εποικοδομητική διοικητική μετάβαση σύμφωνα με το Cretapost.gr.

Loading...
  • europalso

    ideascentral