• Αλλαγές στην επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων στη Βουλή

  ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔10/11/2016 - 17:17 | Author: Newsroom

  Αλλαγές στη σύνθεση και τα Προεδρεία για τρεις Επιτροπές της Βουλής πραγματοποιήθηκαν σήμερα, ύστερα από την υπουργοποίηση προηγούμενων Προέδρων ή μελών τους.

  Πρόκειται για την Επιτροπή διερεύνησης της νομιμότητας των δανειοδοτήσεων κομμάτων και ΜΜΕ, την Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων και την Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής.

  Αναλυτικά οι αλλαγές:

  – Επιτροπή διερεύνησης της νομιμότητας των δανειοδοτήσεων κομμάτων και ΜΜΕ

  Πρόεδρος: Αντώνης Μπαλωμενάκης (στη θέση του Σωκράτη Φάμελλου που ανέλαβε Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος).

  Από την Επιτροπή αποχωρεί και ο Νεκτάριος Σαντορινιός μετά την τοποθέτησή του στη θέση του υφυπουργού Ναυτιλίας. Τα δύο νυν κυβερνητικά στελέχη θα αντικατασταθούν από τους βουλευτές Συμεών Μπαλή και Χαρίλαο Τζαμακλή (σ.σ. ο Αντώνης Μπαλωμενάκης που ανέλαβε χρέη Προέδρου ήταν ήδη μέλος της Επιτροπής).

  – Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων

  Πρόεδρος: Δημήτρης Σεβαστάκης (στην θέση του νυν Υπουργού Παιδείας, Κώστα ).

  Αντιπρόεδρος της επιτροπής ορίζεται ο βουλευτής Θανάσης Μιχελής (στη θέση του Δημήτρη Σεβαστάκη που ανέλαβε χρέη Προέδρου) και γραμματέας ο Πάνος Σκουρολιάκος (στη θέση του Δημήτρη Μπαξεβανάκη που έγινε Υφυπουργός Παιδείας).

  Στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής εντάχθηκε ως μέλος και η πρώην Αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας Σία Αναγνωστοπούλου.

  Τέλος, στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής έγινε αντικατάσταση της Κατερίνας Παπανάτσιου λόγω της τοποθέτησης της στη θέση της Υφυπουργού Οικονομικών.

  Loading...