Αλέξης Τσίπρας Μεταρρύθμιση στην Παιδεία

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔06/10/2015 - 16:49 | Author: Newsroom

Αλέξης Τσίπρας Μεταρρύθμιση στην Παιδεία

Φιλόδοξη μεταρρύθμιση στην παιδεία και ειδικότερα στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση εξήγγειλε ο πρωθυπουργός στις προγραμματικές του δηλώσεις.

Ο πρωθυπουργός προανήγγειλε μεταρρύθμιση στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση και έναν νέο χάρτη για την ανώτατη εκπαίδευση.

Ο σχεδιασμός για την ειδική αγωγή, ήταν το σημείο που ο πρωθυπουργός απέσπασε θερμό χειροκρότημα της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας, η οποία άκουσε τον πρωθυπουργό να δεσμεύεται ότι θα υπάρξει εκπαιδευτική υποστήριξη για όλα τα παιδιά με ειδικές ανάγκες. Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε πρώτα στην ανάγκη δημιουργίας ερευνητικής κουλτούρας και εξήγγειλε υποστήριξη της έρευνας, θεσμικά και με μέσα. Ο πρωθυπουργός είπε ότι η κυβέρνηση θέλει να αφήσει το ίχνος μιας προοδευτικής διακυβέρνησης με μια φιλόδοξη μεταρρύθμιση στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, ώστε να αντιμετωπιστούν χρόνιες δυσλειτουργίες και παθογένειες.

«Έχουμε συνείδηση ότι η σταθερή πορεία προς ένα δημοκρατικό σχολείο, προϋποθέτει την αναγνώριση του κοινωνικού έργου των εκπαιδευτικών και γι’ αυτό, στις άμεσες προτεραιότητές του είναι η ανάπτυξη ενός συστήματος ανάδειξης του έργου των σχολείων και των εκπαιδευτικών», είπε ο Αλέξης Τσίπρας. Ανακοίνωσε επίσης ότι θα υπάρξει μεγάλος και συμμετοχικός διάλογος, προκειμένου με κλίμα κοινωνικής συναίνεσης να δομηθεί ένα σύγχρονο σύστημα για την ειδική αγωγή και την παροχή υποστήριξης για όλα τα παιδιά με ειδικές ανάγκες. Στόχος της νέας κυβέρνησης, είναι επίσης και ένα σύγχρονο πλαίσιο επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης και ένας νέος χάρτης για την ανώτατη εκπαίδευση.

Ο κ. Τσίπρας υποσχέθηκε επίσης να υπάρξει μια παρέμβαση και για την ελληνόγλωσση εκπαίδευση στο εξωτερικό.

http://www.greekteachers.gr

Loading...
  • europalso

    ideascentral