Αλαλούμ με το Νέο Λύκειο – Τι αλλάζει από Σεπτέμβριο

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔08/07/2017 - 11:16 | Author: Newsroom

Παρά τις τόσες εξαγγελίες του υπουργού Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου, για κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων, τελικά παραμένουν και το αφήγημα της κυβέρνησης για ελεύθερη πρόσβαση στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση με κατάργηση των δείχνει να καταρρέει.

Ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής κ. Γεράσιμος Κουζέλης προχώρησε σε παρουσίαση του Νέου Λυκείου αν και επεσήμανε ότι ακόμη δεν έχουν οριστικοποιήσει την τελική μορφή του.

Το νέο σύστημα και οι αλλαγές του θα ισχύσουν απ’ το σχολικό έτος 2018-2019, σε όλες τις τάξεις.

Οι αλλαγές που έρχονται οδηγούν τελικά σε ένα μικτό σύστημα όπου παίζουν συνδυαστικό ρόλο οι επιδόσεις στο λύκειο και οι εξετάσεις.

Οι μαθητές της Γ’ Λυκείου, θα αξιολογούνται:

– Προφορικά από τους καθηγητές τους στο πρώτο τετράμηνο της διδασκαλίας, (με διαγωνίσματα και εργασίες) σε όλα τα μαθήματα της τάξης.

– Γραπτά, με πανελλαδικού χαρακτήρα εξετάσεις, στο δεύτερο τετράμηνο της διδασκαλίας, σε 4 μαθήματα. Το ένα από τα 4, το μάθημα της Γλώσσας, θα είναι υποχρεωτικό για όλους. Τα άλλα 3 θα τα επιλέγουν οι μαθητές.

– Για την πρόσβαση στα ΑΕΙ: Θα προσμετράται, με υψηλό συντελεστή, (που ακόμη δεν έχει προσδιοριστεί), ο βαθμός από τις πανελλαδικού χαρακτήρα εξετάσεις στα 4 μαθήματα της Γ λυκείου και με μικρότερο συντελεστή ο βαθμός των ενδοσχολικά εξεταζομένων μαθημάτων της Γ λυκείου.

– Για τη διαμόρφωση του βαθμού του απολυτηρίου: Ο σχεδιασμός είναι, να υπολογίζεται σε μεγαλύτερο ποσοστό ο βαθμός των ενδοσχολικά εξεταζόμενων μαθημάτων και σε μικρότερο ποσοστό, ο βαθμός των 4 πανελλαδικά εξεταζομένων μαθημάτων.

– Δεν θα υπάρχουν πανεπιστημιακά τμήματα που θα δέχονται φοιτητές χωρίς εξετάσεις.

– Η πρώτη χρονιά εφαρμογής του νέου συστήματος θα είναι η χρονιά 2019 -20.

Απ’ τον Σεπτέμβριο φέτος στην Α’ Λυκείου, δεν θα υπάρξει καμία αλλαγή στο αναλυτικό πρόγραμμα, αλλά θα έχουμε εξεταστική ελάφρυνση

Η ύλη της Α’ λυκείου θα έχει μικρές μεταβολές τη χρονιά 2018 -19, ενώ την ίδια χρονιά (2018-19) θα αλλάξει το ωρολόγιο πρόγραμμα της Β λυκείου.

– Στη Β’ Λυκείου θα μαθήματα θα είναι τετράωρα.

– Στη Γ’ Λυκείου τα μαθήματα θα είναι 6ωρα.

– Στο Νέο Λύκειο δεν θα υπάρχουν καθόλου μαθήματα μιας διδακτικής ώρας.

– Τα Θρησκευτικά, η Φυσική Αγωγή και οι Δημιουργικές Δραστηριότητες εντάσσονται πλέον στα υποχρεωτικά μαθήματα.

Loading...
  • Δίκτυο ανεξάρτητων διαφημίσεων
    loading...
  • europalso

    ideascentral

    ideascentral