Αλλαγές στους πίνακες προϋπηρεσίας αναπληρωτών. Ξεκινούν οι προσλήψεις βάση βαθμό πτυχίου

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔20/01/2015 - 14:01 | Author: Newsroom

Εγκρίθηκαν σήμερα από την τριμελή επιτροπή του Συμβουλίου Επικρατείας οι προσλήψεις αναπληρωτών. Συγκεκριμένα :

890 πλήρους ωραρίου και 28 μειωμένου.

Η γραπτή απόφαση θα φτάσει αύριο στο υπουργείο και αύριο θα γίνει και η κατανομή ανά ειδικότητα.

Ταυτόχρονα από σήμερα θα γίνει αναπροσαρμογή όλων των πινάκων των αναπληρωτών, με βάση την τελευταία ρύθμιση με την οποία μετρά ο βαθμός πτυχίου κι όχι η ημερομηνία, όταν είναι στην ίδια εξεταστική. Αυτό επηρεάζει κυρίως τον πίνακα Γ’, της μηδενικής, κι ελάχιστα της προυπηρεσίας.

Θα δοθεί βέβαια και το δικαίωμα ένστασης.

Οπότε προσλήψεις μάλλον την Τετάρτη ή την Πέμπτη, αν όλα πάνε καλά.

……………………………………………………………………………………………………….

Επειδή διαβάζω διάφορα σχόλια ,σχετικά με το θέμα της αναπροσαρμογής των πινάκων με βάση το βαθμό πτυχίου , σας ενημερώνω για τα εξής:

1.Ο νόμος στον οποίο ψηφίστηκε η σχετική τροπολογία αναφέρει ότι ισχύει από τη δημοσίευσή του στην εφημερίδα της κυβέρνησης ,κι όχι από τη νέα σχολική χρονιά.

2.Η Γενική Δντρια του υπουργείου παιδείας με ενημέρωσε σήμερα ότι θα γίνει η αναπροσαρμογή άμεσα, γιατί αυτό λέει ο νόμος κι οι νομικοί σύμβουλοι του υπουργείου.

3.Ο νόμος αλλάζει με άλλο νόμο και τώρα δεν υπάρχει βουλή να τον αλλάξει.

Τέλος, η προσωπική μου θέση είναι πως η ρύθμιση είναι σωστή(παρά τις ενστάσεις για τη δυσκολία των σχολών),αλλά θα έπρεπε να εφαρμοσθεί από τη νέα σχολική χρονιά.

Είναι παράλογο να αλλάζουν οι πίνακες τώρα ,στη μέση της χρονιάς.

………………………………………………………………………………………………………….

Ο Νόμος στον οποίο ψηφίστηκε η τροπολογία για τον υπολογισμό του πτυχίου είναι ο Ν4316 κι έχει δημοσιευθεί στο ΦΕΚ 270/24-12-14,κι επειδή υπάρχει σύγχυση ,διευκρινίζω:

1.Όσοι έχουν προυπηρεσία κατατάσσονται με βάση την προυπηρεσία τους. Ο βαθμός μετρά μόνο όταν υπάρχει ακριβώς ίδια προυπηρεσία κι εφόσον το πτυχίο αποκτήθηκε την ίδια εξεταστική περίοδο. Άρα στους πίνακες προυπηρεσίας οι αλλαγές θα είναι ελάχιστες.

2.Στον πίνακα μηδενικής προυπηρεσίας θα υπάρξουν αλλαγές σε όλους όσοι πήραν πτυχίο την ίδια εξεταστική περίοδο. Οι πίνακες θα συνταχθούν με βάση το βαθμό κι όχι με βάση την ημερομηνία λήψης του πτυχίου (μιλούμε πάντα για την ίδια εξεταστική).

Αύριο θα ανακοινωθούν, σύμφωνα με την ενημέρωση που είχα, οι νέοι αναμορφωμένοι πίνακες οπότε θα δείτε και τις όποιες αλλαγές υπάρχουν. Θα δοθεί και χρόνος για ενστάσεις.

facebook.com/d.mpratis

Loading...
  • europalso

    ideascentral