Αλλαγές και…ανατροπές στο ΙΤΕ!

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔24/02/2016 - 21:30 | Author: Newsroom

Περίοδος αλλαγών, αλλά και μεγάλων ανατροπών φαίνεται πως θα… είναι τούτοι οι μήνες για το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας, το σπουδαιότερο και πιο έγκυρο ερευνητικό ίδρυμα τη χώρας.

Το ίδρυμα που με την εξωστρέφειά του και τη δυναμική που είχε κατάφερε να διαφημίσει την Ελλάδα σε ένα τομέα που λόγω των συνθηκών δεν θα μπορούσε να συναγωνιστεί άλλα αναπτυγμένα κράτη.

Αυτή την περίοδο θα υπάρξουν μεγάλες αλλαγές τόσο στην κεντρική διοίκηση όσο και σε τρία τουλάχιστον ινστιτούτα αφού η θητεία του προέδρου λήγει τον Ιούλιο και των διευθυντών έχει λήξει. Βέβαια , όπως είναι γνωστό, ο κ.Φωτάκης κρατούσε τη θέση του προέδρου, αλλά ήταν σε αναστολή η ιδιότητά του.

Μόλις πριν λίγες ημέρες , λοιπόν, προκηρύχθηκε η θέση του διευθυντή(προέδρου) της κεντρικής διοίκησης του ΙΤΕ, θέση την οποία κατείχε μέχρι πρότινος ο κ.Κώστας Φωτάκης ο οποίος ως γνωστόν υπουργοποιήθηκε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ πριν από ένα χρόνο. Ιστορική λεπτομέρεια: ο κ.Φωτάκης υπογράφει ο ίδιος ως αρμόδιος υπουργός πλέον την προκήρυξη της θέσης την οποία κατείχε το προηγούμενο διάστημα.

Για τη θέση ζητείται ένας επιστήμων υψηλού και διεθνούς κύρους, εννοείται με διδακτορικό, τα προσόντα περιγράφονται στην προκήρυξη και τα βιογραφικά με τις αιτήσεις που θα κατατεθούν στην Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας μέχρι τις 19 Απριλίου.

Αντίστοιχες προκηρύξεις έχουν γίνει για το Ινστιτούτο Πληροφορικής όπου ο κ.Στεφανίδης, διαπρεπής προσωπικότητα στον χώρο του και από τους πλέον έμπειρους στο ΙΤΕ, μετά από χρόνια αποχωρεί προφανώς θα είναι ένας εκ των υποψηφίων- και φαβορί- για τη θέση του προέδρου στο ΙΤΕ. Για τη θέση του ακούγεται ότι έχουν βάλει υποψηφιότητα στο ινστιτούτο Πληροφορικής 5 στελέχη…

Αντίστοιχες προκηρύξεις έχουν γίνει τόσο για τον ινσιτούτο εγαρμοσμένων μαθηματικών (αποχωρεί και ο κ.Δουγαλής μετά από χρόνια) και στον ινσιτούτο Μεσογειακών Σπουδών.

Αντιθέτως δεν θα υπάρξουν αλλαγές στα ινστιτούτα Μοριακής Βιολογίας και Ηλεκτρονικής Δομής και Λέιζερ καθώς οι δυο διευθυντές κ.Ταβερναράκης και Σ.Αναστασιάδης έχουν σχετικά πρόσφατα επιλεγεί.

Η προκήρυξη

Για τη θέση του προέδρου η προκήρυξη που υπογράφουν οι κ.Φίλης και Φωτάκης λαμβάνει υποψιν της

alt

-Την με αριθμό Υ8/25-9-2015 απόφαση του Πρωθυπουργού «Ανάθεση αρμοδιοτήτων στον Αναπληρωτή Υπουργό Παιδείας, ΄Ερευνας και Θρησκευμάτων Κωνσταντίνο Φωτάκη» (ΦΕΚ: Β΄ 2109)

– Το με αρ. πρωτ. 49-25/01/2016 έγγραφο του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ).

– Το γεγονός ότι η πενταετής θητεία του Διευθυντή της Κεντρικής Διεύθυνσης του ΙΤΕ, ο οποίος διορίστηκε στην εν λόγω θέση με την υπ’ αριθμ. 6373/28.6.2011 Απόφαση της Υπουργού Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων (ΦΕΚ: 212/ΥΟΔΔ/4.7.2011) λήγει στις 3/7/2016.

Και περιγράφει τα προσόντα που πρέπει να έχει ο νέος πρόεδρος.

Loading...
  • ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

    europalso

    ideascentral