Αιτήσεις αναπληρωτών: Πίνακες 92.955 εκπαιδευτικών Γενικής Εκπαίδευσης

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔20/07/2016 - 15:53 | Author: Newsroom

Για πρώτη φορά 92.955 εκπαιδευτικοί κατέθεσαν ηλεκτρονικά αιτήσεις αναπληρωτών
Χωρίς προβλήματα ολοκληρώθηκε χθες, 19 Ιουλίου, η ηλεκτρονική υποβολή εκπαιδευτικών Γενικής Εκπαίδευσης και Μουσικών Σχολείων.

Για πρώτη φορά 92.955 εκπαιδευτικοί, μέσω του ηλεκτρονικού τους υπολογιστή, κατέθεσαν τις αιτήσεις τους για εργασία ως αναπληρωτές και 51.731 ως ωρομίσθιοι, εξοικονομώντας χρόνο και αποφεύγοντας την πολύωρη αναμονή στις ουρές που παρατηρούνταν τα προηγούμενα χρόνια έξω από τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης.

Δεν είναι μόνο οι εκπαιδευτικοί που επωφελήθηκαν της ηλεκτρονικής υποβολής των αιτήσεων καθώς και οι Διευθύνσεις αποσυμφορήθηκαν από μια διαδικασία που απασχολούσε πολλούς υπαλλήλους.

Ήταν άλλο ένα χτύπημα της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων στη γραφειοκρατία, το τρίτο κατά σειρά, μετά την ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων για τις αποσπάσεις και την κατάργηση των 350.000 πιστοποιητικών γεννήσεως για τις εγγραφές των μαθητών.

Όσον αφορά τον αριθμό των και τις ειδικότητες, πενταψήφιο αριθμό αιτήσεων είχαμε για τους φιλολόγους (21.942), τους δασκάλους (13.450) και τους νηπιαγωγούς (11.123).

Η ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων για τους αναπληρωτές συνεχίζεται με τους εκπαιδευτικούς της Ειδικής Εκπαίδευσης που καλούνται να καταθέσουν τις αιτήσεις τους μέχρι και τις 25 Ιουλίου.

Loading...
  • europalso

    ideascentral