Αιτήσεις αναπληρωτών 2017 έως 28 Απριλίου

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔13/04/2017 - 14:13 | Author: Χιώτης Λάκης

ΟΠΣΥΔ

Εντός των γιορτών του Πάσχα σύμφωνα με πληροφορίες θα ανοίξουν οι αιτήσεις  αναπληρωτών 2017. Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις  θα ανοίξουν οι Μεγάλη Πέμπτη.

 opsyd.sch.gr Αιτήσεις αναπληρωτών 2017 – ΑΙΤΗΣΕΙΣ Προθεσμίες ΕΔΩ

Σύμφωνα με ενημέρωση της σελίδας αναπληρωτές δάσκαλοι από σήμερα μέχρι 28 Απριλίου θα ανοίξουν οι αιτήσεις αναπληρωτών αν πάρει ΦΕΚ σήμερα η εγκύκλιος, σύμφωνα με την ενημέρωσή τους από το υπουργείο Παιδείας

Σύμφωνα με πληροφορίες του Σύλλογου Αναπληρωτών Νηπιαγωγών  γίνονται προσπάθειες να ανοίξει και σήμερα το σύστημα αλλά είναι δύσκολο. Εκτός απροόπτου θα ανοίξει αύριο.
Εντός του Μαϊου θα αναρτηθούν οι πίνακες και μετά θα πραγματοποιηθούν οι δηλώσεις των περιοχών.

Είναι εύλογο το οτι αν τηρηθεί αυτή η διαδικασία, οι δυο τελευταίοι μήνες πιθανόν να μην προσμετρηθούν στον πίνακα.

Ανακοίνωση ΠΣΑΕΠ

Όπως ενημερωθήκαμε σήμερα από το Υπουργείο Παιδείας σε διαδικασία υπογραφής βρίσκεται η απόφαση για την έναρξη των αιτήσεων αναπληρωτών. Μόλις υπογραφεί η απόφαση και πάρει ΦΕΚ , το αργότερο μέχρι την άλλη εβδομάδα, θα ξεκινήσει η διαδικασία δήλωσης ενδιαφέροντος για προσλήψεις αναπληρωτών στον ΟΠΣΥΔ. Οι δηλώσεις δεν θα περιλαμβάνουν δήλωση περιοχών καθώς αυτό θα γίνει σε μεταγενέστερη φάση .

Ζητήσαμε να διαρκέσει η διαδικασία αιτήσεων  τουλάχιστον έως και το τέλος Απριλίου προκειμένου να προσμετρηθεί και ο μήνας Απρίλιος στην προϋπηρεσία μας αλλά και για να υπάρχει χρόνος ,μετά το πέρας των εορτών, ώστε να μπορέσουν να καταθέσουν τις όποιες αλλαγές στοιχείων τους οι αναπληρωτές στις οικίες Διευθύνσεις  Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης .

Ακόμη συζητήσαμε πριν από την δήλωση περιοχών να δημοσιευθούν οι τελικοί  πίνακες του ΑΣΕΠ ή τουλάχιστον ενδεικτικοί πίνακες από το Υπουργείο, προκειμένου να έχουμε μια πιο ξεκάθαρη εικόνα για να δηλώσουμε τις περιοχές πρόσληψής μας. Υπάρχει η πρόθεση να υλοποιηθεί το συγκεκριμένο αίτημα .

Είμαστε βέβαιοι πως όλοι μας θα έχουμε απορίες για την διαδικασία των αιτήσεων αλλά και για άλλα θέματα που άπτονται σε αυτή.  Ο ΠΣΑΕΠ θα είναι συνεχώς παρών στην διαδικασία προκειμένου να ενημερώνει έγκαιρα και έγκυρα  αλλά και να κατατοπίζει τους συναδέλφους ώστε να μην δημιουργηθούν παρανοήσεις και να μην γίνουν λάθη στις αιτήσεις.

Ενημέρωση ΠΕΑΔ

Το Δ.Σ. της Π.Ε.Α.Δ. επισκέφτηκε σήμερα το Υπουργείο προκειμένου να ζητήσει διευκρινίσεις για τα τρέχοντα θέματα των αναπληρωτών. Από τις συναντήσεις με αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες, σημειώνονται τα εξής: Η εγκύκλιος για τις προσλήψεις αναπληρωτών του επόμενου σχολ. έτους 2017-2018 έχει δρομολογηθεί (βρίσκεται ήδη στο Εθνικό Τυπογραφείο) και οι αιτήσεις κατά πάσα πιθανότητα θα έχουν ολοκληρωθεί έως το τέλος Απριλίου, με συνέπεια να χαθούν από την προσμέτρηση της φετινής προϋπηρεσίας οι μήνες Μάιος και ο Ιούνιος παρά τις αντιρρήσεις που εξέφρασε η Π.Ε.Α.Δ. γιατί κάτι τέτοιο θα προκαλέσει αδικίες.

Ο λόγος της επίσπευσης είναι -κατά τους αρμοδίους- οι χρονοβόρες διαδικασίες από το Α.Σ.Ε.Π. που θα αναλάβει πάλι τον έλεγχο των αιτήσεων σε συνδυασμό με τον φόρτο εργασίας των υπαλλήλων του Υπουργείου. Η ενεργοποίηση της περιόδου υποβολής αιτήσεων θα αφορά την εκδήλωση ενδιαφέροντος, δηλαδή θα υποβληθούν αιτήσεις από τους ενδιαφερόμενους χωρίς τη δήλωση προτιμήσεων περιοχών πρόσληψης. Αυτό θα γίνει σε δεύτερη φάση, μάλλον τον Μάιο ή τον Ιούνιο.

Η Π.Ε.Α.Δ. έθεσε και πάλι το πλαίσιο των θέσεών της που αφορούν τις τύχες χιλιάδων συναδέλφων που στελεχώνουν εδώ και πολλά χρόνια τα δημόσια σχολεία της χώρας, χωρίς στην ουσία να ανοίγεται γι’αυτούς ένας συγκεκριμένος «οδικός χάρτης» για μόνιμους διορισμούς.

Ο Αιρετος Βασίλης Παληγιάνης

Σύμφωνα με πληροφορίες του αιρετού οι αιτήσεις αναπληρωτών θα ξεκινήσουν εκτός απροόπτου αύριο Μ.Πέμπτη.
Οι αιτήσεις θα αφορούν τη γενική και την ειδική εκπαίδευση.

Loading...
  • europalso

    ideascentral