Αίτημα για έγκριση προσλήψεων ΠΕ και ΔΕ. Οι προσλήψεις

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔07/01/2015 - 18:50 | Author: Newsroom

Υπεβλήθη σήμερα στην τριμελή επιτροπή του Συμβουλίου της Επικρατείας το αίτημα για την έγκριση προσλήψεων αναπληρωτών στην ΠΕ και ΔΕ.

Η απάντηση αναμένεται μέσα στην εβδομάδα.Αμέσως μετά θα γίνουν οι προσλήψεις.

Κατανομή δεν έχει γίνει ακόμη.

facebook.com/d.mpratis

ΣΧΕΤΙΚΟ news.gr

Στάλθηκε το αίτημα του Υπουργείου Παιδείας για εξαίρεση από το πάγωμα των προσλήψεων σύμφωνα με ενημέρωση που είχαμε από υψηλόβαθμο στέλεχος.

Το Υπουργείο αναμένει την εγκριτική απόφαση ώστε να προχωρήσει σε προσλήψεις αναπληρωτών στην Ειδική Αγωγή, Παράλληλη Στήριξη και τα σχολεία με Ενιαίο Αναμορφωμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα. Όλες οι προσλήψεις όπως έχουμε γράψει αφορούν πιστώσεις του ΕΣΠΑ.

Η Πρόσθετη Διδακτική Στήριξη, όπως αποκαλύψαμε, έχει παγώσει καθώς απαιτείται νομοθετική ρύθμιση

Σε ερώτημά μας για τη Βθμια Εκπαίδευση μας ανέφεραν ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν κενά αλλά αν προκύψουν το Υπουργείο έχει στη διάθεσή του περίπου 100 πιστώσεις για προσλήψεις τις οποίες και θα αξιοποιήσει.

Καλόγηρος Βασίλειος

……………………………..

Βασίλης Βούγιας

Αιρετός Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.

bilkday@yahoo.gr

“ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΤΕΙ ΤΟ Ε.Ε.Π. & Ε.Β.Π. ΣΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΑΔΕΙΑΣ ΤΟΥ Υ.ΠΑΙ.Θ. ΑΠΟ ΤΟ ΣτΕ ΓΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ”

Το Υπουργείο Παιδείας εντός των προσεχών ημερών θα υποβάλλει αίτημα (λόγω των Βουλευτικών Εκλογών της 25ης Ιανουαρίου 2015) στην 3μελή Επιτροπή του Συμβουλίου της Επικρατείας, να δοθεί άδεια πρόσληψης Αναπληρωτών Εκπαιδευτικών και Ωρομισθίων.

Για την Ειδική Αγωγή υπάρχουν οι 800 πιστώσεις από Πρόγραμμα ΕΣΠΑ και μερικές εξ αυτών, σύμφωνα με τη Διεύθυνση Ειδικής Αγωγής, θα κατευθυνθούν για πρόσληψη Αναπληρωτών Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού(Ε.Ε.Π.) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού(Ε.Β.Π.).

Αρκεί βεβαίως να υπάρξει πρόβλεψη ρητής αναφοράς στο Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π. στο αίτημα του Υ.ΠΑΙ.Θ προς την 3μελή Επιτροπή του Συμβουλίου της Επικρατείας, η οποία και θα δώσει την άδεια πρόσληψης Αναπληρωτών Εκπαιδευτικών και Ωρομισθίων.

Το επισημαίνουμε τώρα, η Διεύθυνση Ειδικής Αγωγής το έχει βέβαια υπόψη της, για να μην μας πουν αργότερα, για μια ακόμη φορά, το “δυστυχώς ξεχαστήκατε”…

Βασίλης Βούγιας

Loading...
  • europalso

    ideascentral