Αίτημα επέκτασης της δυνατότητας συμμετοχής στη διαδικασία του 10% για τους αποφοίτους του 2012.

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔27/02/2014 - 14:41 | Author: Newsroom

ΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

ΠΡΟΣ: ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ Κ.ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΑΡΒΑΝΙΤΟΠΟΥΛΟ

ΘΕΜΑ: Αίτημα επέκτασης της δυνατότητας συμμετοχής στη διαδικασία του 10% για τους αποφοίτους του 2012.

Κύριε Υπουργέ,

Δεν είχε στεγνώσει ακόμα το μελάνι από την υπογραφή των:

α) Φ .251/17267/Β6/7-2-2014 και

β)Φ .151/17264/Β6/7-2-2014

εγκυκλίων του Υπουργείου Παιδείας όταν με την υπ’ αριθμ. Φ .251/17267α /Β6 από 11-2-2014 νέα εγκύκλιό σας αποφασίσατε να ανακαλέσετε τις δυο προηγούμενες κατά το σκέλος, το οποίο αναφέρονταν στη ΜΗ ύπαρξη των Σχολών της Αστυνομίας για Πολίτες στα Μηχανογραφικά Δελτία του 2014, εντάσσοντας τελικά αυτές στα Μηχανογραφικά Δελτία και δίνοντας τη δυνατότητα σε χιλιάδες υποψηφίους να διεκδικήσουν την είσοδό τους στις παραπάνω σχολές.

ΩΣΤΟΣΟ

Θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε πως για τις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις εξακολουθεί να υφίσταται άλλη μια μεγάλη αδικία, αυτή του αποκλεισμού των αποφοίτων του 2012 από τη διαδικασία του 10%.

Μέσω αυτής της ανοιχτής επιστολής θα θέλαμε να σας εκφράσουμε για μια ακόμα φορά την έντονη δυσαρέσκειά μας, καθώς η απόφαση αυτή είναι πρωτοφανής και αδιανόητη, αφού έρχεται σε αντίθεση με όσα συμβαίνουν τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας. Προωθείτε ένα μέτρο, το οποίο αντί να διευρύνει τον αριθμό των δικαιούχων ώστε να υπάρξει μια βοήθεια από την Πολιτεία, υποχρεώνετε εν μέσω κρίσης χιλιάδες αποφοίτους είτε να διακόψουν τις σπουδές τους, είτε να συμμετάσχουν ξανά στην οικονομικά και ψυχικά επώδυνη διαδικασία των πανελληνίων, την ώρα μάλιστα που δικαιωματικά τους ανήκει η ευκαιρία (όπως και οι προηγούμενοι από αυτούς απόφοιτοι) να συμμετάσχουν για δεύτερη και τελευταία φορά στη διαδικασία αυτή. Αφαιρείτε ,δηλαδή, ένα δικαίωμα το οποίο μέχρι πέρυσι ίσχυε κανονικά, με αποτέλεσμα να μην επιλύετε κάποιο πρόβλημα, αλλά να δημιουργείτε ένα πολύ μεγαλύτερο σε χιλιάδες αποφοίτους του 2012 που είχαν στηριχτεί στο μέχρι τώρα τρόπο λειτουργίας της διαδικασίας και δεν μπόρεσαν να εισαχθούν στη σχολή της επιθυμίας τους τα προηγούμενα έτη εξαιτίας άλλων ,επίσης, προβληματικών διαδικασιών του Υπουργείου Παιδείας.

Κ. Υπουργέ ,

Την ίδια ευαισθησία και γενναιότητα που επιδείξατε τόσο στο θέμα των Σχολών της Αστυνομίας, όσο και στο θέμα της συμμετοχής των αποφοίτων των ΕΠΑΛ (ομάδα Α), τους οποίους και συμπεριλαμβάνετε για πρώτη φορά στη διαδικασία θα ήταν νόμιμο, δίκαιο και ηθικό να επιδείξετε και για τους αποφοίτους του 2012 δίνοντάς τους το δικαίωμα συμμετοχής, για τους λόγους που αναφέρονται τόσο παραπάνω, όσο και στις επιστολές των αποφοίτων, αλλά και στις ερωτήσεις-αναφορές που κατέθεσαν πολλοί βουλευτές όλων των κοινοβουλευτικών κομμάτων.

Κ. Υπουργέ ,

Η προθεσμία υποβολής αίτησης συμμετοχής στις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2014 έληξε και ακόμα δεν έχετε ξεκαθαρίσει τι πρόκειται να συμβεί με τους αποφοίτους του 2012, καθώς δεν έχετε απαντήσει σε όλες τις ερωτήσεις που σας έχουν κατατεθεί. Για όλα τα παραπάνω σας καλούμε να άρετε αυτή την κατάφορη αδικία και να προωθήσετε για υπογραφή το παραπάνω δίκαιο αίτημα των αποφοίτων του 2012.

Με εκτίμηση

Ένας ακόμα απόφοιτος του 2012

Loading...
  • Δίκτυο ανεξάρτητων διαφημίσεων
    loading...
  • europalso

    ideascentral