Αιρετός εκπρόσωπος στο ΚΥΣΠΕ μέλος “κριτικής επιτροπής” ιδιωτικής εταιρείας αξιολόγησης σχολικών μονάδων για απονομή «βραβείων» ;

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔22/02/2016 - 11:34 | Author: Newsroom

Ένα χρόνο μετά το πάγωμα της αξιολόγησης – ποτέ δεν ξέρεις- το έργο της αξιολόγησης των σχολικών μονάδων αναλαμβάνουν ιδιωτικές εταιρίες.

Σήμερα έκανε την εμφάνισή της χορηγούμενη διαφήμιση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με στόχο τη απονομή «βραβείων» σε σχολικές μονάδες. Στα βραβεία μπορούν να δηλώσουν υποψηφιότητα όλοι «οι Ιδιωτικοί και Δημόσιοι Εκπαιδευτικοί Οργανισμοί πρωτοβάθμιας, δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και Ειδικά Σχολεία…».

Το κόστος των υποψηφιοτήτων των σχολικών μονάδων σύμφωνα με το διαδικτυακό τόπο του (http://www.educationbusinessawards.gr/ ) έχει ως εξής :

Κόστος υποψηφιότητας για κάθε κατηγορία: 250€ + 23% Φ.Π.Α.

Σημείωση : Οι κατηγορίες που μπορεί κάθε σχολική μονάδα να καταθέσει υποψηφιότητα ανέρχεται στον αριθμό των 30 Χ 250€ + 23% Φ.Π.Α). Υπάρχουν βέβαια και προσφορές.

Εκείνο όμως που προκαλεί τη μεγαλύτερη έκπληξη είναι το γεγονός ότι ανάμεσα στα μέλη της κριτικής επιτροπής φιγουράρει το όνομα του αιρετού εκπροσώπου των εκπαιδευτικών στο Κεντρικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Β. Παληγιάννη.

(http://www.educationbusinessawards.gr/judges/). Πρόεδρος της κριτικής επιτροπής, μάλιστα, είναι η κ. Μαριέττα Γιαννάκου , πρώην Υπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Το ερώτημα είναι εύλογο : πώς ένας αιρετός εκπρόσωπος, ταγμένος να υπηρετεί τα συμφέροντα των εργαζομένων του δημόσιου σχολείου, μετέχει σε μια τέτοια επιτροπή με την ιδιότητά του αυτή. Είναι αδιανόητο τη στιγμή που ο κλάδος σύσσωμος τάσσεται κατά της αξιολόγησης και του επιθεωρητισμού και δίνει τη μάχη κατά της ιδιωτικοποίησης στη δημόσια εκπαίδευση ο αιρετός εκπρόσωπος των εκπαιδευτικών να συμμετέχει σε μια τέτοια «κριτική επιτροπή» που καλεί τα σχολεία να αξιολογηθούν καταβάλλοντας, σε καιρούς πλήρους οικονομικού μαρασμού , ένα σημαντικό χρηματικό ποσό. Εκεί που πανηγυρίζαμε για τη μη αξιολόγηση των σχολικών μονάδων τώρα μας καλούν να τους πληρώσουμε για να μας αξιολογήσουν, με τη συμμετοχή μάλιστα και του αιρετού.

Η οργάνωση απο μια ιδιωτική εταιρία «διαγωνισμού» βράβευσης εκπαιδευτικών μονάδων εγείρει ερωτήματα ακόμα και στον πιο καλόπιστο παρατηρητή αν π.χ. :

Υπάρχει σχετική άδεια από το υπουργείο για την κατάθεση υποψηφιοτήτων από τις σχολικές μονάδες σε μια ιδιωτική εταιρία.

Πού και πως θα χρησιμοποιηθεί το υλικό που θα κατατεθεί;

Τα Προοδευτικά Ρεύματα καλούν :

  • Το Δ.Σ. του Συλλόγου «Αλέξανδρος Δελμούζος» να πάρει θέση για το θέμα
  • Τη Δ.Ο.Ε. να καταδικάσει ξεκάθαρα τη συμμετοχή του αιρετού σε μια τέτοια επιτροπή
  • Το υπουργείο άμεσα να λάβει θέση και να δώσει εξηγήσεις αν υπάρχει σχετική άδεια

Προοδευτικά Ρεύματα Εκπαιδευτικών

Ανεξάρτητη Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη

Loading...
  • ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

    europalso

    ideascentral