ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΒΡΟΥ: ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟΝ ΔΙΚΑΙΟ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ ΓΕΛ ΦΕΡΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΙΚΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΣΤΙΣ 7 ΝΟΕΜΒΡΗ

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔06/11/2016 - 12:49 | Author: Newsroom

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟΝ ΔΙΚΑΙΟ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ ΓΕΛ ΦΕΡΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΙΚΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΣΤΙΣ 7 ΝΟΕΜΒΡΗ.

ΕΝΩΝΟΥΜΕ ΤΗ ΦΩΝΗ ΜΑΣ ΜΕ ΤΟ ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΚΑΙ ΓΟΝΕΪΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ –ΕΕ-Δ.Ν.Τ ΠΟΥ ΙΣΟΠΕΔΩΝΕΙ ΤΑ ΜΟΡΦΩΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ.


ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΟ «ΝΕΟ ΣΧΟΛΕΙΟ» ΤΩΝ ΟΛΙΓΩΝ ΚΑΙ ΕΚΛΕΚΤΩΝ.

Οι μαθητές του ΓΕΛ Φερών, για 5η συνεχή χρονιά στεγάζονται σε προκάτ αίθουσες, παντελώς ακατάλληλες για οποιαδήποτε μαθητική διαδικασία. Παρά τις διαβεβαιώσεις και υποσχέσεις φορέων του υπουργείου Παιδείας και των Δημοτικών αρχών ΔΕΝ προβλέπεται καμιά επίλυση του κτιριακού προβλήματος στο άμεσο μέλλον.
Δυστυχώς ο Οργανισμός Σχολικών Κτιρίων, που θα μπορούσε να επιληφθεί άμεσα του προβλήματος, λόγω των μνημονιακών πολιτικών της λιτότητας και των περικοπών, έχει συγχωνευθεί στον ενιαίο κατασκευαστικό φορέα Κτιριακές Υποδομές ΑΕ (ΚτΥπ), ο οποίος με τη σειρά του θα περάσει στο νέο υπερταμείο που θα αντικαταστήσει το ΤΑΙΠΕΔ.

Εκφράζουμε την πλήρη συμπαράστασή μας στις κινητοποιήσεις των μαθητών και του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του ΓΕΛ Φερών.

Πρόκειται για άλλη μια περίπτωση που αποδεικνύει ότι η «κανονικότητα» δεν έχει επιστρέψει στα σχολεία και δεν θα επιστρέψει όσο διατηρούνται οι αντιεκπαιδευτικές ρυθμίσεις των προηγούμενων κυβερνήσεων και συνεχίζεται η επιβολή της αντιδραστικής πολιτικής της εργαλειοθήκης του Ο.Ο.Σ.Α και των αντιλαϊκών συνθηκών της Ε.Ε, στο πλαίσιο της εφαρμογής του τρίτου δρακόντειου μνημονίου, ανεξάρτητα από τα πρόσωπα που βρίσκονται στο υπουργείο παιδείας.
Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, στο όνομα δήθεν της «αριστεράς», εξαπολύει μια γενικευμένη επίθεση σε κάθε μορφωτική, εργασιακή, οικονομική και κοινωνικο-ασφαλιστική κατάκτηση στο χώρο της εκπαίδευσης. Οι αλλαγές στο ωρολόγιο πρόγραμμα, η μείωση ωρών μαθημάτων, οι αυθαίρετες αλλαγές στιςαναθέσεις, η κατάργηση της τρίωρης μείωσης για τους υπεύθυνους εργαστηρίων, ο κόφτης στα επίπεδα τωναγγλικών, τα 27-28αρια τμήματα, η περικοπή εκατοντάδων ολιγομελών τμημάτωνστα ΕΠΑΛ πανελλαδικά, έχουν ως μοναδικό στόχο τη μείωση του εκπαιδευτικού προσωπικού. Η πολιτική της λιτότητας και των περικοπών ισοπεδώνει θεμελιώδεις μορφωτικές κατακτήσεις, καταδικάζοντας τα λαϊκά στρώματα στην αμορφωσιά και την κοινωνική περιθωριοποίηση και τους εκπαιδευτικούς στην αδιοριστία, την εργασιακή ομηρία, με μισθούς και συντάξεις πείνας.
Το αποτέλεσμα των δήθεν παιδαγωγικών μεταρρυθμίσεων που υλοποιεί η κυβέρνηση είναι χιλιάδες συνάδελφοί μας, που δούλευαν για χρόνια ως αναπληρωτές και στήριζαν τοΔημόσιο Σχολείο, να οδηγούνται στην ανεργία και στην ανέχεια! Τα σχολεία ασφυκτιούν οικονομικά, οι γονείς βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για την κατά τα άλλα“δημόσια και δωρεάν” Παιδεία.
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:
·Δημόσια-δωρεάν Παιδεία για όλους
·Μόνιμους, μαζικούς διορισμούς εκπαιδευτικών- Όχι στις απολύσεις αναπληρωτών-Κάλυψη όλων των κενών με ισάριθμες προσλήψεις
·Να μην τολμήσει η κυβέρνηση να καταθέσει τα υπομνήματα Λιάκου-Γαβρόγλου.
·Έκτακτη χρηματοδότηση των σχολείων-Ούτε 1 ευρώ από την τσέπη των γονιών για τη μόρφωση των μαθητών μας
·Άμεση λειτουργία και στήριξη της ενισχυτικής διδασκαλίας και της Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης
·Παροχή από το σχολείο ολοκληρωμένης ξενόγλωσσης, αθλητικής, μουσικής και καλλιτεχνικής εκπαίδευσης
·Εκσυγχρονισμό όλων των σχολικών εργαστηρίων
·Επαναλειτουργία των σχολικών βιβλιοθηκών
·20 μαθητές στην τάξη
·Λειτουργία των ολιγομελών τμημάτων στα ΕΠΑΛ. Κάθε μαθητής να έχει πρόσβαση στην ειδικότητα που επιλέγει και να την ολοκληρώνει χωρίς εμπόδια. Σύγχρονα εργαστήρια χωρίς την εμπλοκή ιδιωτών και εταιριών
·Όχι στην ποινικοποίηση των μαθητικών αγώνων και στην καταστολή τους
·Εκπτωτική μαθητική κάρτα για συγκοινωνίες, μουσεία, βιβλιοπωλεία, θέατρα, κινηματογράφους
·Σίτιση για όλα τα παιδιά
·Ισότιμη ένταξη και συνεκπαίδευση όλων των προσφυγόπουλων στα σχολεία
ΜΟΝΟ Ο ΕΝΩΤΙΚΟΣ ΛΑΪΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΟΚΡΟΥΣΕΙ ΤΑ ΒΑΡΒΑΡΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΕΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ.
ΝΟΕΜΒΡΗΣ 2016

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΒΡΟΥ

Loading...
  • europalso

    ideascentral