ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΒΡΟΥ: Μας έλεγαν θα νικήσετε όταν υποταχτείτε. Υποταχτήκαμε… και βρήκαμε τη στάχτη… Μένει να ξαναβρούμε τη ζωή μας, τώρα που δεν έχουμε πια τίποτα…

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔08/12/2016 - 08:59 | Author: Newsroom

Μας έλεγαν θα νικήσετε όταν υποταχτείτε
Υποταχτήκαμε… και βρήκαμε τη στάχτη…
Μένει να ξαναβρούμε τη ζωή μας, τώρα που δεν έχουμε πια τίποτα…
Γ.

Σεφέρης
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Η «έξοδος» από το 3ο μνημόνιο είναι απλώς η είσοδος στο 4ο
Κυβέρνηση-ΕΕ-ΔΝΤ στα πλαίσια της 2ης αξιολόγησης του μνημονιακού προγράμματος, σχεδιάζουν άμεσα την προώθηση νέων αντιλαϊκών-αντιδραστικών μέτρων που αφορούν το σύνολο των εργασιακών σχέσεων: κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, ομαδικές απολύσεις και «short time work» («δουλειά» έως και μιας ώρας ημερησίως με αντίτιμο ένα «κουπόνι κοινωνικής στήριξης»), νέος συνδικαλιστικός νόμος που περιορίζει δραστικά το δικαίωμα στην απεργία και τη συλλογική διεκδίκηση και νομιμοποιεί το lock out και την εργοδοτική αντεκδίκηση, «υπο-κατώτατος μισθός» των 200 και 300 ευρώ, χορήγηση του επιδόματος ανεργίας στους εργοδότες για να προσλαμβάνουν τζάμπα εργατικό δυναμικό, κατάργηση της «προσωπικής διαφοράς» στις υφιστάμενες κύριες συντάξεις, μείωση του αφορολόγητου κάτω από τα 8.600 ευρώ, κατάργηση όλων των φοροαπαλλαγών, αύξηση του ορίου των ομαδικών απολύσεων στο 10% του συνόλου των εργαζομένων για τις μεγάλες επιχειρήσεις.
ΕΕ και ΔΝΤ εκτιμούν ότι το δημόσιο έμεινε αλώβητο στην κρίση, σε αντίθεση με τα πλήγματα που υπέστησαν οι ιδιωτικές επιχειρήσεις. Ζητούν:
απολύσεις στο δημόσιο αμφισβητώντας ευθέως τη μονιμότητα
• «αξιολόγηση» που θα οδηγεί σε απόλυση ή σε πλήρη μισθολογική και βαθμολογική στασιμότητα για όλο τον εργάσιμο βίο, όταν υπάρχει αρνητική «αξιολόγηση» σε 3 «αξιολογήσεις»
• να ανοίξει ξανά το ζήτημα των μισθολογίων στο δημόσιο (ο μνημονιακός κόφτης παραπέμπει ευθέως στις προσωπικές μισθολογικές διαφορές που περιλαμβάνει το υπάρχον μισθολόγιο)
Στην εκπαίδευση: Τι κι αν αλλάζουν τα πρόσωπα….
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας πιστεύοντας ότι απευθύνονται σε λωτοφάγους, όχι μόνο έχουν αναιρέσει στην πράξη όλες τις προεκλογικές τους δεσμεύσεις: μόνιμους διορισμούς στα σχολεία, επαναφορά ωραρίου, κατάργηση αξιολόγησης, επανίδρυση σχολικών μονάδων που καταργήθηκαν κλπ, αλλά με συνεχή αντιεκπαιδευτικά μέτρα που έρχονται να προστεθούν στα ήδη ψηφισμένα από τους προκατόχους τους, απολύουν αναπληρωτές, κλείνουν εκατοντάδες τμήματα, καταργούν ώρες μαθημάτων και τα 3ωρα των υπευθύνων εργαστηρίων, τροποποιούν τις αναθέσεις, αναγκάζουν χιλιάδες συναδέλφους να μετακινούνται σε πολλά σχολεία για να συμπληρώσουν ωράριο με μοναδικό στόχο την εξοικονόμηση προσωπικού. Φέρνουν στο προσκήνιο μάλιστα τα δύο πορίσματα Γαβρόγλου-Λιάκου που προωθούν το μοντέλο ενός ελιτίστικου σχολείου, έρχονται να ισοπεδώσουν τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών μας και τα όποια εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών έχουν απομείνει.
Σε μια συνεχή πορεία επιδείνωσης των όρων εργασίας και ζωής μας,
η συσπείρωση στα σωματεία και η δυνάμωση του κινήματος είναι η μόνη λύση!
Αν αναρωτηθούμε με ποιον τρόπο έχουν καταφέρει να αποδομήσουν τις συνθήκες εργασίας μας, θα καταλήξουμε στο συμπέρασμα ότι το κύριο όπλο τους είναι η καλλιέργεια του ατομικισμού και της πεποίθησης ότι οι λύσεις βρίσκονται με προώθηση των αιτημάτων «κάτω από το τραπέζι» (π.χ. υπουργικές αποφάσεις-ρουσφέτια!).
Ας κάνουμε το όπλο τους ασπίδα μας! Στον κοινωνικό κανιβαλισμό που προωθούν απαντάμε με αλληλεγγύη, κοινό αγώνα και ενίσχυση των σωματείων που αποτελούν τροχοπέδη στην υλοποίηση και εφαρμογή των βάρβαρων σχεδίων Κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ-ΟΟΣΑ. Η επιστροφή των διαθέσιμων εκπαιδευτικών, το μπλοκάρισμα της αξιολόγησης, η απόσυρση της διάταξης που εκμηδένιζε την προϋπηρεσία των αναπληρωτών, η αποτροπή κλεισίματος τμημάτων και σχολείων είναι αποτελέσματα της οργανωμένης, συλλογικής αντίδρασης και δείχνουν το δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουμε. Απορρίπτουμε κάθε έννοια κυβερνητικού συνδικαλισμού και φτιάχνουμε ισχυρά, ακηδεμόνευτα σωματεία έτοιμα να συγκρουστούν και να διεκδικήσουν τα αιτήματα του κλάδου.
Την Τρίτη 13 Δεκέμβρη συμμετέχουμε μαζικά 10πμ-1μμ στη Γ.Σ. και ψηφίζουμε εκπροσώπους που θα αγωνιστούν, ώστε να συνεχίσει να αποτελεί η Β΄ ΕΛΜΕ Έβρου ένα από τα δυναμικότερα πρωτοβάθμια σωματεία σε πανελλαδικό επίπεδο.
Συναδέλφισσα-Συνάδελφε
Προσπαθούν να μας πείσουν ότι τίποτα δεν μπορεί να αλλάξει, ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος…
Κι όμως όλα αλλάζουν αρκεί να είμαστε ενωμένοι και αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε την αλήθεια μας!
Η δύναμη του δίκιου είναι στο χέρι σου!
συνεχίζουμε Ενωτικά-Συλλογικά-Αγωνιστικά

Ψηφίζουμε ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΒΡΟΥ

Α/Α
ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ-ΠΑΤΡΩΝΥΜΟ
ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ
ΣΧΟΛΕΙΟ
1
Γεωργουσίδου Μαρία
ΠΕ04.04
2ο ΓΕΛ ΟΡ/ΔΑΣ
2
Γιαννάτου Κική
ΠΕ03
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΡΙΑ
Γ/ΣΙΟ Ν.ΒΥΣΣΑΣ
3
Γκαρνετίδης Γεώργιος
ΠΕ09
1ο ΓΕΛ ΟΡ/ΔΑΣ
4
Γκιντίδου Ευαγγελία
ΠΕ02
2ο ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΕΠΑΛ ΟΡ/ΔΑΣ
5
Γκογκίδης Κων/νος
ΠΕ04.02
Γ/ΣΙΟ ΡΙΖΙΩΝ – Γ/ΣΙΟ Ν.ΒΥΣΣΑΣ
6
Κεραμιτσής Δημήτριος
ΠΕ20
Σ.Δ.Ε. ΟΡ/ΔΑΣ
7
Κουσινίδης Χαρίλαος (Χάρης)
ΠΕ04.01
3ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΟΡ/ΔΑΣ
8
Μαρολίδου Χρυσή
ΠΕ18.10
1ο ΕΠΑΛ ΟΡ/ΔΑΣ
9
Τσαπακίδης Ελευθέριος
ΠΕ19
2ο ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΕΠΑΛ ΟΡ/ΔΑΣ
10
Τσολάκης Αντώνιος
ΠΕ13
1ο ΓΕΛ ΟΡ/ΔΑΣ – 1ο ΕΠΑΛ ΟΡ/ΔΑΣ
11
Φιλιππίδης Νίκος
ΠΕ17.02
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ
2ο ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΕΠΑΛ ΟΡ/ΔΑΣ
ΓΙΑ ΕΞΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
1
Βούλκος Χρήστος
ΠΕ04.01
ΕΣΠ. Γ/ΣΙΟ ΟΡ/ΔΑΣ – 2ο ΕΣΠ. ΕΠΑΛ ΟΡ/ΔΑΣ
2
Κασάπης Αθανάσιος
ΠΕ04.02
3ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΟΡ/ΔΑΣ

ΤΡΙΤΗ 13 ΔΕΚΕΜΒΡΗ στο 2ο ΓΕΛ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ:Έναρξη εκλογοαπολογιστικής συνέλευσης στις 10.00 π.μ. Ψηφοφορία: 13.00-18.00
Loading...
  • europalso

    ideascentral