ΑΔΙΔΑΚΤΟ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ ΣΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΟΥ Ν.ΑΧΑΪΑΣ

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔27/11/2013 - 00:45 | Author: Newsroom

ΘΕΜΑ: ,,ΑΔΙΔΑΚΤΟ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ ΣΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΑΧΑΪΑΣ,,

Με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να γνωστοποιήσουμε στο ευρύ κοινό και στην πολιτική ηγεσία της αχαϊκής κοινωνίας την κατάσταση, η οποία επικρατεί στο δημόσιο σχολείο, και να ζητήσουμε την αλλαγή πλεύσης της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, με αλλαγή στάσης απέναντι στους συναδέλφους Γερμανικής Φιλολογίας (ΠΕ07) και την αντιμετώπιση του μαθήματος των Γερμανικών.

Πριν αναφερθούμε στη σημερινή κατάσταση, θα θέλαμε να σας εφιστήσουμε την προσοχή με μία μικρή αναδρομή στα γεγονότα του καλοκαιριού. Με αποφάσεις του κ. Υπουργού στις αρχές Σεπτεμβρίου 2013 το Υπουργείο Παιδείας προέβη σε μετατάξεις εκπαιδευτικών από την Δευτεροβάθμια στην Πρωτοβάθμια εκπαίδευση (έχοντας αφήσει το προηγούμενο σχολικό έτος την πλειονότητα των δημοτικών χωρίς καθηγητή Γερμανικών). Στο νομό Αχαΐας δεν μετατάχθηκε ωστόσο ούτε ένας εκπαιδευτικός ΠΕ07.

Ως συνέπεια, στην αρχή της σχολικής χρονιάς, τα σχολεία ξεκίνησαν χωρίς εκπαιδευτικούς ΠΕ07 στην Πρωτοβάθμια. Στη συνέχεια, μέσω διαθέσεων, καλύφθηκαν μόνο μερικά από τα κενά αφήνοντας το μεγαλύτερο μέρος των μαθητών χωρίς καθηγητή Γερμανικών. Μιλώντας μόνο για την Πρωτοβάθμια Αχαΐας, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως οι κενές ώρες γερμανικών ανέρχονται σε 114 ώρες εβδομαδιαίως.

Σε αυτό το σημείο θα θέλαμε να τονίσουμε πως παρά τις συνεχόμενες ενέργειες της Πανελλήνιας Ένωσης Καθηγητών Γερμανικής Γλώσσας Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης για ένταξη της δαπάνης πρόσληψης συμβασιούχων εκπαιδευτικών (αναπληρωτών και ωρομισθίων) για τη διδασκαλία της β’ Ξένης γλώσσας (Γερμανικά και Γαλλικά στην Ε΄ και ΣΤ΄ Δημοτικού) στο ΕΣΠΑ, το Υ.ΠΑΙ.Θ. στέκεται ανάλγητο απέναντι στο πρόβλημα και χωρίς να φαίνεται να έχει πρόθεση για την επίλυση του. Ως εκ τούτου ζητάμε:

FΤην ανάληψη υπεύθυνης στάσης από τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων

FΆμεση κάλυψη των κενών εκπαιδευτικών ΠΕ07 στον νομό μας καθώς και σε όλη την επικράτεια

FΔημιουργία οργανικών θέσεων ΠΕ07 στην Πρωτοβάθμια Αχαΐας

FΈνταξη της β’ ξένης γλώσσας στο ΕΣΠΑ

Ζητάμε από το Υπουργείο να σταματήσει την συνεχή κοροϊδία απέναντι στους καθηγητές Γερμανικής και να δώσει σαφείς απαντήσεις με σαφές χρονοδιάγραμμα.


Με εκτίμηση

Τοπική Επιτροπή Αχαΐας

Πανελλήνιας Ένωσης Καθηγητών Γερμανικής Γλώσσας Π.Ε

Loading...
  • ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

    europalso

    ideascentral