ΑΔΕΔΥ: Ζητά επίδομα στέγασης για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔14/09/2017 - 17:45 | Author: Newsroom

Την άμεση χορήγηση , ενέργειες για τη μίσθωση καταλυμάτων και ενίσχυση των ΟΤΑ για να υπάρξουν μόνιμες λύσεις, ζητά με ανακοίνωση της, η ΑΔΕΔΥ, αναφορικά με τη στέγαση των αναπληρωτών εκπαιδευτικών

Ειδικότερα σε ανακοίνωση της, τονίζει:

«Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., αφού έλαβε υπόψη της την από 13/09/2017 απόφαση της Δ.Ο.Ε. σχετικά με το τεράστια προβλήματα που αφορούν στη στέγαση των αναπληρωτών εκπαιδευτικών, ιδιαίτερα στις νησιωτικές περιοχές (Σαντορίνη, Μύκονο, κ.λπ.) με μεγάλη τουριστική κίνηση, ζητά την παρέμβασή σας έτσι ώστε να αντιμετωπισθεί άμεσα το θέμα. Συγκεκριμένα ζητάμε:

· Να εφαρμοστούν οι διατάξεις του άρθρου 32 του Ν. 4483/2017 που προβλέπουν την παροχή δωρεάν σίτισης και στέγασης των εκπαιδευτικών.

Και επειδή οι Δήμοι δηλώνουν ότι δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα για την υλοποίησή τους και οι συνάδελφοί μας βρίσκονται στον κυκλώνα της διαμάχης Κυβέρνησης – Δήμων, ζητάμε, άμεσα, να γίνουν τα εξής:

· Να δοθεί επίδομα στέγασης-σίτισης στους εκπαιδευτικούς για την κάλυψη των εξόδων προσωρινής διαμονής.

· Να γίνουν ενέργειες για την μίσθωση ξενοδοχειακών μονάδων ή άλλων κατάλληλων καταλυμάτων από την Πολιτεία.

· Να βρεθούν και να αποδοθούν οι απαιτούμενοι πόροι προς τους αντίστοιχους Ο.Τ.Α. για να δρομολογηθεί μια μονιμότερη λύση, έτσι ώστε να μην επαναλαμβάνονται τέτοια απαράδεκτα φαινόμενα στην αναζήτηση κατοικίας από τους συναδέλφους μας αναπληρωτές.

Τέλος, η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. ζητά την κάλυψη των χιλιάδων κενών οργανικών θέσεων στην Εκπαίδευση με μόνιμους διορισμούς που είναι απαραίτητοι για την ομαλή λειτουργία των σχολείων.

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ».

Loading...
  • europalso

    ideascentral