ΑΔΕΔΥ- Καταγγελία της δίωξης εργαζομένων του ΕΚΠΑ

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔01/07/2015 - 01:30 | Author: Newsroom

ΑΔΕΔΥ- Καταγγελία της δίωξης εργαζομένων του ΕΚΠΑ

«Οι εργαζόμενοι του ΕΚΠΑ βρέθηκαν στο στόχαστρο των διωκτικών αρχών από την εποχή της πολύμηνης απεργίας τους.

Η αποφασιστικότητά τους στον αγώνα ενάντια στα μνημονιακά σχέδια για απολύσεις και περαιτέρω ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών του Δημοσίου, αντιμετωπίστηκε με μια σειρά παρεμβάσεων της ΓΑΔΑ μέσω του «Τμήματος Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος» και των εισαγγελικών αρχών.» αναφέρει η ΑΔΕΔΥ σε ανακοίνωση της

Σήμερα, οι εργαζόμενοι στο ΕΚΠΑ – αλλά και άλλα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας – καλούνται να «πληρώσουν» για την αντίστασή τους στην αυταρχική διοίκηση του Ιδρύματος επί εποχής Θεόδωρου Φορτσάκη. Ο τέως Πρύτανης ζητάει την ποινική δίωξη δύο εξ αυτών για τη συμμετοχή τους στον αγώνα φοιτητών – εργαζομένων ενάντια στις επικίνδυνες και αντιδημοκρατικές πρακτικές που εφάρμοζε, κλειδώνοντας τους εργαζόμενους μέσα στο κτήριο της Πρυτανείας, αγνοώντας επιδεικτικά το πόρισμα της Επιθεώρησης Εργασίας και καλώντας τα ΜΑΤ να «αντιμετωπίσουν» τους φοιτητές με βία και καταστολή κ.λπ. Πρακτικές, που στόχο είχαν να «στήσει» ο τέως Πρύτανης την πολιτική του καριέρα πάνω στα επεισόδια που ο ίδιος δημιουργούσε.

Οι δύο συνάδελφοί μας, καλούνται στη ΓΑΔΑ να εξεταστούν ανωμοτί, στο πλαίσιο Προανακριτικής Εξέτασης, μετά από Παραγγελία της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών (από 30/3/2015), για παράβαση των άρθρων 325 και 334 του Π.Κ. σε συνδυασμό με τα άρθρα 25 παρ. 1α, 27, 45 και 98, για «παράνομη κατακράτηση» και «διατάραξη δημόσιας υπηρεσίας από κοινού και κατ’ εξακολούθηση» σχετικά με «εισβολή ατόμων στην αίθουσα συνεδριάσεων της Συγκλήτου […] και την παράνομη κατακράτηση μελών αυτής, την 30η Οκτωβρίου 2014». Πρόκειται για την ημέρα που ο Θ. Φορτσάκης αποφάσισε να κάνει επίτιμα μέλη της Συγκλήτου τα τηλεοπτικά κανάλια για να αναμεταδώσουν το «έργο» του απευθείας στο πανελλήνιο.

Η ΑΔΕΔΥ καταγγέλει στην ανακοίνωση, τις συνεχιζόμενες συνδικαλιστικές διώξεις με στόχο την καλλιέργεια κλίματος τρομοκρατίας και τη δίωξη του ελεύθερου φρονήματος των εργαζομένων.

dikaiologitika.gr

Loading...
  • Δίκτυο ανεξάρτητων διαφημίσεων
    loading...
  • europalso

    ideascentral