Α΄ΦΑΣΗ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ: Είναι δυνατόν με τον αριθμό αυτόν να καλυφθούν οι τεράστιες ελλείψεις και τα κενά ;

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔06/09/2014 - 18:41 | Author: Newsroom

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ

e-mail: pead2014@gmail.com .

syllogosanapliroton.wordpress.com

Μεγάλη έκπληξη και αγανάκτηση προκαλεί στον κόσμο των αναπληρωτών καθηγητών ο αριθμός των αναπληρωτών εκπαιδευτικών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που περιλαμβάνεται στην α΄ φάση προσλήψεων.

Παρά τις πομπώδεις εξαγγελίες του Υπουργού της Παιδείας και τη δημιουργία ελπίδων για 22.500, άλλοτε για 19.500 – σήμερα για 16.500 – κενά εκπαιδευτικών και για αρχικές προσλήψεις 14.500 αναπληρωτών τελικά οι πρώτες προσλήψεις αναπληρωτών δευτεροβάθμιας αφορούν μόνο 500 άτομα ενώ ο αριθμός των κενών ίσως είναι και τριπλάσιος. Αλήθεια είναι δυνατόν με τον αριθμό αυτόν να καλυφθούν οι τεράστιες ελλείψεις και τα κενά σε εκπαιδευτικό προσωπικό στα γυμνάσια και τα λύκεια που η λαλίστατη ηγεσία του υπουργείου ανακοίνωνε και μάλιστα πριν τον αγιασμό;

Μεγαλύτερη όμως έκπληξη και αγανάκτηση προκαλούν στον εκπαιδευτικό κόσμο οι σημερινές δηλώσεις του Υπουργού Παιδείας: «Τώρα, λοιπόν, λέω για πρώτη φορά ότι οι 19.500 δεν είχαν εξασφαλιστεί. Δεν είχαμε βρει τα λεφτά γι’ αυτούς».

Είναι πλέον σίγουρο πως για ακόμη μια χρονιά η κυβέρνηση, υλοποιώντας τις μνημονιακές δεσμεύσεις , όχι μόνο δεν πραγματοποίησε κανένα μόνιμο διορισμό εκπαιδευτικού αλλά ούτε και τους απαραίτητους διορισμούς αναπληρωτών , αφήνοντας ακάλυπτες χιλιάδες οργανικές θέσεις σε όλη την Ελλάδα και οδηγώντας έτσι τη δημόσια εκπαίδευση σε διάλυση.

Η απροσδόκητη και ανεύθυνη συμπεριφορά του Υπουργείου Παιδείας παραπέμπει συνειρμικά στην έκφραση «ώδινεν όρος και έτεκεν μυν» (Λουκιανός , Πώς δει ιστορίαν συγγραφείν).

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ

ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΔΙΟΙΚΟΥΣΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Loading...
  • Δίκτυο ανεξάρτητων διαφημίσεων
    loading...
  • europalso

    ideascentral

    ideascentral