90 κενά (22 τάξεις χωρίς δάσκαλο!!!) στην Αν. Αττική.

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔15/01/2014 - 10:12 | Author: Newsroom

Tο Υπ. Παιδείας μας εμπαίζει με ελάχιστες προσλήψεις αναπληρωτών – Εγκαταλείπει τα σχολεία στην τύχη τους…

Του αιρετού Κώστα Τουλγαρίδη 6977002645, kostoulgaridis@yahoo.gr,

και αναπληρωτή αιρετού Μαρκάκη Γιάννη, 6946389589, gmark1965@yahoo.gr

εκλεγμένων με το ΕΝΩΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ από:

τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΟΧΘΗΣ σύλλογος «ΣΩΚΡΑΤΗΣ»

την ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ σύλλογος «Κ.

ΣΩΤΗΡΙΟΥ»

την ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ-ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ σύλλογος «Α. Δελμούζος»

τη ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑ σύλλογος Γλυφάδας/ Βάρης/ Βούλας/ Βουλιαγμένης

και ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ

90 κενά (22 τάξεις χωρίς δάσκαλο!!!) στην Αν. Αττική.

Tο Υπ. Παιδείας μας εμπαίζει με ελάχιστες προσλήψεις αναπληρωτών – Εγκαταλείπει τα σχολεία στην τύχη τους…

Ενημερωτικό συνεδρίασης ΠΥΣΠΕ στις 13/1/2014

Εκρηκτικές διαστάσεις έχει πάρει το ζήτημα των κενών μετά τις γιορτές. Μετά τους, ελάχιστους σε σχέση με τα μεγάλα κενά που υπάρχουν, διορισμούς αναπληρωτών που ανακοίνωσε το Υπουργείο μετά τις γιορτές στην Αν Αττική παραμένουν

90 κενά όλων των εκπαιδευτικών στην ΠΕ σε πρωινά και ολοήμερα και 22 τάξεις χωρίς δάσκαλο και 8 τμήματα νηπιαγωγείων κλειστά!!!

Προσελήφθηκαν 27 συνολικά αναπληρωτές (μόνο ΕΣΠΑ) (6 γυμναστές, 1 πληροφορικής, 2 εικαστικών, 4 δασκάλους μόνο για το ολοήμερο(!) και για τα ΖΕΠ 7 δασκάλους, 3 νηπιαγωγούς και 1 μουσικής και 2 εικαστικούς και 1 θεατρολόγο ΑΜΟ (μειωμένου ωραρίου). Μετά από τις τελευταίες προσλήψεις αναπληρωτών τα κενά αναλυτικά είναι:

8 Νηπιαγωγών, 28 δάσκαλων, 6 αγγλικών, 5 εικαστικών, 11 Φυσικής Αγωγής,

10 μουσικής, 9 πληροφορικής, 4 θεατρολογίας, και 8 δάσκαλοι ειδικής αγωγής.

Θέσαμε το θέμα στη συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ και η απάντηση της δ/ντριας ήταν ότι έχουν ενημερώσει την κεντρική διοίκηση για τα κενά. Μετά τις προσλήψεις αναπληρωτών ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ από αλλού εκπαιδευτικούς και ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΑΝ και πότε μπορούν να καλυφθούν αυτά τα κενά. Δεν υπάρχει καμία πίστωση από τον κρατικό προϋπολογισμό ενώ επιβεβαίωσε ότι δεν εγκρίθηκε αίτημα του Υπ Παιδείας για 1500 επιπλέον πιστώσεις από τον κρατικό προϋπολογισμό – γεγονός που αποκαλύπτει τις πραγματικές ανάγκες που υπάρχουν στην εκπαίδευση.

Επισημάναμε ότι είναι ανήκουστο ακόμα και οι δάσκαλοι που διατίθενται μέσω ΕΣΠΑ να μην επιτρέπεται να χρησιμοποιηθούν σε κενά τάξης και να έχουμε περίπτωση σχολείου όπου στέλνεται δάσκαλος για το ολοήμερο και στο ίδιο σχολείο παραμένει η τάξη χωρίς δάσκαλο.

Η κατάσταση στα σχολεία είναι τραγική – υπάρχουν σχολεία ακόμα και με δύο κενά δασκάλων ενώ άλλα με ταυτόχρονα κενά και ειδικοτήτων.

Δυστυχώς δεν αναμένονται άμεσα ούτε επιστροφές εκπαιδευτικών από άδειες για την κάλυψη κενών. τα κενά βρίσκονται σε αυξητική τροχιά καθώς κάθε μακροχρόνια άδεια δεν αντικαθίσταται και προστίθεται στα υπάρχοντα.

Τα σχολεία οδηγούνται σε αδυναμία λειτουργίας ενώ υπονομεύεται η εκπαιδευτική διαδικασία και το δικαίωμα της μόρφωσης όλων των παιδιών.

Ήδη πριν τη συνεδρίαση ήρθαν για διαμαρτυρία στη δ/νση αντιπροσωπείες από 3 συλλόγους γονέων από σχολεία του Μενιδίου με προβλήματα κενών. Στη συζήτηση μαζί τους οι αιρετοί τους εξηγήσαμε ότι η μόνη διέξοδος για να μπορέσουν να σταλούν εκπαιδευτικοί είναι η δυναμικοί αγώνες γονέων και εκπαιδευτικών καθώς δε φαίνεται καμιά προοπτική εξασφάλισης εκπαιδευτικών και της κανονικής λειτουργίας των σχολείων. Οι δύο αιρετοί συμφωνήσαμε να συμβάλουμε στο συντονισμό των συλλόγων εκπαιδευτικών και γονέων με κινητοποίηση ανά σχολείο και συντονισμό σε κοινή κινητοποίηση στην περιφέρεια και Υπουργείο Παιδείας.

Μέχρι να γραφεί το ενημερωτικό κανονίστηκε

κινητοποίηση την Πέμπτη 16/1 στις 1μμ στην περιφερειακή δ/νση εκπ/σης Αττικής και την Τρίτη 21/1, στις 12.30μμ, μαζική κινητοποίηση γονέων, μαθητών και εκπαιδευτικών, στο Υπουργείο Παιδείας.

Καλούμε όλους τους φορείς να συντονιστούν σ΄ αυτή την κατεύθυνση για να σταματήσουμε τον κατήφορο των δημόσιων σχολείων.

Οι δύο αιρετοί θέσαμε ξανά, το ζήτημα της κάλυψης του κενού στο ειδικό σχολείο του Νταού Ραφήνας για την κάλυψη συναδέλφου που αποσπάστηκε. Η δ/ντρια – πρόεδρος του ΠΥΣΠΕ είπε ότι υπάρχει μεγάλο περίσσευμα ωρών και μπορεί να καλυφθεί το κενό άμεσα. Στη διαμαρτυρία μου ότι το «περίσσευμα» προκύπτει από 4 εκπαιδευτικούς (με τη δ/ντρια) και δεν αποδεχόμαστε την κάλυψη του κενού χωρίς δάσκαλο τάξης – οι συνάδελφοι μπορούν να καλύψουν το ωράριό τους με άλλο τρόπο. Είναι δεδομένο ότι είναι και μια πολύ δύσκολη τάξη αλλά και σε ειδική τάξη, ακόμα περισσότερο από μια κανονική, είναι καταστροφική η απουσία ενός υπεύθυνου δάσκαλου τάξης. Η δ/ντρια είπε ότι έτσι κι αλλιώς αναγνωρίζει το κενό και από την πρώτη στιγμή το έστειλε στο Υπουργείο και η τοποθέτησή της αφορά την έστω προσωρινή κάλυψη του κενού με αυτό τον τρόπο.

Επισήμανα το πρόβλημα των συναδέλφων που παραμένουν εγκλωβισμένοι και δεν μπορούν να πάρουν την απόσπαση που τους ανακοινώθηκε καθώς δεν υπάρχει αντικαταστάτης τους. Καταγγέλλουμε το εμπαιγμό του Υπουργείου καθώς όσοι συνάδελφοι είναι σε σχολεία παλαιού τύπου ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ περίπτωση να αντικατασταθούν καθώς οι προσλήψεις αναπληρωτών είναι μόνο από ΕΣΠΑ και μπορούν να τοποθετηθούν μόνο σε ΕΑΕΠ!!!

Υπάρχουν συνάδελφοι που έχουν πάρει απόσπαση και δεν πρόκειται να αντικατασταθούν καθώς είναι σε κλασσικό σχολείο και δεν μπορεί να πάει ΕΣΠΑ!!!

Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης που συζήτησε το ΠΥΣΠΕ :

1 Έγινε ορισμός του δ/ντή του 2ου ΔΣ Κορωπίου ύστερα από άρνηση 4 συναδέλφων που είχαν σειρά στον πίνακα.

2. Εγκρίθηκε το «έργο με αμοιβή» σε 4 συναδέλφους.

3. Εγκρίθηκε η συνάφεια μεταπτυχιακών τίτλων σε 3 συναδέλφους.

4. Έγιναν τροποποιήσεις τοποθετήσεων εκπ/κων με αίτησή τους.

5. Έγινε η αναγνώριση προϋπηρεσίας σε ιδιωτικό σχολείο σε συνάδελφο.

6. Έγιναν αμοιβαίες αποσπάσεις ύστερα από αιτήσεις συναδέλφων.

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ και επιτυχία στους αγώνες μας για την ανατροπή

ΤΟ 2014 να το κάνουμε τη δικιά μας χρονιά.

Σημ: είμαι στη διάθεσή σας για κάθε περεταίρω ενημέρωση

Loading...
  • ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

    europalso

    ideascentral