9 σχολεία δίνουμε τα χέρια: Τρίτο Διασχολικό Ανταλλακτικό Παζάρι Άνω Πατησίων

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔22/02/2016 - 11:27 | Author: Newsroom

3ο Διασχολικό Ανταλλακτικό Παζάρι Άνω Πατησίων
Η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων της 5ης Δημοτικής Κοινότητας Αθήνας, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 142ου Δημοτικού Σχολείου και οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων του 101ου, 113ου, 24ου , 109ου, 139ου 112ου και 65ου Δημοτικών Σχολείων και του 40ου Γυμνασίου Αθήνας και μια μεγάλη ομάδα εθελοντών γονέων οργανώνουμε την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου το 3ο Διασχολικό Ανταλλακτικό Παζάρι Πατησίων.

Είναι η 5η φορά που ο Σύλλογός μας διενεργεί ανταλλακτικό παζάρι στο σχολείο, τα τελευταία τρία χρόνια σε συνεργασία με άλλα σχολεία.
Το κίνημα της ανταλλακτικής οικονομίας, τα χαριστικά παζάρια, τα κοινωνικά ιατρεία και φαρμακεία, οι δράσεις αλληλεγγύης, που οργανώνονται από συλλογικότητες σε όλη τη χώρα και τους χώρους, επιχειρούν τα τελευταία χρόνια όχι να λύσουν το οικονομικό πρόβλημα των κατοίκων της χώρας μας, αλλά να ανακουφίσουν από την ελλιπή κάλυψη των αναγκών και κυρίως να ενισχύσουν τους κοινωνικούς της δεσμούς. Οργανώνοντας ανταλλακτικά παζάρια στα σχολεία μας εκπαιδεύουμε εμάς και τα παιδιά μας στην αλληλεγγύη και στη συνειδητοποίηση των αναγκαίων και επαρκών για τη ζωή μας. Υπάρχουν πράγματα που δεν χρειαζόμαστε, υπάρχουν πράγματα που τα έχουμε ανάγκη. Καλλιεργώντας την αχρήματη ανταλλαγή αναπτύσσουμε κοινωνικά δίκτυα, ερχόμαστε σε επαφή και επικοινωνία σε μια εποχή που δοκιμάζεται η κοινωνική συνοχή.
alt
Τι ανταλλάσσουμε;
Αποχωριζόμαστε και αναζητούμε ρούχα (βρεφικά, παιδικά, ενηλίκων), παιδικά παπούτσια, σχολικά είδη (τσάντες, κασετίνες), παιχνίδια κάθε είδους, βιβλία, CD, επιτραπέζια παιχνίδια, αποκριάτικες στολές, γυναικεία αξεσουάρ, παζλ, DVD για παιδιά και ενηλίκους. Παράλληλα την ημέρα της διοργάνωσης θα διεξαχθεί ξεχωριστό παζάρι ηλεκτρονικών παιχνιδιών (κονσόλες, PC games, PSP…) από τα παιδιά στον ίδιο χώρο.
alt
Πώς γίνεται η ανταλλαγή;
– Εντοπίζουμε τα αντικείμενα που θέλουμε να αποχωριστούμε οριστικά.
– Φροντίζουμε να είναι σε καλή κατάσταση, καθαρά και να λειτουργούν. Σε αντίθετη περίπτωση δεν θα γίνονται δεκτά από την ομάδα διοργάνωσης
– Τα δίνουμε σε κάποιο μέλος της ομάδας οργάνωσης του παζαριού
– Το μέλος της οργανωτικής ομάδας μας εφοδιάζει με τα κατάλληλα κουπόνια που θα
χρησιμοποιήσουμε την ημέρα του παζαριού για την απόκτηση των αντικειμένων που μας
ενδιαφέρουν
– Για κάθε αντικείμενο που δίνουμε αντιστοιχεί ένα κουπόνι.
– Δίνοντας ένα κουπόνι μπορούμε να αποκτήσουμε ένα αντικείμενο στο παζάρι
– Δεν είμαστε υποχρεωμένοι να πάρουμε κάτι, μπορούμε να δώσουμε σε άλλον τα κουπόνια
alt
Πού γίνεται το παζάρι;
Αποφασίσαμε να βρεθούμε σε έναν χώρο. Να μετατρέψουμε το ανταλλακτικό παζάρι σε γιορτή αλληλεγγύης. Θα βρεθούμε λοιπόν στο 142ο δημοτικό σχολείο (Κρυστάλλη και Αννίνου), κοντά στην Πλατεία Παπαδιαμάντη.
alt
Πότε γίνεται το παζάρι;
Το ανταλλακτικό παζάρι θα γίνει την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου από τις 10 το πρωί ως τη 1 το μεσημέρι. Καθ’ όλη την τελευταία εβδομάδα μπορείτε να φέρνετε αντικείμενα στα μέλη της Ομάδας στο σχολείο σας και να προμηθεύεστε κουπόνια. Παραλαβές θα γίνονται κάθε μέρα από τη Δευτέρα 22 ως την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου τα απογεύματα (17.00 μ.μ. – 20.00 μ.μ.) και το Σάββατο 27 Φεβρουαρίου το πρωί.
alt
Loading...
  • ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

    europalso

    ideascentral