8η Εκδήλωση για τις Φυσικές Επιστήμες

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔29/04/2015 - 14:32 | Author: Newsroom

Για 8η συνεχή χρονιά το Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών (ΕΚΦΕ) Καρδίτσας, διοργανώνει εκδήλωση για τις Φυσικές Επιστήμες. Η εκδήλωση γίνεται σε συνεργασία με τους Σχολικούς Συμβούλους καθώς και τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καρδίτσας.

Tα Ηνωμένα Έθνη έχουν κηρύξει το έτος 2015 διεθνές έτος φωτός και τεχνολογιών του φωτός καθώς και παγκόσμιο έτος εδάφους. Σ’ αυτά είναι αφιερωμένη και η εκδήλωση.

Στην εκδήλωση μαθητές και εκπαιδευτικοί παρουσιάζουν εργασίες τους που σχετίζονται με τις Φυσικές Επιστήμες, δηλαδή πειράματα, αφίσες, κατασκευές, κ.ά. Συμμετέχουν 54 σχολεία του Ν. Καρδίτσας, Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια και 2 εκπαιδευτικοί φορείς.

Παράλληλα διοργανώνονται:

α) διαδραστικές διδασκαλίες για μαθητές και εκπαιδευτικούς, στο ΕΚΦΕ Καρδίτσας, με θέμα: «Αιχμαλωτίζοντας το νου και την καρδιά κατά τη διδασκαλία του ουράνιου τόξου».

β) ομιλίες για το κοινό, στην αίθουσα ΠΕΔ (τέως ΤΕΔΚ), με θεματολογία σχετική με το φως.

Η εκδήλωση γίνεται σε τρεις διαφορετικές ημέρες:

– Την Τρίτη 5 Μαΐου 2015:

α) στο κλειστό γυμναστήριο των 2ου ΓΕ.Λ., 2ου & 5ου Γυμνασίων Καρδίτσας γίνονται παρουσιάσεις πειραμάτων, κ.ά. από 39 σχολεία Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπ/σης. Η εκδήλωση πλαισιώνεται με μουσική από μουσικό σύνολο του Μουσικού Σχολείου Καρδίτσας.

β) στο ΕΚΦΕ Καρδίτσας ο Ηλίας Καλογήρου, Υπεύθυνος ΕΚΦΕ Ηλείας κάνει διαδραστική διδασκαλία σε καθηγητές που διδάσκουν μαθήματα Φυσικών Επιστημών.

– Την Τετάρτη 6 Μαΐου 2015:

α) στο ΕΚΦΕ Καρδίτσας ο Ηλίας Καλογήρου, Υπεύθυνος ΕΚΦΕ Ηλείας κάνει διαδραστική διδασκαλία σε 3 ομάδες μαθητών Γυμνασίων και Λυκείων.

β) στην αίθουσα ΠΕΔ (τέως ΤΕΔΚ) ο Ηλίας Καλογήρου, Υπεύθυνος ΕΚΦΕ Ηλείας, ο Άγγελος Κορκής, Χημικός MSc, Συνεργάτης ΕΚΦΕ Τρικάλων και ο Αντώνης Ντάνης, Υπεύθυνος ΚΠΕ Μουζακίου έχουν ομιλίες σχετικές με το ουράνιο τόξο, το φαινόμενο του θερμοκηπίου και την τρύπα του όζοντος.

– Την Πέμπτη 7 Μαΐου 2015:

α) στο αμφιθέατρο του Γενικού Λυκείου Μουζακίου ο Ηλίας Καλογήρου, Υπεύθυνος ΕΚΦΕ Ηλείας κάνει διαδραστική διδασκαλία σε μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων.

β) στο ΓΕΛ Μουζακίου γίνονται παρουσιάσεις πειραμάτων, κ.ά. από 15 σχολεία του Δήμου Μουζακίου και η εκδήλωση θα πλαισιωθεί με μουσική από μαθητικό μουσικό σχήμα.

Προσκεκλημένος στην εκδήλωση είναι ο κ. Ηλίας Καλογήρου, Υπεύθυνος ΕΚΦΕ Ηλείας. Έχει σπουδάσει Φυσική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και είναι εκπαιδευτικός στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Είναι συγγραφέας εργαστηριακών οδηγών του ΟΕΔΒ (πολλαπλό βιβλίο), πλήθους επιστημονικών και κοινωνικών άρθρων σε περιοδικά (με κριτές) και εφημερίδες. Είναι ένθερμος υποστηρικτής της ένταξης των πειραμάτων στη διδασκαλία των Φυσικών μαθημάτων. Στα ενδιαφέροντα του ανήκει η κατασκευή διατάξεων για την εκλαΐκευση της επιστήμης που συνδυάζουν και τη Τέχνη. Έχει βραβευτεί σε Πανελλήνιους και Πανευρωπαϊκούς διαγωνισμούς πειραμάτων (10ο βραβείο Ολλανδία 2002, 1ο βραβείο Ολλανδία 2003, 1ο βραβείο GAID Αθήνα 2009, 1ο βραβείο Δανία 2011).

Πληροφορίες σχετικές με τις εκδηλώσεις για τις Φυσικές Επιστήμες των παρελθόντων ετών, καθώς και τα βιβλία που γράφονται με τα πεπραγμένα της κάθε εκδήλωσης, υπάρχουν στον ιστότοπο του ΕΚΦΕ Καρδίτσας http://ekfe.kar.sch.gr.

Loading...
  • Δίκτυο ανεξάρτητων διαφημίσεων
    loading...
  • europalso

    ideascentral