7 δεσμεύσεις για την επόμενη ημέρα του ΕΕΠ/ ΕΒΠ, του Βασίλη Βούγια

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔11/11/2014 - 10:03 | Author: Newsroom

7 ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΤΟΥ Ε.Ε.Π/Ε.Β.Π…ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΟΥΓΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π 2014

Αγαπητές συναδέλφισσες.

Αγαπητοί συνάδελφοι

Φίλες και φίλοι.

Με την παρούσα επιστολή επιθυμώ να σας ευχαριστήσω για την μεγάλη τιμή που μου κάνατε να με εμπιστευτείτε και να με εκλέξετε στις εκλογές της 5ης Νοεμβρίου 2014, ως αιρετό εκπρόσωπό σας στο Κεντρικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού(Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π) του Υπουργείου Παιδείας.[…]

Αποφεύγοντας τις μεγαλοστομίες περί οραμάτων κ.λ.π και επιθυμώντας να μην επικοινωνήσω μαζί σας με ξύλινη γλώσσα, παραθέτω ακολούθως, εν είδη προγραμματικών δηλώσεων, τα θέματα πάνω στα οποία θα στρέψω την προσοχή μου και θα διαθέσω τις δυνάμεις μου, ώστε επιτέλους να διευθετηθούν επ ωφελεία του Ε.Ε.Π/Ε.Β.Π.

Αυτά εν συντομία είναι:

1ον.- Η ισχύς από του χρόνου ΕΝΙΑΙΟΥ ΠΙΝΑΚΑ Υποψηφίων Αναπληρωτών Ε.Ε.Π/Ε.Β.Π υπό την αιγίδα της Διεύθυνσης Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας, για να σταματήσει η ομηρία και η εξάρτηση των συναδέλφων Αναπληρωτών από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του κάθε Π.Υ.Σ.Ε.Ε.Π, του κάθε Αιρετού, της κάθε Π.Δ.Ε.

2ον).-Οι συνάφειες των Μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών του Ε.Ε.Π/Ε.Β.Π να κρίνονται από την Επιτροπή του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (Ι.Ε.Π) του Υπουργείου Παιδείας, ώστε με ενιαίο τρόπο αξιολόγησης να σταματήσουν τραγελαφικά φαινόμενα τύπου 5 Οριστικών Πινάκων.

3ον).- Ο επανακαθορισμός των οργανικών κενών του Ε.Ε.Π/Ε.Β.Π σε όλη τη χώρα, για να πάνε επιτέλους με οργανική θέση στον τόπο τους οι συνάδελφοι που περνούν το μαρτύριο της ετήσιας Απόσπασης την τελευταία δεκαετία.

4ον).- Η σύνταξη Καθηκοντολογίου για το Ε.Β.Π που προσλαμβάνεται και απασχολείται ως Συνοδός σε Γενικά Σχολεία, για να σταματήσουν οι ποικίλες αυθαιρεσίες της Διοίκησης, αλλά δυστυχώς και κάποιων-ελάχιστων είναι η αλήθεια- γονέων, προς το προσωπικό αυτό.

5ον).- Η προσπάθεια και εκ μέρους μου να σταματήσει το όνειδος των προσλήψεων Ε.Ε.Π/Ε.Β.Π μέσω των Κοινωφελών Προγραμμάτων του Ο.Α.Ε.Δ.( Αν και εδώ τα γεγονότα μας ξεπερνούν καθημερινά και η κατρακύλα των εντεταλμένων να βρίσκουν λύσεις για την Παιδεία δεν έχει τέλος, τη στιγμή που έκπληκτοι διαβάζουμε τα περί εθελοντικής εργασίας, με αμοιβή κάποια μόρια, εξαργυρώσιμα στην Δευτέρα Παρουσία από τα ουρί του Παραδείσου).

6ον).- Η συμμετοχή μας, με κάποιο τρόπο, στην επιτροπή που επεξεργάζεται το Π.Δ 1/2003 (που αφορά στα Υπηρεσιακά Συμβούλια) και τις Υπηρεσιακές Μεταβολές του προσωπικού, έτσι ώστε μετά δυο χρόνια, (αν είμαστε καλά και δεν μας έχουν καταργήσει), να μπορέσει να εκφρασθεί η βούληση δια της ψήφου, ΟΛΟΥ του Ε.Ε.Π/Ε.Β.Π, ανεξάρτητα από το που δουλεύει ή από το σε ποιά περιοχή της χώρας κατοικεί.

7ον).- Η εγκαθίδρυση ολοκληρωμένης ενημέρωσης του Ε.Ε.Π/Ε.Β.Π όσον αφορά στις συνεδριάσεις και στα θέματα του Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π, καθώς και στα πεπραγμένα αυτού, στα πλαίσια της διαφάνειας και της λογοδοσίας των αιρετών εκπροσώπων του Ε.Ε.Π/Ε.Β.Π.

Όμως όλα αυτά και όσα προκύψουν από το “διάλογό μας”, δεν μπορώ να τα διεκδικήσω και να τα καταφέρω χωρίς τον Δημήτρη Παπαευθυμίου τον εκλεκτό συνάδελφο και Αιρετό του Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π και ξανά εκλεχθέντα, ο οποίος επί σειρά ετών κράτησε όρθιο το Ε.Ε.Π/Ε.Β.Π σε πολύ δύσκολες συνθήκες (μαζί με την εξαίρετη συνάδελφο Πόπη Γεωργίου)και μας έδωσε – μας έδωσαν – τη δυνατότητα να μπορούμε να γράφουμε επιστολές αυτή την ώρα.

Όλα αυτά δεν μπορώ να τα διεκδικήσω και να τα καταφέρω χωρίς την αυτονόητη(φαντάζομαι) στήριξη της Ομοσπονδίας μας της Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α, η οποία αποτελεί κατάκτηση των συλλογικών μας αγώνων και την οποία πρέπει να στηρίζουμε ανεπιφύλακτα και άνευ όρων, γιατί σηματοδοτεί την ύπαρξή μας στο χώρο της εκπαίδευσης.

Τέλος, όλα αυτά, καθώς και άλλα που θα προκύψουν από τις επισκέψεις μου στις Περιφέρειες της χώρας, τις οποίες προτίθεμαι να πραγματοποιήσω ώστε να υπάρξει η αναγκαία επανατροφοδότηση μεταξύ μας, δεν μπορώ να τα διεκδικήσω και να τα καταφέρω χωρίς όλους εσάς. Γιατί “υπάρχω” ως εκπρόσωπός σας, γιατί οι δικοί σας ψήφοι με έστειλαν στο Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π ως να είστε εσείς. Γιατί στο Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π ουσιαστικά είστε εσείς…

Αγαπητές φίλες, αγαπητοί φίλοι,

με συγκινήσατε με την καθολική στήριξή σας απ άκρη σ άκρη της χώρας, με την αποφασιστική συμμετοχή σας στην εκλογική διαδικασία…και με γεμίσατε ευθύνες…

Προσωπικώς δεν είμαι επαγγελματίας συνδικαλιστής. Εργάζομαι ως ένας από εσάς. Είμαι ένας από εσάς και η παραίτησή μου ήδη είναι έτοιμη αν νοιώσω πως δεν μπορώ, ή δεν μ αφήνουν, να προασπίσω την δεοντολογία των επαγγελμάτων μας, την υπηρεσιακή μας κατάσταση, τα πάσης φύσεως δικαιώματά μας, την ισότιμη θέση μας στο χώρο της εκπαίδευσης.

Από σας ζητώ δουλειά και εγκαθίδρυση της παρουσίας μας στους χώρους εργασίας, ζητώ συσπείρωση, αγωνιστικότητα, συμμετοχή. Οι καιροί που έρχονται θα μας δοκιμάσουν όλους. Πρέπει να είμαστε γενναίοι και αποφασιστικοί και στο τέλος θα νικήσουμε. Να είστε βέβαιοι.

Από την πλευρά μου υπόσχομαι να δώσω και την τελευταία ικμάδα των δυνάμεών μου ώστε να μπορείτε να περπατάτε με ψηλά το κεφάλι, ώστε να νοιώθετε περήφανοι που λειτουργείτε στο χώρο της εκπαίδευσης ως Ειδικό Εκπαιδευτικό και Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό.

Σας σφίγγω το χέρι έναν προς έναν.

Θα τα λέμε…όπως πάντα άλλωστε…

Βασίλης Βούγιας 8 Νοεμβρίου 2014

Loading...
  • europalso

    ideascentral