6η Γενική Συνέλευση της ASECU, στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔03/03/2015 - 13:51 | Author: Newsroom

Την Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015 θα πραγματοποιηθεί στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας η 6η Γενική Συνέλευση των μελών της Ένωσης των Οικονομικών Πανεπιστημίων της Νότιας και Ανατολικής Ευρώπης και Παρευξείνιας Ζώνης (Association of Economic Universities of South and Eastern Europeand the Black Sea Region –

ASECU).

Συνολικά 50 Πανεπιστήμια αποτελούν τα τακτικάμέλη της Ένωσης από τις χώρες Αλβανία, Αρμενία, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Βουλγαρία, Ελλάδα, FYROM, Μαυροβούνιο, Ουκρανία, Πολωνία, Ρουμανία, Ρωσία, Σερβία, Σλοβακία και Τουρκία. Στα μέλη της Ένωσης συμπεριλαμβάνονταιεπίσης και 4 συνεργαζόμενα Πανεπιστήμια από την Αίγυπτο και τον Λίβανο.

Στην Γενική Συνέλευση θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι Πρυτανικών Αρχών, Κοσμήτορες, Πρόεδροι και μέλη ΔΕΠ Τμημάτων.

Η ASECU ιδρύθηκε το 1996 με έδρα το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας στη Θεσσαλονίκη και εκλεγμένος Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου είναι ο πρώην Πρύτανης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας καθηγητής Γιάννης Τσεκούρας. Το Διοικητικό Συμβούλιο αποτελούν επίσης εκλεγμένα μέλη από τις χώρες Βουλγαρία (Αντιπρόεδρος), Σερβία (Γενικός Γραμματέας), και μέλη απόFYROM,Πολωνία και Μαυροβούνιο.

Μία από τιςσημαντικότερες δραστηριότητες της Ένωσης αποτελεί η ετήσια διοργάνωση Διεθνών Επιστημονικών Συνεδρίων. Το συνέδριο του 2015 θα πραγματοποιηθεί στην Κρακοβία της Πολωνίαςκαι για το 2016 έχει ήδη εκδηλώσει το ενδιαφέρον του για τη διοργάνωση το Πανεπιστήμιο Anadolu του Eskisehir της Τουρκίας.

Εξίσου σημαντική δραστηριότητα αποτελεί και η έκδοση του επιστημονικού περιοδικού της, του South Eastern Europe Journal of Economics (SEEJE).

Στα θέματα της Συνέλευσης αυτής περιλαμβάνονται , μεταξύ άλλων:

  • Η υποδοχή των 4 νέων μελών της Ένωσης
  • Η πορεία του Δικτύου Εφαρμοσμένης Έρευνας της ASECU
  • H πορεία των ετήσιων Summer Schools της νεολαίας της ASECU
  • H συνεργασία μεταξύ της Ένωσης και του Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ)

Οι εργασίες θα λάβουν χώρα στην Αίθουσα Συνεδρίων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και θα αρχίσουν στις 9:30 π.μ.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επισκέπτεστε την ηλεκτρονική διεύθυνση: http://www.asecu.gr

Loading...
  • europalso

    ideascentral