65,35% η ικανοποίηση αιτήσεων απόσπασης Π.Ε.

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔27/08/2014 - 15:59 | Author: Newsroom

Την πρόταση του ΚΥΣΠΕ (Κεντρικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης) για τις αποσπάσεις των εκπαιδευτικών στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση έδωσαν στη δημοσιότητα οι αιρετοί κ. Μπράτης και Παληγιάννης.

Οι δυο αιρετοί τονίζουν ότι εκκρεμεί ακόμα η υπογραφή τους από την πολιτική ηγεσία.

Επίσης, επισημαίνουν ότι οι αποσπάσεις από ΠΥΣΠΕ (Περιφερειακό Υπηρεσιακό Συμβούλιο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης) σε ΠΥΣΠΕ έγιναν με πλήρη μοριοδότηση, όπως προβλέπεται στη σχετική υπουργική απόφαση. Η πολιτική ηγεσία του υπ. παιδείας τήρησε τις δεσμεύσεις της προς το ΚΥΣΠΕ και δεν έκανε καμία παρέμβαση στα κενά που απέστειλαν οι Δ/νσεις Π.Ε. στο ΚΥΣΠΕ.

Όσοι εκπαιδευτικοί δεν πήραν απόσπαση, έχουν δικαίωμα να υποβάλουν αίτηση επανεξέτασης. Όσοι επίσης έχουν οποιαδήποτε αμφισβήτηση (για τη μοριοδότησή τους κ.τλ.) μπορούν να υποβάλλουν ένσταση η οποία θα εξεταστεί από το ΚΥΣΠΕ.

Οι δυο αιρετοί υπογραμμίζουν ότι μετά και τις ανακλήσεις που έγιναν ο συνολικός αριθμός των αιτήσεων που εξετάστηκαν ανήλθε στις 4.104.

Από αυτές ικανοποιήθηκαν οι 2.682 (ποσοστό 65,35%).

Τέλος, επισημαίνουν ότι οι αποσπάσεις από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ δεν δημιουργούν κανένα απολύτως πρόβλημα στη λειτουργία των σχολείων, αφού οι συνάδελφοι που μετακινούνται καλύπτουν κενές θέσεις σχολείων άλλων περιοχών.

Καλόγηρος Βασίλειος

Loading...
  • ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

    europalso

    ideascentral