40.000-50.000 μαθητές στις αυλές και όχι στις αίθουσες

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔11/09/2014 - 11:09 | Author: Newsroom

Και ενώ πριν λίγες μέρες ο υπουργός Παιδείας ανέφερε σε κάθε συνέντευξή του ότι τα κενά ανέρχονται σε 22.500 τελικά μειώθηκαν κατά 6.000. Ο κ. Λοβέρδος υποστήριξε ότι η μείωση οφείλεται στην καλύτερη διαχείριση του προσωπικού (βλέπε μετακινήσεις), στις παράλληλες αναθέσεις καθώς και στις λιγότερες αποσπάσεις,( περίπου 500 σύμφωνα με τον υπουργό). Ωστόσο διαφωνούν μαζί του συνδικαλιστές τόσο της ΔΟΕ όσο και της ΟΛΜΕ που υποστηρίζουν ότι τα κενά δεν ήταν 22.500 και παρόλα αυτά τα σχολεία ξεκινάνε με περισσότερες από 10.000 ελλείψεις εκπαιδευτικών.

Αιρετός στο ΚΥΣΔΕ: Εμπόριο ελπίδας με τα 22.500 κενά

Με τα μέτρα του υπουργείου Παιδείας τα κενά συρρικνώθηκαν κατά 6.000 αν φυσικά ήταν εξαρχής 22.500 και δεν ήταν λιγότερα. Συνδικαλιστές τόσο από την πλευρά της ΔΟΕ όσο και από την πλευρά της ΟΛΜΕ έχουν τις επιφυλάξεις τους για το αν ο αριθμός των κενών έφθασε τις 22.500. Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις στο news.gr του αιρετού στο ΚΥΣΔΕ κ. Κορδή ο οποίος υποστήριξε ότι τα κενά δεν ήταν ποτέ 22.500. “Ο υπουργός Παιδείας επιδόθηκε σε εμπόριο ελπίδας δημιουργώντας προσδοκίες πρόσληψης σε χιλιάδες αδιόριστους εκπαιδευτικούς” τόνισε ο κ. Κορδής.

Γενικός Γραμματέας ΟΛΜΕ: 40.000-50.000 μαθητές στις αυλές και όχι στις αίθουσες

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις του γενικού γραμματέα της ΟΛΜΕ κ. Δεμερδεσλή που έκανε λόγο για επικοινωνιακή πολιτική από την πλευρά του υπουργού Παιδείας η οποία φθάνει στο τέλος της. Τα 22.500 κενά δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα μας είπε ο κ. Δεμερδεσλής. Ο γενικός γραμματέας της ΟΛΜΕ δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει ότι με το άνοιγμα των σχολείων οι γονείς και οι μαθητές θα αντιληφθούν την σκληρή πραγματικότητα των 2500 κενών στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση που θα έχουν ως αποτέλεσμα 40-50.000 μαθητές να βρίσκονται στις αυλές των σχολείων και όχι στις σχολικές αίθουσες.

Πρόεδρος ΔΟΕ: Νέους μαθηματικούς όρους εισάγει ο υπουργός Παιδείας

Ο πρόεδρος της ΔΟΕ αναφερόμενος στους αριθμούς των αναπληρωτών που κατά καιρούς έχει αναφέρει ο υπουργός Παιδείας δήλωσε ότι “ο κ. Λοβέρδος εισάγει νέους μαθηματικούς όρους στον υπολογισμό τους. Οι 22.500 έγιναν 19.500 και στη συνέχεια 16.500 με τον υπουργό να δηλώνει ότι τα 500 εξ αυτών δεν θα καλυφθούν”. Ο κ. Κόκκινος επεσήμανε ότι το υπουργός δεν θα πρέπει να κάνει διαπιστώσεις αλλά να προχωρήσει στην άμεση κάλυψη των κενών. “Αυτή τη στιγμη υπάρχουν περίπου 6000 κενά στα σχολεία που αν αθροιστούν και αυτά της παράλληλης στήριξης, των ειδικοτήτων ΕΑΕΠ, των ΖΕΠ γίνεται αντιληπτό ότι τα κενά είναι ακόμα περισσότερα” υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΔΟΕ ενώ τόνισε ότι “με μπαλώματα και μερεμέτια δεν λύνονται τα προβλήματα καθώς είναι αναγκαίοι οι μόνιμοι διορισμοί”.

Μέλος Δ.Σ της ΔΟΕ

Από την πλευρά του το μέλος του ΔΣ της ΔΟΕ κ. Καλόγηρος δήλωσε ότι τα κενά πιθανόν να μην ήταν 22.500 ωστόσο αυτό δεν μειώνει το γεγονός ότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν, μετά τις χθεσινές προσλήψεις, 8000 περίπου κενά στην Αθμια ενώ νέα κενα θα δημιουργηθούν στη διάρκεια του έτους καθώς κάποιοι εκπαιδευτικοί θα πάρουν άδειες για λόγους υγείας και εγκυμοσύνης.

Ο αριθμός των κενών

Με βάση τα στοιχεία της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ τα κενά αυτή τη στιγμή ανέρχονται σε περίπου 3.000 στη Β/θμια εκπαίδευση ενώ στην Α/θμια φθάνουν τα 9.000. Αν σε αυτά αθροίσουμε τις 3000 προσληψεις αναπληρωτών που έγιναν πριν μια εβδομάδα εξάγεται το συμπέρασμα ότι τα κενά είναι 15.000. Σε αυτά θα πρέπει να προστεθούν όσα προκύψουν λόγω αδειών των εκπαιδευτικών. Ίσως το Υπουργείο να εκτιμά ότι αυτά θα είναι περίπου 1500 για αυτό και βγάζει τον αριθμό 16.500. Το προηγούμενο έτος το Υπουργείο Παιδείας είχε προσλάβει περίπου 14.000 αναπληρωτές.

Υπουργείο Παιδείας: Τα κενά δεν θα υπερβούν το 1% του συνόλου του εκπαιδευτικού προσωπικού

“Εκτιμούμε, πως παρ’ όλες τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης, στους θεσμούς του κοινωνικού κράτους, τα κενά δεν θα υπερβούν τελικά το 1% του συνόλου του εκπαιδευτικού προσωπικού”. Τα παραπάνω αναφέρει το Υπουργείο Παιδείας σε ενημερωτικό του σημείωμα του ενώ παρουσιάζει και αριθμητικά δεδομένα σύμφωνα με τα οποία έχουν αναλάβει υπηρεσία 127.033 μόνιμοι εκπαιδευτικοί.

Στα παραπάνω να προσθέσουμε ότι το Υπουργείο αναμένεται να προχωρήσει στην πρόσληψη 10.000 αναπληρωτών μέχρι το Σεπτέμβριο που θα έρθουν να προστεθούν στις 4.900 που αναφέρει το ενημερωτικό σήμείωμα.

Καλόγηρος Βασίλειος news.gr

Loading...
  • Δίκτυο ανεξάρτητων διαφημίσεων
    loading...
  • europalso

    ideascentral

    ideascentral