3ο μήνα απλήρωτοι οι αναπληρωτές μέσω ΠΔΕ. Συγκέντρωση διαμαρτυρίας

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔17/11/2014 - 16:31 | Author: Newsroom

Σύλλογος ΠΕ Κ. Σωτηρίου

ΑΠ 115/ 16-11-2014

Προς:Υπ. Παιδείας,

Δ/νση Αν. Αττ.

ΔΟΕ,

ΜΜΕ

τα μέλη

Κοντεύουν 3 μήνες απλήρωτοι οι αναπληρωτές που προσλήφθηκαν από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ).

Να πληρωθούν ΤΩΡΑ

Συγκέντρωση την Τρίτη 18/11 στις 2μμ στη δ/νση Αν Αττικής

Βαζίζουν ήδη στον 3μήνα δουλειάς πολλοί από τους αναπληρωτές που προσλήφθηκαν μέσω του Πρόγραμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ), στην Αν. Αττική και ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΛΗΡΩΘΕΙ!

Επιτέλους πρέπει να καταλάβουν (Υπουργείο και διοίκηση) ότι δεν μπορούν να “παίζουν” με τους αναπληρωτές και να απαιτούν από αυτούς να δουλεύουν επί μήνες χωρίς να πληρώνονται.. Εκτός αν έβαλαν ήδη σε εφαρμογή την “εθελοντική” εργασία και νομίζουν ότι οι αναπληρωτές είναι εθελοντές!

Ιδιαίτερα στην περιοχή μας εκτός από τις άμεσες ανάγκες επιβίωσης οι περισσότεροι νέοι συνάδελφοι έχουν και το επιπλέον κόστος της μετακίνησης και πολλοί δεν έχουν ούτε τις βενζίνες για να έρθουν στο σχολείο. Δανείζονται για να ζήσουν, δανείζονται για να πάνε στο σχολείο!!!

Το υπουργείο παιδείας έχει τεράστια ευθύνη καθώς με τον κατακερματρισμό των αναπληρωτών σε διαφορετικές κατηγορίες δημιουργεί κάθε φορά νέα προβλήματα για να πετύχει να μειώσει τον προυπολογισμό για την Παιδεία και να ΜΗΝ κάνει διορισμούς από τον κρατικό προυπολογισμό ούτε μονιμων ούτε αναπληρωτών. Καθυστέρησε έτσι με την νέα κοινή υπουργική απόφαση για τη μεταφορά των κονδυλίων από το ΠΔΕ στο Υπ Παιδείας ώστε να πληρωθούν οι αναπληρωτές μέσω ΠΔΕ. Έβαλε πρόσθετες διαδικασίες με τα παρουσιολόγια κάνοντας ακόμα πιο σύνθετη τη διαδικασία αντί να ακολουθήσει το μοντέλο που βεβαιώνεται η εργασία των αναπληρωτών από τον κρατικό προυπολογισμό.

Η διοίκηση στην Αν. Αττική επικαλείται καθυστερήσεις στην τραπεζα για τον νέο λογοαρισμό και άλλα διαδικαστικά και δεν απαντάει πως άλλες δ/νσεις πλήρωσαν από την προηγούμενη εβδομάδα. Αλήθεια ποια παρέμβαση έκανε προς την τράπεζα ώστε να επισπεύσει τις διαδικασίες , αν αυτό είναι το πρόβλημα ;

Τελικά επιβεβαιώνεται ότι ο μόνος που πληρώνει τόσο τις αλχημείες με τις κάθε είδους διαφορετικές προσλήψεις από το Υπουργείο για να επιβληθεί η πολιτική της ΕΕ και του ΟΟΣΑ για τις περικοπές εκπαιδευτικών αλλά και τις καθυστερήσεις και δυσλειτουργίες της δ/νσης Αν. Αττικής είναι οι αναπληρωτές που αδυνατούν να πληρωθούν και να καλύψουν τις αναγκες τους.

Απαιτούμε :

  • Άμεση πληρωμή όλων των συναδέλφων και να αποκατασταθεί με σταθερό μονιμο τρόπο η κανονική τους πληρωμή από δω και στο εξής.
  • Όλες οι προσλήψεις να γίνονται από τον κρατικό προυπολογισμό και να γίνουν μόνιμοι διορισμοί όλων των αναπκηρωτών με έστω και μία σύμβαση, με βάση το χρόνο λήψης πτυσχίου και την προυπηρεσία.

Καλούμε όλους τους αναπληρωτές του ΠΔΕ την Τρίτη 18/11, στις 2μμ στη δ/νση σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Αν μέχρι τότε δεν υπάρξει νεότερο για την άμεση πληρωμή τους θα ενημερώσουμε τους αναπληρωτές για να αποφασίσουμε όλοι μαζί το χρόνο εκδήλωσης επίσχεσης εργασίας.

Για την ενημέρωση όλων, το πλαίσιο για την επίσχεση εργασίας είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα του συλλόγου, στα εργασιακά δικαιώματα

Για το ΔΣ του Συλλόγου

alfavita.gr

Loading...
  • europalso

    ideascentral