33 χρόνια φυλάκιση σε δάσκαλο που ασελγούσε σε μαθήτριες από το 2011 έως το 2013

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔09/06/2015 - 21:01 | Author: Newsroom

Συνολική ποινή κάθειρξης 33 ετών επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριον Θεσσαλονίκης σ’ έναν 48χρονο δάσκαλο για ασέλγεια εις βάρος των μαθητών του.

Κρίθηκε ένοχος για τη σεξουαλική κακοποίηση 6 παιδιών που φέρεται ότι τέλεσε κατά τη διάρκεια της θητείας του σε δημοτικό σχολείο, σε χωριό των Σερρών, από το 2011 έως το 2013. Η απόφαση ελήφθη ομόφωνα από τακτικούς δικαστές και ενόρκους. Η εκτιτέα ποινή ανέρχεται σε 25 έτη.

Ο εκπαιδευτικός καταδικάστηκε για ασέλγεια, αποπλάνηση παιδιού, προσβολή αιδούς και γενετήσιας αξιοπρέπειας και άλλα αδικήματα, κατά περίπτωση, σε βαθμό κακουργήματος αλλά και πλημμελήματος. Επίσης το δικαστήριο του επέβαλε απαγόρευση άσκησης επαγγελματικής δραστηριότητας, για 5 έτη, λόγω της συναναστροφής με ανηλίκους, ενώ δεν του αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό και αποφάσισε η έφεση του να μην έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα.

Ο κατηγορούμενος επέστρεψε στη φυλακή. Ήταν προφυλακισμένος από το τέλος του 2014, οπότε και συνελήφθη μετά τις καταγγελίες γονέων που αντιλήφθηκαν περίεργες συνομιλίες μεταξύ δασκάλου και μαθητών, στο facebook. Στην απολογία του ο 48χρονος ανέφερε ότι “ήταν μια αστεία προσέγγιση. Ουδέποτε είδα τα παιδιά μ’ αυτό τον τρόπο. Υπάρχει μια υπερβολή. Ουδέποτε δεν θώπευσα κανένα παιδί”.

Παράλληλα σημείωσε: “Είχα δώσει στους μαθητές το δικαίωμα να εκφράζονται ελεύθερα. Ένας μαθητής Ρομά προσπαθούσε να πάρει πληροφορίες (μέσω facebook) για μια σχέση του με μεγαλύτερη κοπέλα. Ήταν σεξουαλική διαπαιδαγώγηση, δεν είχα σκοπό να βλάψω το παιδί”. Παραδέχτηκε όμως ότι έδωσε χρήματα σε μαθητές.”Με βοήθησαν στη μεταφορά βιβλίων και τους έβαλα χρήματα, 5 ευρώ, στο λαστιχάκι της φόρμας” είπε.

Στην ακροαματική διαδικασία αναφέρθηκε πως ο δάσκαλος έβαζε τα χαρτονομίσματα μέσα στα σλιπάκια των πρώην μαθητών του, οι οποίοι ήδη φοιτούσαν στον Γυμνάσιο. Από την εξέταση των θυμάτων και τις ψυχολογικές πραγματογνωμοσύνες προέκυψε ότι “η ασέλγεια δεν είναι προϊόν μυθοπλασίας και οι διηγήσεις των παιδιών ήταν αυθόρμητες, αιτιολογημένες, με ακριβείς περιγραφές”.

voria.gr

Loading...
  • Δίκτυο ανεξάρτητων διαφημίσεων
    loading...
  • europalso

    ideascentral