31-01-14 Χαιρετισμός του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. …

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔31/01/2014 - 15:42 | Author: Newsroom

Δελτίο Τύπου

Χαιρετισμός του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου στην Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία της Ελλάδος για την απονομή του Μεταλλίου Ακαδημίας στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων βραβεύτηκε σήμερα, από την Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία της Ελλάδας, για την άριστη συνεργασία τους στα προγράμματα Ολυμπιακής Παιδείας για το έτος 2013.

O Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Κ. Αρβανιτόπουλος παρέλαβε το «Μετάλλιο της Ακαδημίας», από τον Πρόεδρο της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας της Ελλάδας κ. Ισίδωρο Κούβελο.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο του χαιρετισμού, που απηύθυνε στην εκδήλωση ο Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος:

«Η Ακαδημία αποτελεί, πολύτιμο συνεργάτη του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων σε προγράμματα Ολυμπιακής Παιδείας και προώθησης των Ολυμπιακών Αξιών, όπως το εκπαιδευτικό πρόγραμμα που υλοποιεί η Ακαδημία και το Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας με τίτλο «Σέβομαι τη Διαφορετικότητα», το οποίο τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου μας.

Το εκπαιδευτικό αυτό πρόγραμμα για τον σχολικό εκφοβισμό απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 10-15 ετών. Συμπεριλαμβάνει διαδραστικά μαθήματα από ειδικούς εκπαιδευτές και έχει σκοπό να καλλιεργήσει στα νέα παιδιά Ολυμπιακές αξίες, όπως η ανεκτικότητα, ο σεβασμός στη διαφορετικότητα και η ισότητα.

Η συνεργασία Ακαδημίας και Υπουργείου έχει αποδειχθεί τα τελευταία χρόνια εξαιρετικά επιτυχής. Αξίζει να σημειωθεί ότι την Αναβίωση των Ολυμπιακών Αγώνων, τον περασμένο Απρίλιο 2013,παρακολούθησαν 40.000 μαθητές από όλη την Ελλάδα.

Ολυμπιακό Ρεκόρ, σύμφωνα με τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή!

Φίλες και φίλοι, από την αρχαιότητα ο ολυμπισμός και ο αθλητισμός εκφράζει την αναζήτηση της τελειότητας, της αρμονικής συνεργασίας, της κατανόησης των άλλων, της συναδέλφωσης, της καλής θέλησης και τελικά της ειρήνης. τη συνεχή προσπάθεια του ανθρώπου να ξεπερνά τον εαυτό του και να επιδιώκει συνεχώς υψηλότερους στόχους.

Μέσα από τον αθλητισμό, άλλωστε, ενισχύουμε την αξία της προσπάθειας, της αφοσίωσης σε ένα υψηλό σκοπό, της υπευθυνότητας, της συλλογικότητας και της αρμονίας, της τήρησης των κανόνων, κυρίως όμως την αξία της συλλογικότητας.

Αξίες, ιδιαίτερα πολύτιμες στην εποχή μας, καθώς αποτελούν οδηγό για την έξοδο της χώρας μας από την πολύπλευρη κρίση!

Το γεγονός βέβαια ότι βρίσκομαι σήμερα ανάμεσα σε τόσους Ολυμπιονίκες, που μπορούν να πουν περισσότερα για τον Αθλητισμό, με ωθεί να περάσω από τον Αθλητισμό στον Εθελοντισμό!

Βλέποντας εδώ μια Ολυμπιονίκη του Εθελοντισμού, την κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη, με την οποία συνεργαζόμαστε μεταξύ άλλων στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος «SPEAK TRUTH TO POWER» μαζί με το Robert F. Kennedy Center for Justice and Human Rights» και το οποίο έχει ως στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των μαθητών για τα ανθρώπινα δικαιώματα, αναλογιζόμαστε πόσοι άνθρωποι στην Ελλάδα έγιναν εθελοντές λόγω της κυρίας Βαρδινογιάννη!

Κλείνοντας θέλω να σταθώ σε αυτό!

Θέλω να ευχαριστήσω και την Ακαδημία και το Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας και την Ελπίδα για τις ευκαιρίες που μας παρέχουν μέσα από το έργο τους, να δείξουμε στους μαθητές μας τη δύναμη του εθελοντισμού!

Αν κάτι αποδείχθηκε περίτρανα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 είναι ότι οι Έλληνες μπορούν να αποτελέσουν θαυμάσιους εθελοντές! Ο εθελοντισμός, όπως και ο αθλητισμός είναι τρόπος ζωής!

Γι’ αυτό και έχει τεράστια σημασία να δημιουργήσουμε κουλτούρα εθελοντισμού και προσφοράς στη Νέα Γενιά!

Εύχομαι κάθε επιτυχία στις επόμενες δράσεις της Ακαδημίας, στις οποίες πάντοτε θα στεκόμαστε αρωγοί».

Για το Δελτίο Τύπου πατήστε εδώ.

Loading...
  • Δίκτυο ανεξάρτητων διαφημίσεων
    loading...
  • europalso

    ideascentral