30-10-14 Συναντήσεις Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, Ανδρέα Λοβέρδου με Πρυτανικές αρχές Πανεπιστημίου και …

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔30/10/2014 - 12:08 | Author: Newsroom

Δελτίο Τύπου

Συναντήσεις Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, Ανδρέα Λοβέρδου με Πρυτανικές αρχές Πανεπιστημίου και Πολυτεχνείου Κρήτης

Ο Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Ανδρέας Λοβέρδος συναντήθηκε με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Κρήτης κ. Ε.

Στεφάνου, τους αντιπρυτάνεις κ. Γ. Τζιριτα , κ. Β. Καρδάση και κα. Ε. Παπαδάκη, τον Περιφερειάρχη κ. Σ. Αρναουτάκη και τον Δήμαρχο Ρεθύμνου κ. Γ. Μαρινάκη.

Συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στη λειτουργία του Πανεπιστημίου Κρήτης αλλά και τα ειδικά θέματα της ίδρυσης αφενός τμήματος Διοίκησης Τουρισμού που θα απευθύνεται σε φοιτητές εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης και η διδασκαλία θα γίνεται στα Αγγλικά και οι φοιτητές θα καταβάλλουν δίδακτρα, αφετέρου τμήματος Διοίκησης Τουρισμού που θα απευθύνεται σε Έλληνες φοιτητές.

Ο Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων επίσης, συνάντησε τις Πρυτανικές αρχές του Πολυτεχνείου Κρήτης, τον Πρύτανη κ. Β. Διγαλάκη, τον κ. Ν. Νικολαΐδη , την κα. Ε. Ψυλλάκη και τον κ. Γ.Σ ταυρουλάκη.

Αντικείμενο της συζήτησης ήταν οι επιστημονικές, ερευνητικές και διοικητικές επιδόσεις του Ιδρύματος καθώς και τα προβλήματα που προκύπτουν από την μειωμένη χρηματοδότηση και την έλλειψη επιστημονικού και διοικητικού προσωπικού.

Τέλος, συνάντηση έγινε με τον Πρόεδρο του ΤΕΙ Κρήτης κ. Ε. Καπετανάκη κατά την οποία συζητήθηκε το πρόγραμμα υποστήριξης καινοτομίας που διοργανώνει το ΤΕΙ μαζί με το Πανεπιστήμιο, το Πολυτεχνείο και τα ερευνητικά κέντρα της Κρήτης. Μεταξύ άλλων, ειδικό ενδιαφέρον είχε η συζήτηση για τα αποτελέσματα του προγραμμάτων Αθηνά στη λειτουργία του προγράμματος.

Για το Δελτίο Τύπου πατήστε εδώ.

141030 dt upourgos prut 2

Loading...
  • ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

    europalso

    ideascentral