2ο Λύκειο : «Μας εξέθεσαν σε 7 ευρωπαϊκές χώρες και στον Οικουμενικό Πατριάρχη».

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔05/05/2015 - 00:01 | Author: Newsroom

Δεν καταλαγιάζει η αναταραχή που προκλήθηκε στο 2ο Λύκειο Ηρακλείου, σχετικά με την απρόοπτη εξέλιξη που είχε η συμμετοχή του στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Comenius.

Δύο 24ωρα μετά την αναβολή του ταξιδιού της αποστολής του Ηρακλειώτικου λυκείου στην Κωνσταντινούπολη επειδή το ταξιδιωτικό γραφείο που είχε αναλάβει τη διοργάνωσή της «κρέμασε» τη σχολική κοινότητα το κλίμα στο 2ο Λύκειο είναι ιδιαίτερα βαρύ. Μαθητές, καθηγητές και γονείς είναι εξοργισμένοι και όπως έλεγαν σήμερα μέλη του Συλλόγου Διδασκόντων στο cretapost «δεν είναι μόνο το ζήτημα της οικονομικής ζημιάς που έχουμε υποστεί, είναι και το ηθικό μέρος της υπόθεσης. Ένα ταξιδιωτικό γραφείο, το οποίο και εμπιστευτήκαμε μας εξέθεσε απέναντι σε 7 ευρωπαϊκές χώρες που μας περίμεναν στην Κωνσταντινούπολη αλλά και απέναντι στον ίδιο τον Οικουμενικό Πατριάρχη».

Ως λύση ανάγκης, για να μπορέσει το 2ο Λύκειο να εκπροσωπηθεί στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Comenius αναχωρούν σήμερα αεροπορικώς για την Πόλη, με έξοδα του ίδιου του προγράμματος, δηλαδή της ΕΕ, 4 μαθητές της Β΄ Τάξης του Λυκείου με δύο συνοδούς καθηγητές προκειμένου να παρουσιάσουν στο πλαίσιο των εργασιών του προγράμματος την πολύμηνη δουλειά που έκαναν, ενώ τα υπόλοιπα μέλη της διμερούς αποστολής, παραμένουν καθηλωμένα στο Ηράκλειο, λόγω πλήρους οικονομικής αδυναμίας να ολοκληρώσουν τις δραστηριότητες τους.

Θα πρέπει να διευκρινιστεί ότι η αποστολή του 2ου Λυκείου Ηρακλείου στην Κωνσταντινούπολη ήταν διπλή. Την αποτελούσαν συνολικά 60 μαθητές και 12 ενήλικες, καθηγητές και γονείς των παιδιών. Το ένα μέρος της αποστολής θα συμμετείχε στο πρόγραμμα Comenius και το άλλο μέρος και πολυπληθέστερο, θα συμμετείχε σε ένα διμερές πρόγραμμα με το σχολείο υποδοχής της Πόλης.

Έτσι, λόγω του πρωτοφανούς περιστατικού, που πρώτο έφερε στο φως το cretapost, το διμερές πρόγραμμα δεν μπορεί να υλοποιηθεί, ενώ η αποστολή του Comenius θα προσπαθήσει να διασώσει την αξιοπρέπεια του σχολείου, και να παραστεί στις δραστηριότητες του προγράμματος.

Υπενθυμίζεται ότι η σχολική κοινότητα είχε καταβάλει το ποσό των 20.800 ευρώ σε γνωστό ταξιδιωτικό γραφείο του Ηρακλείου, με έδρα τη Νέα Αλικαρνασσό, προκειμένου να διοργανώσει την εκδρομή στην Κωνσταντινούπολη. Ωστόσο, λίγες ώρες πριν από την προγραμματισμένη αναχώρηση, ο ιδιοκτήτης του πρακτορείου ενημέρωσε το σχολείο ότι δεν έχει την …οικονομική δυνατότητα να υλοποιήσει την εκδρομή.

Όπως ήταν αναμενόμενο, η διεύθυνση του σχολείου υπέβαλε μήνυση στο ταξιδιωτικό γραφείο και η υπόθεση αναμένεται να πάρει τώρα το δρόμο της δικαιοσύνης.

cretapost.gr/

Loading...
  • europalso

    ideascentral