29-08-14 Συνάντηση Ηγεσίας Υ.ΠΑΙ.Θ. στη Μουφτεία Κομοτηνής με τους Σοφολογιότατους Μουφτήδες Θράκης στο εμπορικό …

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔29/08/2014 - 13:59 | Author: Newsroom

Δελτίο Τύπου

Συνάντηση Ηγεσίας Υ.ΠΑΙ.Θ. στη Μουφτεία Κομοτηνής με τους Σοφολογιότατους Μουφτήδες Θράκης στο εμπορικό επιμελητήριο Κομοτηνής με εκπροσώπους των επιμελητηρίων Κομοτηνής καθώς και στο Δημαρχείο Αλεξανδρούπολης με αντιδημάρχους και με Πρυτάνεις και εκπροσώπους των ΤΕΙ Καβάλας .

ΜΟΥΦΤΕΙΑ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

Συνάντηση της Ηγεσίας Υ.ΠΑΙ.Θ με επικεφαλής τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Ανδρέα Λοβέρδο πραγματοποιήθηκε στη Μουφτεία Κομοτηνής με τους Σοφολογιότατους Μουφτήδες Μέτσο Τζεμαλή της Κομοτηνής, Μεχμέτ Εμίν Σινίκογλου της Ξάνθης και Σερίφ Δαμάδογλου του Διδυμότειχου.

Οι Σοφολογιότατοι υποδέχτηκαν θερμά την ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ. και εξέφρασαν τη χαρά τους για την επίσκεψη της στη Μουφτεία. Ο Υπουργός ενημέρωσε τους Σοφολογιότατους για τα αποτελέσματα των επισκέψεων της στον νομό της Θράκης.

Ο Υπουργός Ανδρέας Λοβέρδος σημείωσε : « Είμαστε εδώ για να εξασφαλίσουμε ότι στις 11 Σεπτεμβρίου όλα τα παιδιά, ανεξάρτητα από το ποια θρησκεία ασπάζονται, να έχουν το δάσκαλό τους αλλά και τα βιβλία στο σχολείο τους, να νιώθουν ότι τα αγαπάει η πατρίδα τους.»

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

Στο εμπορικό επιμελητήριο Κομοτηνής , η ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ. με επικεφαλής τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Ανδρέα Λοβέρδο αποτελούμενη και από τον Υφυπουργό Α. Δερμεντζόπουλο και τον Γενικό Γραμματέα Έρευνας και Τεχνολογίας κ. Χρήστο Βασιλάκο, συνάντησε εκπροσώπους των Επιμελητηρίων Κομοτηνής. Παρόντες στη συνάντηση ήταν και ο Πρύτανης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, Αθανάσιος Καραμπίνης και ο Δήμαρχος της Κομοτηνής Γιώργος Πετρίδης.

Η συνάντηση αφορούσε στη σύνδεση της παιδείας με την επιχειρηματικότητα ενώ έγινε ενημέρωση των εκπροσώπων των επιμελητηρίων για τις δράσεις της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας.

Ο Υπουργός Ανδρέας Λοβέρδος τόνισε : « Είμαστε εδώ για να δούμε πώς θα συμβάλουμε στην ενίσχυση της επιχειρηματικότητας διότι είναι αναγκαία προϋπόθεση για να επέλθει άμεσα η ανάπτυξη στη χώρα μας. Χωρίς ανάπτυξη δεν θα βγούμε από την κρίση, δεν θα μπορούμε να χρηματοδοτήσουμε τις δομές του κοινωνικού κράτους. »

ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Δύο συναντήσεις έγιναν στο Δημαρχείο της Αλεξανδρούπολης.

Αρχικά με την Αντιδήμαρχο Ελισάβετ Τσονίδου αντί του Δημάρχου Ευάγγελου Λαμπάκη και τους αντιδημάρχους Χρήστο Γερακόπουλο και Γιάννη Φαλέκα. Η συνάντηση αφορούσε στην ομαλή έναρξη των σχολικών μονάδων για το σχολικό έτος 2014-15.

Επίσης, έγινε συνάντηση με τον απερχόμενο Πρύτανη του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, Κωνσταντίνο Ρέμελη, τον νέο Πρύτανη του Πανεπιστημίου, Αθανάσιο Καραμπίνη και με εκπροσώπους των ΤΕΙ Καβάλας, τον Πρόεδρο Αθανάσιο Μητρόπουλο , τον αντιπρόεδρο Δημήτριο Μπαντέκα και τον Πρόεδρο Νοσηλευτικής Ευστάθιο Δημητριάδη, με τους οποίους συζητήθηκαν εκτενώς θέματα που αφορούν στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Για το Δελτίο Τύπου πατήστε εδώ.

Στην κεντρική φωτογραφία η Ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ. με τους σοφολογιότατους μουφτήδες Θράκης στη Μουφτεία Κομοτηνής

140829 dt moufteia 1

Με τους σοφολογιότατους μουφτήδες Θράκης στη Μουφτεία Κομοτηνής

140829 dt moufteia 3

Με τον απερχόμενο και νυν Πρύτανη του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης και εκπροσώπους των ΤΕΙ Καβάλας στο Δημαρχείο Αλεξανδρούπολης

140829 dt moufteia 4

Παραλαβή πλακέτας από τον περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης Σάββα Μελισσόπουλο

140829 dt moufteia 5

Με τους Πρυτάνεις και εκπροσώπους των ΤΕΙ Καβάλας

140829 dt moufteia 6

Με τους Αντιδημάρχους Αλεξανδρούπολης στο Δημαρχείο Αλεξανδρούπολης

140829 dt moufteia 7

Με εκπροσώπους των Επιμελητηρίων Κομοτηνής στο εμπορικό Επιμελητήριο Κομοτηνής
Loading...
  • ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

    europalso

    ideascentral