28-08-14 Συνάντηση Ηγεσίας Υ.ΠΑΙ.Θ. με Σεβασμιώτατους Μητροπολίτες Θράκης, Χίου και βουλευτές Θράκης

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔28/08/2014 - 21:17 | Author: Newsroom

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνάντηση Ηγεσίας Υ.ΠΑΙ.Θ. με Σεβασμιώτατους Μητροπολίτες Θράκης, Χίου και βουλευτές Θράκης

Πραγματοποιήθηκε συνάντηση της ηγεσίας του Υ.ΠΑΙ.Θ, ο Υπουργός Ανδρέας Λοβέρδος, ο Υφυπουργός Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας Θρησκευμάτων, Γιώργος Καλαντζής, ο Γενικός Γραμματέας Δια Βίου Μάθησης, Δημήτρης Τσιρώνης, ο Γενικός Γραμματέας Έρευνας και Τεχνολογίας, Χρήστος Βασιλάκος, ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής, Σωτήρης Γκλαβάς, ο διευθύνων σύμβουλος του Εθνικού Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης και ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Σάββας Μελισσόπουλος, με τους Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτες Ξάνθης Παντελεήμων, Αλεξανδρούπολης Άνθιμο, Διδυμοτείχου Δαμασκηνό, Μαρωνείας Παντελεήμων και Χίου Μάρκο.

Οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες ενημέρωσαν την ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ για τα θέματα της Εκκλησίας της Θράκης . Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ξάνθης, Παντελεήμων τόνισε: «Η Θράκη είναι πρότυπο ειρηνικής συμβίωσης ανθρώπων με διαφορετικές θρησκείες και πολιτισμούς».

Ο Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Ανδρέας Λοβέρδος σημείωσε: «Η Εκκλησία και η Πολιτεία πορεύονται μαζί και συνεργάζονται για το καλό όλων. Το έργο και η προσφορά των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών είναι ανεκτίμητο, στηρίζει την συνοχή της ελληνικής κοινωνίας, αλλά και τη διεθνή εικόνα της χώρας».

Η ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ. συμμετείχε στον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό του Πολιούχου της Ξάνθης, Τιμίου Προδρόμου.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΘΡΑΚΗΣ

Πραγματοποιήθηκε στη Ξάνθη συνάντηση της ηγεσίας του Υ.ΠΑΙ.Θ. με Βουλευτές της Θράκης. Στη συνάντηση έλαβαν μέρος οι Βουλευτές Χουσείν Ζεϊμπέκ (ΣΥΡΙΖΑ – Ξάνθη), Αϊχάν Καρά Γιουσούφ (ΣΥΡΙΖΑ – Ροδόπης), Μαρίνος Ουζουνίδης (Ανεξάρτητοι Έλληνες – Έβρου). Στην συνάντηση συμμετείχαν και οι Βουλευτές Σταυρούλα Ξουλίδου (Ανεξάρτητοι Έλληνες – Β’ Θσσαλονίκης) και Τέρενς Κουϊκ (Ανεξάρτητοι Έλληνες – Επικρατείας). Ο Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Ανδρέας Λοβέρδος ενημέρωσε τους Βουλευτές για τα αποτελέσματα των επισκέψεων της ηγεσίας του Υ.ΠΑΙ.Θ στη Ξάνθη. Οι Βουλευτές έθεσαν στην ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ. θέματα που αφορούν την εκπαίδευση στους νομούς της Θράκης.

Για το Δελτίο Τύπου πατήστε εδώ.

rsz 8151rsz 8134rsz 8237

rsz img 20140828 201719

rsz 8216

Loading...
  • ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

    europalso

    ideascentral