28-01-14 Επίσκεψη του Υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, Κωνσταντίνου Π. …

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔28/01/2014 - 14:02 | Author: Newsroom

Δελτίο Τύπου

Επίσκεψη του Υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, Κωνσταντίνου Π. Γκιουλέκα, στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας των Φυλακών Διαβατών

Επίσκεψη στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ), που λειτουργεί εντός του σωφρονιστικού καταστήματος στην περιοχή Διαβατά της Θεσσαλονίκης, πραγματοποίησε χθες, Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014, ο Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Κωνσταντίνος Π.

Γκιουλέκας.

Ο Υφυπουργός, στην αρμοδιότητα του οποίου ανήκει μεταξύ άλλων η λειτουργία των ΣΔΕ, ζήτησε να ενημερωθεί από τους διδάσκοντες για την εξέλιξη του προγράμματος, τα περιθώρια βελτίωσής του και τα αποτελέσματα εφαρμογής του στους εκπαιδευόμενους.

Με τους εκπαιδευτές του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας συζήτησε για τα διδασκόμενα μαθήματα, αλλά και για τις συνθήκες διδασκαλίας σε ένα ευαίσθητο περιβάλλον με ιδιαίτερες συνθήκες.

Ο κ. Γκιουλέκας ξεναγήθηκε στους χώρους του σχολείου, συνάντησε τους εκπαιδευόμενους του ΣΔΕ, από τους οποίους ζήτησε την προσωπική τους άποψη για το πρόγραμμα και δέχθηκε ερωτήματα για την περαιτέρω ενίσχυση και επέκτασή του.

Την πεποίθηση του Υφυπουργού ότι μέσα από τέτοια προγράμματα, η Πολιτεία στέκεται αρωγός και δίνει πραγματικές ευκαιρίες στους συνανθρώπους μας, που εκτίουν τις ποινές τους, για να επιδιώξουν κάτι καλύτερο στην ζωή τους και να επανενταχθούν ομαλά μετά την αποφυλάκισή τους στην κοινωνία, συμμερίστηκαν και οι διδάσκοντες, οι οποίοι τόνισαν ότι πρόκειται κυριολεκτικά για ένα σχολείο δεύτερης ευκαιρίας.

140128 dt gioulekas 2140128 dt gioulekas 3

Για το Δελτίο Τύπου πατήστε εδώ.

Loading...
  • ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

    europalso

    ideascentral