26-09-14 Αλ. Δερμεντζόπουλος: Οι κυβερνήσεις θα πρέπει να συνεχίσουν τις δημόσιες επενδύσεις στην Έρευνα και την Καινοτομία

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔26/09/2014 - 17:35 | Author: Newsroom

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αλ. Δερμεντζόπουλος: Οι κυβερνήσεις θα πρέπει να συνεχίσουν τις δημόσιες επενδύσεις στην Έρευνα και την Καινοτομία

«Οι κυβερνήσεις θα πρέπει να συνεχίσουν τις δημόσιες επενδύσεις στην Έρευνα και την Καινοτομία, καθώς αυτές δεν αποτελούν κόστος αλλά επένδυση για το μέλλον» σημείωσε μεταξύ άλλων ο Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος στις παρεμβάσεις του κατά τη συνεδρίαση του Τομέα Έρευνας του Συμβουλίου Ανταγωνιστικότητας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων απευθυνόμενος στα μέλη του Συμβουλίου τόνισε επίσης ότι «θα πρέπει να προωθηθεί η ενσωμάτωση στο Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης ειδικού όρου, ώστε οι δημόσιες δαπάνες στην Έρευνα και την Καινοτομία να μην συνυπολογίζονται στο όριο του 3% του δημοσιονομικού ελλείμματος που έχει θεσπιστεί».

Η Σύνοδος των Υπουργών Ανταγωνιστικότητας της Ευρωπαϊκής Ένωσης συνεδρίασε στις Βρυξέλλες το διήμερο 25 -26 Σεπτεμβρίου.

Αντικείμενο της δεύτερης ημέρας των εργασιών του Συμβουλίου Ανταγωνιστικότητας ήταν η ανταλλαγή απόψεων επί των θεματικών:

• Η στρατηγική ΕΥΡΩΠΗ 2020: Ενδιάμεση αναθεώρηση και Ανακοίνωση της Επιτροπής με θέμα: «Έρευνα και Καινοτομιά ως πηγές της ανανεωμένης ανάπτυξης».

• 2η Έκθεση Προόδου του Ευρωπαϊκού Χώρου Έρευνας.

Για το Δελτίο Τύπου πατήστε εδώ.

rsz dermen symboulio erevnas 2

Loading...
  • Δίκτυο ανεξάρτητων διαφημίσεων
    loading...
  • europalso

    ideascentral

    ideascentral