24-08-14 Ανδρέας Λοβέρδος: Υπάρχουν δύο κοινοβουλευτικές προεδρικές πλειοψηφίες, μία κεντροαριστερή και μία κεντροδεξια – …

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔24/08/2014 - 15:58 | Author: Newsroom

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ανδρέας Λοβέρδος: Υπάρχουν δύο κοινοβουλευτικές προεδρικές πλειοψηφίες, μία κεντροαριστερή και μία κεντροδεξιά

Συνέντευξη στο ραδιοφωνικό σταθμό Real FM και στο δημοσιογράφο, Αιμίλιο Λιάτσο παραχώρησε ο Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Ανδρέας Λοβέρδος.

Ο Υπουργός Παιδείας ρωτήθηκε για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας και απάντησε: «Μπορώ να διακινδυνέψω την εξής άποψη χωρίς να φοβάμαι να εκτεθώ. Υπάρχουν δύο ειδών προεδρικές κοινοβουλευτικές πλειοψηφίες η μία είναι κεντροαριστερή και η μία είναι κεντροδεξιά. Γέφυρες μεταξύ τους υπάρχουν. Πρέπει κανείς να σκέφτεται δύο ενδεχόμενα. Ένα πρόσωπο της κεντροαριστεράς υποψήφιο για Πρόεδρο της Δημοκρατίας και ένα πρόσωπο της κεντροδεξιάς. Θα μπορούσα να σας πω διάφορους υποψήφιους, υπάρχουν πολλοί αξιόλογοι άνθρωποι και των δύο φύλων. Γιατί όχι να προκύψει και γυναίκα υποψήφιος. Δεν έχει υπάρξει ποτέ στο παρελθόν της ελληνικής ιστορίας γυναίκα Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Αυτό είναι το αυτονόητο. Το ουσιώδες, όμως, πολιτικό στοιχείο, αυτό που έχει το ενδιαφέρον είναι οι δύο προεδρικές κοινοβουλευτικές πλειοψηφίες. Δηλαδή, ένας υποψήφιος που συγκεντρώνει την εμπιστοσύνη των Βουλευτών της ΔΗΜΑΡ και ένας υποψήφιος που συγκεντρώνει την εμπιστοσύνη, τολμώ να πω, και των Βουλευτών του κεντροδεξιού χώρου, χωρίς να θέλω να παρεξηγηθώ από τον αρχηγό των Ανεξαρτήτων Ελλήνων. Οπωσδήποτε και των ανεξάρτητων Βουλευτών, διότι η ιδιαιτερότητα αυτής της Βουλής είναι ότι έχει ανεξάρτητους Βουλευτές, που είναι οι διαγραμμένοι από τη Ν. Δημοκρατία, από το ΠΑΣΟΚ, από τους Ανεξάρτητους Έλληνες, από τη Χρυσή Αυγή, από τη ΔΗΜΑΡ. Είναι ένα μωσαϊκό πολιτικών προσωπικοτήτων που πρέπει κανείς να το υπολογίζει. Όμως, χωρίς καλό πολιτικό περιβάλλον σας λέω από την εμπειρία μου Πρόεδρος δεν βγαίνει. Με την Αθήνα να καίγεται δεν θα βγει Πρόεδρος της Δημοκρατίας».
Ο κ. Λοβέρδος ρωτήθηκε για τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ να μην προτείνει υποψήφιο Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές, απάντησε: «Δεν είναι συνταγματικά δόκιμη η στάση του ΣΥΡΙΖΑ».
Για το ποιος θα ηγηθεί της Δημοκρατικής Παράταξης ο Υπουργός Παιδείας απάντησε: «Ο αρχηγός του μεγαλύτερου πολιτικού σχήματος πρέπει να ηγηθεί. Ο αρχηγός είναι ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Βενιζέλος. Όποιος θέσει θέμα ηγεσίας αυτοϋπονομεύεται και υπονομεύει. Είμαστε τόσο πολύ ταλαιπωρημένος και χτυπημένος πολιτικός χώρος και το τελευταίο που κοιτάει ο κόσμος είναι ποιος ηγείται. Θεωρώ ότι δεν πρέπει να τεθεί τέτοιο θέμα. Έχουμε αρχηγό και προχωράμε», ενώ τόνισε ότι για την συγκρότηση της ενιαίας κεντροαριστεράς «η ΔΗΜΑΡ θα παίξει κρίσιμο ρόλο».
Τέλος, για την ατζέντα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων την εβδομάδα που ξεκινάει σημείωσε: « Αυτή την εβδομάδα έχουμε τρία θέματα. Έχουμε τη συζήτηση του σχέδιο νόμου στην Επιτροπή της Βουλής, όπου θα μπουν και οι διατάξεις περί διαγραφής των αιώνιων φοιτητών και η εξαίρεση που για λόγους επιβαλλόμενης επιείκειας δίνουμε σε κάποιος από αυτούς. Έχουμε την αξιολόγηση από την Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων δύο εκθέσεων. Την έκθεση αξιολόγησης των Πανεπιστημίων και ΤΕΙ και την έκθεση αξιολόγησης, που έγινε το καλοκαίρι για τις διοικητικές ανάγκες οκτώ Πανεπιστημίων που έχουν 500 υπαλλήλους προς απόλυση και από αυτή θα προκύψει αν θα παραμείνουν ή αν θα απολυθούν. Αυτή θα είναι την Τετάρτη απόγευμα. Την Πέμπτη ή Παρασκευή θα βγουν οι βάσεις».
Για το Δελτίο Τύπου πατήστε εδώ.

Loading...
  • ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

    europalso

    ideascentral