24-04-15 Χαιρετισμός του Υπουργού Πολιτισμού Παιδείας και Θρησκευμάτων Αριστείδη Μπαλτά σε συνέδριο με τίτλο «Ζιλ Ντελέζ …

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔24/04/2015 - 21:14 | Author: Newsroom

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Υπουργός Πολιτισμού Παιδείας και Θρησκευμάτων Αριστείδης Μπαλτάς απηύθυνε σήμερα χαιρετισμό από το βήμα του αμφιθεάτρου «Σάκη Καράγιωργα» του Παντείου Πανεπιστημίου την έναρξη του διεθνούς συνεδρίου με τίτλο «Ζιλ Ντελέζ και Φελίξ Γκουατταρί: Επωδοί Ελευθερίας».

Καλωσόρισε τους σύνεδρους και τους ευχαρίστησε θεωρώντας ότι η διεξαγωγή του συνεδρίου υπό τις παρούσες συνθήκες ως μία πράξη αλληλεγγύης.

Το τριήμερο συνέδριο πραγματεύεται το έργο των δύο σημαντικών γάλλων φιλοσόφων κατά τις ποίκιλες διαστάσεις του.

Στην ομιλία του ο Αριστείδης Μπαλτάς συνέθεσε συνοπτικά τη βραχεία εμπειρία του στο υπουργικό αξίωμα με τη θεωρητική προσέγγιση του Ζιλ Ντελέζ.

Στο τριήμερο συνέδριο (24-26/4) που πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Καναδικής Πρεσβείας και του Γαλλικού Ινστιτούτου συμμετέχουν 170 ομιλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Το συνέδριο υποστηρίζουν: το τμήμα κοινωνικής ανθρωπολογίας και πολιτικών επιστημών και ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίου. Το τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης. Ο τομέας φιλοσοφίας του τμήματος Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής & Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Ο τομέας φιλοσοφίας του τμήματος Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής & Ψυχολογίας του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

ΚαιαπότονΚαναδά: «Philosophy Department of Trent University» και «Graduate Program for Theory, Culture and Politics of Trent University ».

Περισσότερες πληροφορίες για το συνέδριο στη διεύθυνση:
http://deleuzeandguattariathens2015. blogspot. gr/p/about. html

Για το Δελτίο Τύπου πατήστε εδώ.

Loading...
  • Δίκτυο ανεξάρτητων διαφημίσεων
    loading...
  • europalso

    ideascentral