23-11-14 Κοινή εκδήλωση ΚΑΕ Ολυμπιακού – Υ.ΠΑΙ.Θ στο πλαίσιο του «Κοινωνικού Σχολείου»

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔23/11/2014 - 21:10 | Author: Newsroom

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κοινή εκδήλωση ΚΑΕ Ολυμπιακού – Υ.ΠΑΙ.Θ στο πλαίσιο του «Κοινωνικού Σχολείου»

Σε συνεργασία του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και της ΚΑΕ Ολυμπιακός στο πλαίσιο του προγράμματος Κοινωνικό Σχολείο του Υπουργείου αλλά και του Προγράμματος Κοινωνικής Ευθύνης της ΚΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, πραγματοποιήθηκε σήμερα στον αγώνα μπάσκετ Ολυμπιακός –

ΠΑΟΚ κοινή εκδήλωση ανάδειξης και ενημέρωσης για το πρόβλημα της παιδικής παχυσαρκίας.

Ένα μεγάλο ποσοστό των παιδιών της χώρας μας απέχει σημαντικά από την παραδοσιακή Μεσογειακή δίαιτα, μια διατροφή που για αιώνες υιοθέτησε ο Ελληνικός πληθυσμός και που αποτελεί ασπίδα προστασίας για πολλά χρόνια νοσήματα. ,Οοι ευκαιρίες του παιδικού πληθυσμού για σωματική δραστηριότητα μειώνονται συνεχώς καθώς τα περισσότερα παιδιά αφιερώνουν πολύ χρόνο σε καθιστικές δραστηριότητες, όπως η παρακολούθηση τηλεόρασης και η ενασχόληση με τους υπολογιστές

Ως αποτέλεσμα, τα ποσοστά της παιδικής παχυσαρκίας έχουν αυξηθεί τις τελευταίες δεκαετίες στη χώρα μας, με 3 στα 10 παιδιά να είναι στις μέρες μας υπέρβαρα ή παχύσαρκα, κάτι που μας κατατάσσει στις πρώτες θέσεις παγκοσμίως στις σχετικές έρευνες. Η σημερινή επιδημία της παιδικής παχυσαρκίας απειλεί την υγεία των παιδιών μας, καθώς αυξάνει σημαντικά την πιθανότητα εμφάνισης νοσημάτων, όπως ο διαβήτης και τα καρδιαγγειακά νοσήματα, και μάλιστα σε αρκετά νεαρότερη ηλικία απ’ ό,τι συνήθως.

Στον σημερινό αγώνα φιλοξενήθηκαν στις κερκίδες του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας παιδιά από Δημοτικά Σχολεία της Αττικής. Παράλληλα με τον αγώνα υπήρξαν οι εξής δράσεις:

*Διανομή σχετικού ενημερωτικού φυλλαδίου για την ενημέρωση των παιδιών και των γονιών τους

*Προβολή σχετικού video για το πρόβλημα.

*Ειδικά διαμορφωμένος χώρος στην Θύρα 2 όπου οι γονείς όπου οι γονείς ενημερώνονταν από ομάδα επιστημόνων του προγράμματος ΕΥΖΗΝ του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου για να πραγματοποιήσουν αξιολογήσεις στα παιδιά τους λαμβάνοντας συμβουλές για την σωστή αντιμετώπιση του προβλήματος.

*Οι παίκτες της ομάδας του Ολυμπιακού φόρεσαν σχετικό t-shirt κατά την διάρκεια της προθέρμανσης ενώ ο αρχηγός της ομάδας Βασίλης Σπανούλης διάβασε μήνυμα για τον εν λόγω θέμα. Στο t-shirtυπήρχε το σύνθημα «Τρίποντο στην Υγεία», ενώ στο μήνυμά του ο Σπανούλης μεταξύ άλλων τόνισε: «Μάθε να τρέφεσαι σωστά και να αθλείσαι. Βάλε τρίποντο στην υγεία».

Μετά το τέλος του αγώνα ο διεθνής καλαθοσφαιριστής Βαγγέλης Μάντζαρης δήλωσε: «Είναι πολύ σημαντική αυτή η πρωτοβουλία του Ολυμπιακού και του Υπουργείου Παιδείας για την καταπολέμηση της παιδικής παχυσαρκίας. Εμείς ως αθλητές καλούμε τους γονείς να φέρνουν τα παιδιά τους στον αθλητισμό και με την σωστή διατροφή, θα μπορέσει η ελληνική κοινωνία να καταπολεμήσει αυτό το πρόβλημα».

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Ανδρέας Λοβέρδος και ο Πρύτανης του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος.

Για το Δελτίο Τύπου πατήστε εδώ.

ΣΕΦ3

ΣΕΦ4

rsz sef2

Loading...
  • Δίκτυο ανεξάρτητων διαφημίσεων
    loading...


  • europalso

    ideascentral