23-09-14 Ο Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος στην επίσημη επίσκεψη του Οικουμενικού …

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔23/09/2014 - 20:57 | Author: Newsroom

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος στην επίσημη επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη στη Ροδόπη

Τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο υποδέχθηκε στην Κομοτηνή, ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης, ο Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος το απόγευμα της Δευτέρας 22 Σεπτεμβρίου.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης βρίσκεται από το Σάββατο στην Ελλάδα επισκεπτόμενος κατά σειρά την Ορεστιάδα, το Διδυμότειχο, το Σουφλί, την Αλεξανδρούπολη την Κομοτηνή και αύριο την Ξάνθη.

Ο Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων υποδέχθηκε τον Οικουμενικό Πατριάρχη το πρωί του Σαββάτου στο Συνοριακό Φυλάκιο της 16ης Μεραρχίας, όπου ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος ευλόγησε τον διοικητή, τους αξιωματικούς και τους οπλίτες της 16ης Μεραρχίας Πεζικού.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η επίσημη υποδοχή στην κεντρική πλατεία της Ορεστιάδας από τον δήμαρχο Βασίλειο Μαυρίδη και η αναγόρευση του Οικουμενικού Πατριάρχη ως επίτιμου δημότη της πόλης της Ορεστιάδας, μετά από σχετική απόφαση του δημοτικού συμβουλίου.

Το απόγευμα του Σαββάτου ο Οικουμενικός Πατριάρχης συνοδευόμενος από τον κ. Αλέξανδρο Δερμεντζόπουλο μετέβη στην πόλη του Διδυμοτείχου, όπου ο δήμαρχος της πόλης Παρασκευάς Πατσουρίδης επιφύλαξε θερμή υποδοχή. Το πρωί της Κυριακής τελέσθηκε Πατριαρχική Θεία Λειτουργία στον Καθεδρικό Ναό της Παναγίας Ελευθερώτριας.

Την Κυριακή το απόγευμα ο Οικουμενικός Πατριάρχης επισκέφθηκε την ιστορική και γνωστή για την μεταξουργία της πόλη του Σουφλίου, όπου με πρόταση του δημάρχου Ευάγγελου Πουλιλιού και μετά από σχετική απόφαση του δημοτικού συμβουλίου ανακηρύχθηκε επίτιμος δημότης.

Το πρωί της Δευτέρας ο Προκαθήμενος της Ορθοδοξίας μετέβη στην πόλη της Αλεξανδρούπολης, όπου έγινε θερμά δεκτός από τον δήμαρχο Ευάγγελο Λαμπάκη και στη συνέχεια ταξίδεψε στην Κομοτηνή.

Χθες το απόγευμα πραγματοποιήθηκε η επίσημη υποδοχή του Οικουμενικού Πατριάρχη στην πόλη της Κομοτηνής. Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος.

«Η επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη στην ευλογημένη περιοχή της Θράκης αναπτερώνει τις ελπίδες και το ηθικό όλων των κατοίκων της περιοχής. Διαχρονικά η περιοχή αποτελεί αναπόσπαστο πνευματικό τέκνο της Μητέρας Εκκλησίας της Κωνσταντινούπολης, κάτι που επιβεβαιώθηκε και από την ανταπόκριση του κόσμου στην υποδοχή του Προκαθήμενου της Ορθοδοξίας. Θεωρώ μεγάλη τιμή, ως Θρακιώτης πολίτης και ως Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων το γεγονός ότι υποδέχθηκα στον τόπο μου την Ορεστιάδα και συνόδευσα στην περιοδεία του στη Θράκη την σεπτή κεφαλή της Ορθοδοξίας» δήλωσε ο κ. Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος για την επίσημη επίσκεψη του Πατριάρχη Βαρθολομαίου.

Σήμερα το πρωί ο Υφυπουργός Παιδείας συνόδευσε τον Οικουμενικό Πατριάρχη στην επίσκεψη που πραγματοποίησε στο Μουσικό Γυμνάσιο της Κομοτηνής. Την εκδήλωση χαιρέτησε ο Περιφερειακός Διευθυντής ΠΕ & ΔΕ Εκπαίδευσης Αν. Μακεδονίας Θράκης Σάββας Μελισσόπουλος.

Οι μαθητές του Μουσικού Γυμνασίου της Κομοτηνής έκαναν μια μουσική αναδρομή στους τόπους και την ιστορία των Ελλήνων τραγουδώντας στον Οικουμενικό Πατριάρχη και τον Υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων σκοπούς της Θράκης, του Πόντου, της Ηπείρου και της Στερεάς Ελλάδας.

Στη συνέχεια ο Οικουμενικός Πατριάρχης, συνοδευόμενος από τον εκπρόσωπο της κυβέρνησης κ. Αλέξανδρο Δερμεντζόπουλο επισκέφθηκε την έδρα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, όπου έγινε δεκτός από τον Περιφερειάρχη Γεώργιο Παυλίδη, ενώ στη συνέχεια ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος έθεσε τον θεμέλιο λίθο στις παιδικές κατασκηνώσεις της Μητρόπολης Μαρωνείας και Κομοτηνής.

Για το Δελτίο Τύπου πατήστε εδώ.

rsz 12 4

rsz 3 4

rsz mousiko sxoleio komotinis 2

rsz didimoteixo

rsz ypodoxi orestiada

rsz fylakio

Loading...
  • Δίκτυο ανεξάρτητων διαφημίσεων
    loading...
  • europalso

    ideascentral

    ideascentral