23-05-2016 ΔΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΕΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΩΝ ΣΥΝΕΚ ΣΤΗ ΓΣ ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΣΤΙΣ 21-5-2016 ΓΙΑ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ Ε ΕΛΜΕ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΑΚΤΙΚΗ ΤΩΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔23/05/2016 - 15:12 | Author: Newsroom

ΔΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΕΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΩΝ ΣΥΝΕΚ ΣΤΗ ΓΣ ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΣΤΙΣ 21-5-2016 ΓΙΑ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ Ε ΕΛΜΕ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΑΚΤΙΚΗ ΤΩΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ

Με βάση την πληροφόρηση που έχουμε από την τοπική μας παράταξη της Ε ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης και με δεδομένο ότι πρέπει να υπάρχει στα οικονομικά ζητήματα των σωματείων πλήρης διαφάνεια και έλεγχος, για μας δεν υπάρχει θέμα οικονομικής διαχείρισης για τον συνάδελφο Χρήστο Ζαγανίδη.

  1. Για τα ζητήματα συνδικαλιστικής πρακτικής, που έχουν ανακύψει σύμφωνα με τις καταγγελίες που υπάρχουν, είναι προφανές ότι πρέπει να αντιμετωπιστούν μέσα από τις συλλογικές συνδικαλιστικές διαδικασίες με βάση το καταστατικό της Ε ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, και με τρόπο που θα βοηθάει την παραπέρα συσπείρωση και συμμετοχή των συναδέλφων στη ζωή του σωματείου. Είναι προφανές ότι οι εκλεγμένοι συνδικαλιστές οφείλουν να σέβονται και να υλοποιούν τις αποφάσεις των οργάνων που λήφθηκαν με δημοκρατικές διαδικασίες, και ότι κανένας δεν μπορεί να απολαμβάνει κάποιας άτυπης ασυλίας, ούτε να είναι υπεράνω κριτικής.
  1. Οι αστειότητες περί κυβερνητικού συνδικαλισμού των ΣΥΝΕΚ, η προσπάθεια θυματοποίησης και ηρωοποίησης του προέδρου της Ε ΕΛΜΕ, οι κατηγορίες για πολιτικοσυνδικαλιστικές διώξεις αγωνιστών για πολιτικές σκοπιμότητες και άλλα φαιδρά που αναφέρονται στις ανακοινώσεις των Παρεμβάσεων, μια απάντηση μόνο μπορούν να έχουν:

Χρειάζεται μεγαλύτερη σοβαρότητα!

Όσο πιο γρήγορα γυρίσουμε σελίδα από τις άγονες αντιπαραθέσεις, τις αλλεπάλληλες καταγγελίες και τις μικροπαραταξιακές σκοπιμότητες, τόσο πιο γρήγορα θα δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για την πραγματική ανασυγκρότηση του συνδικαλιστικού κινήματος.

Αθήνα 21 Μαΐου 2016

Οι εκπρόσωποι των ΣΥΝΕΚ στην ΟΛΜΕ

Ε. Ζωγραφάκη

Θ. Μαλαγάρης

Β. Μπουντουλούλης

alt

Loading...
  • ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

    europalso

    ideascentral