22-12-15 Κάλαντα στο Υπουργείο από τη Ριζάρειο Σχολή και το Μουσικό Σχολείο Παλλήνης

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔22/12/2015 - 17:19 | Author: Newsroom

22 12 15 Kalanta mousiko 01

Τα παιδιά από τη Ριζάρειο Σχολή (επάνω) και από το Μουσικό σχολείο Παλλήνης

Οι παραδοσιακές μελωδίες από τα κάλαντα πλημμύρισαν σήμερα το γραφείο του Υπουργού Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων Νίκου Φίλη.

Τηρώντας το χριστουγεννιάτικο έθιμο οι μαθήτριες και οι μαθητές της Ριζαρείου Σχολής έψαλαν την καταβασία των Χριστουγέννων «Χριστός Γεννάται» και είπαν κάλαντα από τις περιοχές της Κρήτης και της Θράκης. Καθώς και κάλαντα της πρωτοχρονιάς από την Χίο. Στη συνέχεια πήραν τη σκυτάλη τα παιδιά από το μουσικό σχολείο Παλλήνης με κάλαντα από την Πελοπόννησο, την Τήνο, την Μύκονο και την Κωνσταντινούπολη. Τις παιδικές φωνές συνόδευσαν οι ήχοι από όργανα της ελληνικής παράδοσης δημιουργώντας ατμόσφαιρα εορταστικής κατάνυξης.

Ο Νίκος Φίλης ευχήθηκε, καλές γιορτές στους μαθητές, στις μαθήτριες και τις οικογένειες τους, ενώ εξέφρασε την ανάγκη για μεγαλύτερη συμπόνια και αλληλεγγύη και ευχήθηκε να μην υπάρξουν στον κόσμο άλλοι πρόσφυγες. Όπως χαρακτηριστικά είπε: «ο Χριστός είναι ο μεγάλος πρόσφυγας που μόλις γεννήθηκε άρχισε η καταδίωξη του. Δεν πρέπει να ξεχνάμε το μήνυμα της ειρήνης και της αγάπης. Αλλά και την ελπίδα ώστε να αγωνιζόμαστε να πάνε καλύτερα τα πράγματα στην πατρίδα μας».

Εν τω μεταξύ το Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Αυλώνα, (Ε.Κ.Κ.Ν.Α.) επισκέφθηκε ο Γενικός Γραμματέας Παιδείας Ιωάννης Παντής συνοδευόμενος από αντιπροσωπεία του Υπουργείου.

Σκοπός της επίσκεψης του ήταν να παρακολουθήσει την εορταστική εκδήλωσή των μαθητών του Γυμνασίου και Λυκείου Ε.Κ.Κ.Ν.Α. με τίτλο “Τα δικά μας Χριστούγεννα”.

Με διάχυτη συγκίνηση ο Γενικός Γραμματέας χαιρέτησε εκ μέρους του Υπουργού την εκδήλωση των μαθητών τονίζοντας ότι «τα σχολεία τέτοιου τύπου πρέπει να ενισχυθούν για να παραμείνουν ως παράθυρα ελπίδας στην κοινωνία.»

Loading...
  • Δίκτυο ανεξάρτητων διαφημίσεων
    loading...
  • europalso

    ideascentral