22-08-14 Συνάντηση Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, Ανδρέα Λοβέρδου με τους Κοσμήτορες των Φιλοσοφικών Σχολών και τους …

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔22/08/2014 - 17:06 | Author: Newsroom

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνάντηση Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, Ανδρέα Λοβέρδου με τους Κοσμήτορες των Φιλοσοφικών Σχολών και τους Προέδρους των Τμημάτων Φιλολογίας

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η δεύτερη συνάντηση εργασίας μεταξύ του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, Ανδρέα Λοβέρδου με τους Κοσμήτορες των Φιλοσοφικών Σχολών και τους Προέδρους των Τμημάτων Φιλολογίας των Πανεπιστημίων της χώρας.

Κατά την συνάντηση συζητήθηκαν τα σχέδια προτάσεων που υπέβαλαν συγκεκριμένες Σχολές και Τμήματα στα πλαίσια της βούλησης του Υπουργείου για τη δημιουργία προγραμμάτων με καταβολή διδάκτρων απευθυνόμενα σε ξένους φοιτητές.
Με απώτερο και βασικό στόχο τη συγκρότηση ολοκληρωμένων προπτυχιακών προγραμμάτων τετραετούς φοίτησης, συζητήθηκαν και δυνατότητες πιο άμεσης παρέμβασης με δημιουργία θερινών προγραμμάτων αλλά και μεταπτυχιακών με την ίδια στόχευση.
Από την πλευρά των Σχολών και των Τμημάτων εκφράστηκε η ομόθυμη ικανοποίηση για τη βούληση του Υπουργείου, αλλά και τέθηκε σειρά ζητημάτων προς επίλυση από πλευράς Υπουργείου. Ο Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων επανέλαβε την ισχυρή πολιτική βούληση για προώθηση της πρότασης και την επίλυση των ουσιαστικών επί μέρους ζητημάτων με στόχο όμως την έναρξη των αντίστοιχων θερινών προγραμμάτων από τον Ιούνιο του 2015.
Από τα Τμήματα ζητήθηκε να προχωρήσουν την ειδικά επεξεργασία των προτάσεών τους και να εστιάσουν στη δυνατότητα διατμηματικών συνεργασιών, ιδίως σε προπτυχιακό επίπεδο. Ορίστηκε νέα συνάντηση στα τέλη Σεπτεμβρίου, όπου θα ληφθούν και οι οριστικές αποφάσεις.
Για το Δελτίο Τύπου πατήστε εδώ.

Loading...
  • ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

    europalso

    ideascentral