2.000 σπουδαστές περισσότεροι από πέρυσι στα ΔΙΕΚ

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔20/10/2017 - 10:17 | Author: Newsroom

Διήμερη επίσκεψη στην Πρέβεζα πραγματοποιεί ο υφυπουργός Παιδείας, Δημήτρης Μπαξεβανάκης, για να συζητήσει ζητήματα που αφορούν διαδικασίες δημόσιας εκπαίδευσης και δομές επαγγελματικής εκπαίδευσης-κατάρτισης.

Ο κ. Μπαξεβανάκης, συναντήθηκε με όλους τους διευθυντές της Ηπείρου, και όπως τόνισε αμέσως μετά σε συνέντευξη Τύπου, η δημόσια κατάρτιση έχει θετικά αποτελέσματα – γεγονός που αποτυπώνεται φέτος, με 2000 σπουδαστές περισσότερους από πέρυσι.

«Η δημόσια κατάρτιση, αφορά ένα μεγάλο κομμάτι νέων ανθρώπων που δεν εισήχθησαν, ή δεν επιδίωξαν την τριτοβάθμια εκπαίδευση και βλέπουν ως μία πολύ καλή διέξοδο τη δημόσια δομή κατάρτισης, η οποία σε πολλές περιπτώσεις, είναι μια ασφαλέστερη οδός για την προώθηση στην αγορά εργασίας», τόνισε χαρακτηριστικά.

Με αφορμή την επίσκεψη του στο εσπερινό επαγγελματικό λύκειο, υπογράμμισε ότι μεγάλο στοίχημα είναι να αντιμετωπίζει η ελληνική κοινωνία ως ισότιμη εκπαιδευτική επιλογή τα επαγγελματικά λύκεια παράλληλα με τα γενικά. Για τον σκοπό αυτό, όπως επισήμανε ο υφυπουργός Παιδείας, έχει τροποποιηθεί η δομή των ΕΠΑΛ, ώστε να είναι πιο ελκυστική, ενώ πρόσθεσε πως έχει γίνει δουλειά, σχετικά με το μέλλον των αποφοίτων τους, τόσο στην εκπαιδευτική τους διαδρομή (με την νομοθέτηση της εισαγωγή τους και στα Πανεπιστήμια) όσο και στην εργασιακή τους προοπτική με την τάξη μαθητείας.

Ο Δημήτρης Μπαξεβανάκης, μίλησε επίσης για το αναπτυξιακό συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, που θα πραγματοποιηθεί στην Ήπειρο στις 23 και 24 Οκτωβρίου. Ειδικότερα, τόνισε πως η κυβέρνηση δίνει ιδιαίτερη σημασία στα αναπτυξιακά συνέδρια σε όλες τις Περιφέρειες, καθώς είναι στόχος, αυτή η διαδικασία «να ανοίξει» στους επαγγελματικούς και κοινωνικούς φορείς.

«Αυτά τα συνέδρια διεξάγονται σε συνεργασία με όλες τις Περιφέρειες. Δεν θέλουμε να μονοπωλήσουμε τίποτα. Θέλουμε όλοι οι φορείς που έχουν λόγο για την ανάπτυξη της περιοχής, να καταθέσουν την άποψή τους. Μέσα από τον διάλογο, να καταλήξουμε σε κάθε Περιφέρεια, ποια είναι τα πλεονεκτήματα, ποια είναι τα συγκριτικά της στοιχεία που πρέπει να αξιοποιήσουμε, ώστε η ανάπτυξη να πάρει κοινωνικό χαρακτήρα και το αποτύπωμα της να το καταλάβουν όλοι οι πολίτες, και ειδικά τα κοινωνικά στρώματα που επί δεκαετίες ζούσαν στο περιθώριο».

«Θέλουμε η ανάπτυξη να αγκαλιάσει τους πιο φτωχούς συμπολίτες μας, να δουν μία πραγματική αλλαγή στην ζωή τους. Αυτό είναι ένα μεγάλο στοίχημα και αυτό θα το καταφέρουμε, κάνοντας στην διαδικασία αυτή, συμμέτοχη και την κοινωνία» τόνισε ο υφυπουργός.

Ο Δημήτρης Μπαξεβανάκης αυτή την ώρα είναι ομιλητής σε εκδήλωση της νομαρχιακής επιτροπής Πρέβεζας του ΣΥΡΙΖΑ για την παιδεία, στην Θεοφάνειο Αίθουσα Τέχνης, ενώ αύριο θα επισκεφτεί την δευτεροβάθμια και πρωτοβάθμια εκπαίδευση, το ΤΕΙ Πρέβεζας και αυτοδιοικητικούς φορείς.

Loading...
  • ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

    europalso

    ideascentral